THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: Τι ισχύει για το ιταλικό ενδιαφέρον για τον Ρέαμπτσουκ, αλλά και τους υποψήφιους αριστερούς μπακ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ
Ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ EUROKINISSI SPORTS

Τι προκύπτει για το φερόμενο τσεκάρισμα ιταλικών ομάδων για τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ και ποια τα δεδομένα που συνοδεύουν τους μέχρι στιγμής επικρατέστερους αριστερούς μπακ που εξετάζει ο Ολυμπιακός.

Για ακόμη μία μεταγραφική περίοδο η αναζήτηση αριστερού μπακ βρίσκεται στο επίκεντρο του Ολυμπιακού. Ο Μαρσέλο φαίνεται πως βγήκε από το κάδρο που προ διακοπής τον έφερνε μέχρι και έτοιμο προς αποχώρηση και πλέον η σχετική επικοινωνία από τους "ερυθρόλευκους" δείχνει δεσμευτική ως προς την παραμονή του Βραζιλιάνου.

Οπότε, αυτός που είναι πλέον ο ρυθμιστής όχι για το αν, αλλά για το τι είδους προσθήκη θα γίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, είναι ο Ολεγκ Ρέαμπτσουκ, ειδικά εφόσον για τον οποίο αν δεν υπάρχει ήδη, τουλάχιστον αναμένεται κινητικότητα.

Κάτι που ενισχύθηκε προ ημερών όταν ο διεθνής Μολδαβός επισημάνθηκε σε αναφορές των ιταλικών media ως υποψήφιος στόχος τριών ομάδων της Serie A, της Αταλάντα, της Τορίνο και της Μπολόνια.

Τι ισχύει για Αταλάντα, Τορίνο...

Για τους "μπεργκαμάνσκι", από το ρεπορτάζ του SPORT24 δεν προκύπτει κάποια σύνδεση με τον Ρεάμπτσουκ. Στα υπόψιν της Τορίνο ο Μολδαβός μπήκε κατόπιν τσεκαρίσματος (όχι συγκεκριμένα του ίδιου, αλλά γενικότερο) ενός scout του συλλόγου πριν περίπου έναν χρόνο. Δεν υπήρξε κάτι περισσότερο.

Τη δεδομένη στιγμή, η μεταγραφική προτεραιότητά της εδράζει στο κέντρο, αλλά εξαιτίας τραυματισμών στους βασικούς ακραίους μπακ αναζητείται και εκεί ενίσχυση. Το ιδανικό είναι η προσθήκη ενός αμυντικού με δυνατότητα να αγωνιστεί και στα δύο άκρα (όπως συμβαίνει ήδη στη φετινή σεζόν, καθώς αριστερός μπακ-χαφ, μιας και η Τορίνο αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα, αγωνίζεται ο συνήθως δεξιός ακραίος, Όλα Αϊνα).

Βασικός υποψήφιος είναι ο Πασκουάλε Μαζότσι, με την Τορίνο να καταθέτει προ ημερών προσφορά 3 εκατομμυρίων ευρώ στη Σαλερνιτάνα. Δεν έγινε δεκτή, αναμένεται νέα, βελτιωμένη. Ως εναλλακτική παρουσιάζεται ο Πολωνός Μπαρτός Μπερεζίνσκι της Σαμπντόρια.

Το μπάτζετ που έχει προκριθεί για τη συγκεκριμένη, μία, αγορά είναι 5 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν ευοδωθεί η επιδίωξη για προσθήκη ενός και μόνο παίκτη, τότε το plan b προβλέπει αγορά δύο, ενός για κάθε άκρο με το διαθέσιμο ποσό να μοιράζεται.

...και Μπολόνια

Ως προς την Μπολόνια, η οποία εξ αρχής παρουσιάστηκε ως σοβαρότερα ενδιαφερόμενη στα ιταλικά ΜΜΕ, ο τεχνικός των "ροσομπλού", Τιάγκο Μότα, θέλει συνολική ενίσχυση του αριστερού άκρου, με προσθήκη και μπακ και εξτρέμ.

Και εδώ, το ιδεατό συνίσταται στην αγορά ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μπορεί να δώσει λύσεις και στις δύο θέσεις, ακόμη και σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα (όπως δηλαδή ξεκίνησε τη σεζόν η Μπολόνια, αλλάζοντας όμως διάταξη μετά τις πρώτες αγωνιστικές).

Αν δεν βρεθεί αυτός ο ένας, τότε θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν δύο. Και η προσπάθεια υπογραμμίζεται μιας και οι επιτελείς της Μπολόνια, παρότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα (όπως και στην Τορίνο) επικοινωνούν πως προτιμούν να μην ξοδέψουν χρήματα για να αγοράσουν ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο.

Αυτό λοιπόν που έχει εκφραστεί αρμοδίως από τον τεχνικό διευθυντή Τζιοβάνι Σαρτόρι είναι πως αν δεν προκύψουν έσοδα από ενδεχόμενες πωλήσεις, δύσκολα θα χρηματοδοτηθούν αγορές και έτσι η Μπόλονια πιθανότατα θα στραφεί σε λύσεις δανεισμών ως το τέλος της σεζόν και τότε αν και εφόσον προβλεφθεί, οψιόν αγοράς.

Ο Λάτο

Σε δεύτερο επίπεδο και στην ονοματολογία των ημερών ως προς τους υποψήφιους αριστερούς μπακ που φέρονται να εξετάζονται από τον Ολυμπιακό. Για τον Αρτούρ Μαζουακού το SPORT24 έχει ενημερώσει αναλυτικά, με την όλη ιστορία να τονίζεται κυρίως εξαιτίας της επικοινωνίας του ίδιου του Μίτσελ με τον Γάλλο μπακ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παρουσιάζεται, σύμφωνα με όσα αναφέρουν και στην πατρίδα του, να είναι πολύ θετικός και για τον Τόνι Λάτο.

Αν αρκεί η δική του επιθυμία για να προκριθεί η εν λόγω επιλογή, μένει να διαπιστωθεί. Ο 25χρονος Λάτο είναι δεύτερος στην ιεραρχία των αριστερών μπακ της Βαλένθια πίσω από τον διεθνή Ισπανό Χοσέ Γκαγιά, ολοένα όμως και περισσότερο του στερεί χρόνο συμμετοχής ο 19χρονος, Χεσούς Βάθκεθ.

Πρόθεση των "νυχτερίδων" είναι να προωθήσουν και να αναβαθμίσουν τον Βάθκεθ, γι’ αυτό και ο Λάτο δεν αποτελεί κομμάτι του μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν θα ανανεωθεί. Δεν υπάρχει πρόθεση άμεσης αποδέσμευσης, αλλά ακριβώς εξαιτίας αυτής της αγωνιστικής επιλογής και συνυπολογίζοντας τον εξαιρετικό χαρακτήρα του Ισπανού ακραίου (σ.σ. ο τεχνικός της Βαλένθια, ο Ρίνο Γκατούζο έλεγε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του πως θα ήθελε για γαμπρό του τον Λάτο όταν μεγαλώσει η κόρη του), δεν πρόκειται οι Λεβαντίνοι να σταθούν εμπόδιο σε περίπτωση που ζητήσει να φύγει άμεσα.

Ο Λάτο γνωρίζει πως το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εισπράττει ετησίως στις "νυχτερίδες" (ένας ακόμα λόγος που διοικητικά δεν θα υπάρξει εναντίωση σε αίτημα αποχώρησης, μιας και τα χρήματα είναι πάρα πολλά για ποδοσφαιριστή που τείνει να καταλήξει τρίτος στο rotation της θέσης του) δεν μπορεί να το βρει αλλού.

Έτσι κι αλλιώς, κύριο ζητούμενό του είναι πάει σε ομάδα που θα έχει ή θα μπορεί να διεκδικήσει ρόλο βασικού. Σημειώνεται πάντως πως η προηγούμενη απόπειρά του εκτός ισπανικών συνόρων, πριν τρία χρόνια στην Αϊντχόφεν ήταν απογοητευτική και αυτό το συνυπολογίζει στην εξέταση μιας εκ νέου… μετανάστευσης, ειδικά εφόσον ομάδες από τη La Liga (π.χ. Οσασούνα) τον έχουν κατά καιρούς προσεγγίσει.

… Και οι άλλοι

Όπως και να ‘χει, από την σκοπιά του Ολυμπιακού, ο Λάτο δεν αποτελεί μια περίπτωση ασύμβατη με τις δυνατότητες του συλλόγου και το timing. Κάθε άλλο. Σαφώς πιο απαιτητικές είναι οι επιλογές άλλων δύο φερόμενων ως εξεταζόμενοι, του Ισπανού Ααρόν Μαρτίν και του Βραζιλιάνου Άμπνερ.

Για τον δεύτερο, μόνο και μόνο ότι τέτοια εποχή πριν έναν χρόνο τ’ όνομά του εμφανίζονταν ως και το ρεπορτάζ της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ενδεικτικό κρατώντας ως και σήμερα την τιμή του σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για τον πρώτο, ναι μεν το συμβόλαιό του με τη Μάιντς ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και όπως φαίνεται δεν θα ανανεωθεί μιας και ο Μαρτίν δεν αποδέχεται την πρόταση που του έχει γίνει, αλλά αυτό δεν αλλάζει άμεσα το στάτους του. Για την ακρίβεια, το αλλάζει με τουλάχιστον +6 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσα ζητάει η Μάιντς για να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο. Και παρότι δύσκολα θα εξασφαλίσει τέτοιο αντίτιμο για ποδοσφαιριστή ο οποίος σε πέντε μέρες έχει δικαίωμα υπογραφής όπου επιθυμεί για την επόμενη σεζόν, είναι όμως αξίωση ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσουν οι Βεστφαλοί σε όσους επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν ακριβώς αυτή τη συγκυρία και να μπουν σε διαδικασία άμεσης αγοράς του Ισπανού (σ.σ. πριν 3,5 χρόνια αποκτήθηκε έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ, τότε ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του γερμανικού club).

Αυτονόητα, οι προαναφερθέντες δεν είναι οι μόνοι που περιλαμβάνονται στη λίστα του Ολυμπιακού. Καθημερινά αυτή εμπλουτίζεται, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης διάφορων υποψηφιοτήτων, κάτι που προφανώς "φωτογραφίζει" με ασφάλεια πλέον πως μετά την προσθήκη δεξιού μπακ (Ροντινέι), οι πρωταθλητές θα αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα και στο άλλο άκρο της άμυνας τους.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ