ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Η ενημέρωση του Μπρίνιτς στη Μάριμπορ και το buy out του 1,5 εκατ. ευρώ

Ο Ιβάν Μπρνιτς με τη φανέλα της Μάριμπορ
Ο Ιβάν Μπρνιτς με τη φανέλα της Μάριμπορ SOPA IMAGES/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο φερόμενος σύμφωνα με σλοβενικά media μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Ιβάν Μπρίνιτς έχει ενημερώσει τη Μάριμπορ σχετικά με το ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων", επισημαίνοντας τη διάθεσή τους να καταβάλλουν το buy out που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τις "βιολέτες", ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο δίαυλος με τη Μάριμπορ ανοιχτός από το τσεκάρισμα του περυσινού αρχισκόρερ του σλοβένικου πρωταθλήματος, Ζαν Βιπότνικ. Επαφή που επιβεβαιώνεται από τα σημερινά δημοσιεύματα στην Σλοβενία, σύμφωνα με τα οποία ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά έναν ακόμη ποδοσφαιριστή των "βιολετών", τον Ιβαν Μπρίνιτς.

Τι προκύπτει μέχρι στιγμής από τις πληροφορίες που συνέλλεξε το SPORT24. O 21χρονος Κροάτης εξτρέμ έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του με τη Μάριμπορ, ρήτρα που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ (κατ’ άλλες πηγές είναι κατά τι χαμηλότερη, χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς το ποσό). Και γι’ αυτό, παρότι δεν συγκεκριμενοποιείται πως είναι ρήτρα εξαγοράς, αυτό το ποσό αναφέρεται στα σλοβενικά media.

Πριν μερικά μόνο εικοσιτετράωρα ενημέρωσε τόσο τον προπονητή του, τον Νταμίρ Κρζναρ όσο και τον αθλητικό διευθυντή της Μάριμπορ, Μάρκο Σούλερ πως υπάρχει σύλλογος που είναι διατεθειμένος να την καλύψει. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι πως ο Μπρίνιτς ονομάτισε και στους δύο παράγοντες της ομάδας του, τον Ολυμπιακό.

Ο Κρζναρ δεν θέλει να αποχωρήσει μιας και ήδη η Μάριμπορ έχει χάσει τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές της αυτό το καλοκαίρι (τον πρώτο σκόρερ Βιπότνικ, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Μπορντό και τον κορυφαίο assistant, Μάρκο Τόλιτς, ο οποίος πήγε στην Σλόβαν Μπρατισλάβας), αλλά προφανώς δεν είναι κάτι που περνάει από το χέρι του.

Μόλις το βράδυ της Παρασκευής, απαντώντας στην σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί, ο Σούλερ δήλωνε πως δεν είχε φτάσει καμία πρόταση στα γραφεία της Μάριμπορ και πως δεν διαπραγματεύονταν με καμία ομάδα. Εννοείται πως εφόσον υπάρχει buy out, δεν θα υπάρχει και καμία διαπραγμάτευση.

Εφόσον ο Ολυμπιακός (ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος, μιας και λέγεται πως πέραν των "ερυθρόλευκων" η πλευρά του ποδοσφαιριστή έχει ενημερωθεί και για ενδιαφέρον από μια τουρκική ομάδα) αποφασίσει να το καταβάλλει, απλώς ενημερώνει σχετικά και συμφωνώντας με τον Μπρίνιτς – ο οποίος εισπράττει 120.000 ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους - τον κάνει δικό του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ