THE SPORTS ECONOMIST

Ο Πόνσε, ο Πούκι, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ

Ο Έκι Πόνσε με τη φανέλα της Έλτσε
Ο Έκι Πόνσε με τη φανέλα της Έλτσε RUBEN DE LA FUENTE PEREZ/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Τι ισχύει ως προς τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με τον Εζέκιελ Πόνσε και τον Τέεμου Πούκι, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, αλλά την πληροφόρηση (εγκυκλοπαιδική μέχρι στιγμής) που από πρώτο χέρι – όπως και πέρυσι – έχει η ΑΕΚ για τον Αργεντινό επιθετικό.

Γνωστοί στο ελληνικό κοινό, παρότι μόνο τον έναν είδαμε έστω για μια σεζόν από κοντά. Εζεκιέλ Πόνσε και Τέεμου Πούκι λοιπόν επιβεβαιώνοντας και την περισσότερο συναισθηματική – και σίγουρα ευκολότερη – σύνδεση που υπάρχει με τα μέρη μας για κάθε έναν ο οποίος είτε περνάει (επιτυχημένα) από εδώ είτε συζητείται έστω για μια (και συνηθέστερα όχι μόνο) φορά, βρίσκονται στην καθημερινότητα του ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.

Κυρίως ως στόχοι του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να είναι μόνο οι ασπρόμαυροι που εμπλέκονται στην σχετική σεναριολογία. Για τον Πόνσε αρχικά. Η Έλτσε υποβιβάστηκε, δεν μπορεί να κρατήσει τον Αργεντινό στη Segunda, ούτε ο ίδιος θέλει να μείνει.

Τι ισχύει για Πόνσε

Ο ΠΑΟΚ ψάχτηκε. Οι απαιτήσεις της Έλτσε κυμαίνονται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, δεύτερη μέρα του Ιουνίου. Άγνωστο αν παραμείνουν ίδιες αργότερα στο καλοκαίρι, τώρα όμως είναι απαγορευτικές για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορεί να δώσει ούτε ευρώ σε αγορά ποδοσφαιριστή. Και έτσι εκεί περιορίστηκε, στην ερώτηση δηλαδή, η οποία συζήτηση, το όποιο ενδιαφέρον.

Το ίδιο έχει κάνει και η ΑΕΚ. Δεν είναι βέβαιο αν οι πρωταθλητές αποκτήσουν επιθετικό το τρέχον καλοκαίρι. Ακόμη και αν το κάνουν δεν είναι σίγουρο τι τύπου επιθετικός θα είναι. Αν δηλαδή ψαχτούν για κλασικό "εννιάρι" ή για κάποιον πιο περιφερειακό, για κάποιον που τα χαρακτηριστικά του θα συμπληρώνουν αυτά του Λιβάι Γκαρσία.

Όπως και πέρυσι όμως, έτσι και φέτος, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και από πρώτο χέρι γνώση των δεδομένων, οι «κιτρινόμαυροι» ρώτησαν την πλευρά του πρώην ποδοσφαιριστή τους. Για να γνωρίζουν το πλαίσιο, αν και εφόσον χρειαστεί/το χρειαστούν, αν και εφόσον υπάρχει διάθεση από την πλευρά του Πόνσε.

Ο ίδιος παρότι δεν έκανε καλή σεζόν στη La Liga εξακολουθεί – όπως και πέρυσι – να μην ιεραρχεί το ελληνικό πρωτάθλημα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του και γι’ αυτό τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον ψάχνεται για να παραμείνει στον αφρό, χωρίς πάντως οι απαιτήσεις του να είναι απαγορευτικές. 1,2 εκατομμύρια ευρώ εισέπραξε φέτος στην Έλτσε.

Τα οικονομικά δεδομένα για Πούκι

Όσο για τον Πούκι. Κρατάει χρόνια η κολόνια. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν σοβαρά φλερτάρει με τον Φινλανδό επιθετικό πριν αυτός μετακομίσει στη Νόριτς. Τώρα, οι Θεσσαλονικείς επιβεβαιωμένα τον έχουν στη λίστα τους, έστω ως εναλλακτική επιλογή του βασικού στόχου για την κάλυψη της θέσης του φουνταριστού που αναζητούν για την επόμενη σεζόν.

Οι επαφές με τον 33χρονο Σκανδιναβό κρατάνε καιρό. Απ’ ευθείας. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ έχουν προσβάσεις για να πληροφορηθούν τα όσα χρειάζονται για τον Πούκι από τους (πρώην "ασπρόμαυρους") συμπαίκτες του στη Νόριτς. Αντίστοιχη και η δυνατότητα του Φινλανδού για όσα θέλει – και έχει κάνει - να πληροφορηθεί για τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο οικονομικό σκέλος, οι απαιτήσεις του Πούκι κατά τι υψηλότερες από τις απολαβές του Νέλσον Ολιβέιρα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Κυμαίνονται στο 1,2 – 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της αρχικής επαφής δεν έβαλε στο τραπέζι περισσότερο από 1 εκατομμύριο κυρίως γιατί η βασική προτεραιότητα για την ενίσχυση στην γραμμή κρούσης είναι άλλη και όχι ο Πούκι, ο οποίος από την πλευρά του έτσι κι αλλιώς να ψάχνεται στην αγορά, έχοντας – όπως φημολογείται – και πρόταση από το MLS και τη Μινεσότα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ