THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Με deal α λα Μακέντα και "έκπτωση" μπορεί τον Καρλίτος η Λεχ Πόζναν

Ο Καρλίτος στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Βόλο
Ο Καρλίτος στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Βόλο EUROKINISSI

Υπαρκτό το ενδιαφέρον της Λεχ Ποζνάν για τον Καρλίτος, για να υλοποιηθεί όμως θα πρέπει και ο Παναθηναϊκός να μην αξιώσει χρήματα για την αποδέσμευση του Ισπανού και αυτός με τη σειρά του να μειώσει τις απαιτήσεις του.

Στη συνέντευξη Τύπου της ρεβάνς με τη Σλάβια Πράγας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού.

Ανεξαρτήτως έκβασης της προσπάθειας των πράσινων να ξεπερνούσαν την δευτεραθλήτρια Τσεχίας, αυτός θα υλοποιηθεί. Και ξεκαθαρίστηκε πως ακόμη και σε ενδεχόμενο αποκλεισμό -όπως και δυστυχώς έγινε- θα υλοποιηθεί χωρίς εκπτώσεις.

Με την καλοκαιρινή λοιπόν μεταγραφική περίοδο να μπαίνει αισίως στον τελευταίο της μήνα, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας κινούνται για τρεις τουλάχιστον προσθήκες ακόμη. Και αυτό είναι το ένα σκέλος του σχεδιασμού. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις αποχωρήσεις. Εκεί, σε περίοπτη θέση βρίσκεται το όνομα του Καρλίτος. Τόσο λόγω του στάτους του στο ρόστερ όσο και της εξ αυτού σεναριολογίας που προκαλεί.

Τελευταία, προ ημερών, με δημοσιεύματα από την Πολωνία που ήθελαν τη Λεχ Πόζναν να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ισπανό επιθετικό. Οι πληροφορίες του SPORT24 επιβεβαιώνουν το εν λόγω σενάριο. Τι συγκεκριμένα όμως αυτό προβλέπει;

Στους επιτελείς της πρωταθλήτριας Πολωνίας έχει μεταφερθεί πως δεν θα χρειαστεί να καταβάλλει αντίτιμο στον Παναθηναϊκό και πως ουσιαστικά θα μπορέσει να αποκτήσει τον Καρλίτος ελεύθερο. Έτσι κι αλλιώς πάντως, χρήματα για ενδεχόμενη αγορά του Ισπανού η Λεχ εξ αρχής δεν ήταν διατεθειμένη να προσφέρει.

Η προσδοκία λοιπόν, εκ μέρους του πολωνικού συλλόγου είναι μια κίνηση εκ μέρους των πράσινων, ανάλογη με αυτή που έγινε στην περίπτωση του Φεντερίκο Μακέντα, για τον οποίο ουσιαστικά δεν ζητήθηκε ούτε ευρώ και αποδεσμεύτηκε κοινή συναινέσει, ώστε να μετακομίσει στην Ανκαραγκουτσού.

Λογικοφανές και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αλλά και το timing, το πιθανότερο να συμβεί, ειδικά συνυπολογίζοντας πως ο 32χρονος επιθετικός έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο πρώτος λοιπόν αστερίσκος του συγκεκριμένου ενδιαφέροντος έχει να κάνει με την στάση του Παναθηναϊκού. Ο δεύτερος - και πάντα με την προϋπόθεση πως ικανοποιείται ο πρώτος - έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του ίδιου του Καρλίτος, ο οποίος φέρεται να αξιώνει αποδοχές τουλάχιστον ανάλογες με τις τρέχουσες του στους πράσινους, δηλαδή κοντά στις 600.000 ευρώ.

Ποσό που η Λεχ - την Πέμπτη (11/8) εξασφάλισε την πρόκρισή της στα playoff του Conference League αποκλείοντας την ισλανδική Βίκινγκουρ με την Ντουντελάνζ πλέον να είναι το τελευταίο της εμπόδιο πριν από τους ομίλους - δεν έχει ούτε πρόθεση, ούτε και δυνατότητα να προσφέρει, κάτι που υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο συμβόλαιο του ρόστερ της δεν ξεπερνάει, με μπόνους, τις 450.000 ευρώ.

Ποσό που -ως τώρα τουλάχιστον- ακόμη και να προσφερθεί, δεν καλύπτει τον Καρλίτος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει το βλέμμα του και ανατολικά (Τουρκία, όχι όμως και περισσότερο από εκεί, μιας και η επιστροφή στην αραβική χερσόνησο δεν αποτελεί τη βασική του προτεραιότητα), χωρίς πάντως ακόμη κάποια ανταπόκριση.

Όπως και να 'χει, το ενδιαφέρον της Λεχ είναι το σοβαρότερο που έχει στα χέρια του τη δεδομένη στιγμή ο Ισπανός επιθετικός και αυτό παρότι για να τελεσφορήσει απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες όμως στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, μπορούν ευκολότερα να συντελεστούν.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE ΠΟΛΩΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ