ΣΤΗΛΕΣ

O Πολ το χταπόδι τώρα και άγαλμα!

O Πολ το χταπόδι τώρα και άγαλμα!

Την Πέμπτη (20/1) το ενυδρείο του Ομπερχάουζεν θα αποκαλύψει τον δίμετρο... "ανδριάντα" του Πολ ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβρη από φυσικά αίτια.

Συνήθως όταν συναντάμε κάποιο ζώο σε άγαλμα, αυτό είναι ένα άλογο που μεταφέρει το πρόσωπο στο οποίο είναι αφιερωμένο το γλυπτό. Στην περίπτωση όμως του Πολ τίποτα δεν είναι συνηθισμένο! Έτσι από την Πέμπτη, οι επισκέπτες του ενυδρείο του Ομπερχάουζεν θα μπορούν να φωτογραφίζονται με ένα άγαλμα περίπου δύο μέτρων το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός... μαλάκιου!

Μάλιστα το συγκεκριμένο άγαλμα θα είναι κάτι σαν... μαυσωλείο του Πολ. Και αυτό γιατί στην κορυφή του αγάλματος θα βρίσκεται μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας από μια σχισμή, θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του περίφημου χταποδιού!

Θυμίζουμε ότι το συμπαθές μαλάκιο απέκτησε... τεράστια φήμη όταν το περασμένο καλοκαίρι μάντεψε σωστά όλα τα αποτελέσματα της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ όπως και τη νίκη της Ισπανίας επί της Ολλανδίας στο μεγάλο τελικό.

Λίγους μήνες αργότερα (στις 26/10/10) "έφυγε" από το ενυδρείο του και γενικότερα από τον μάταιο τούτο κόσμο πεθαίνοντας από φυσικά αίτια. Ωστόσο οι υπεύθυνοι στο σπίτι του στο Ομπερχάουζεν, με το άγαλμα που θα αποκαλύψουν την Πέμπτη, θα κρατήσουν ζωντανή την μνήμη του...

Φυσικά, εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα του Πολ, οι άνθρωποι του ενυδρείου ανακοίνωσαν στις 3/11/10 ότι ο Paul II, ένα γαλλικό χταπόδι, είναι ο αντικαταστάτης του θρυλικού μαλάκιου. Μένει να δούμε αν έχει την ίδια τύχη με τον ορίτζιναλ ή θα καταλήξει άκλαφτο και ξιδάτο στα κάρβουνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ