24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

O Mπουλούτ και η ελληνική λίστα του για την Φενέρ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ανακοίνωση απομένει για να αναλάβει ο Ερόλ Μπουλούτ (μαζί με τον Εμρέ τ. διευθυντή) την Φενέρ και το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τις πρώτες μεταγραφικές λίστες του, την τουρκική (στην οποία Νο2 είναι ο "Μπάκα") και την ελληνική.

Στην Τουρκία εσχάτως έβαλαν και την Φενερ στην διεκδίκηση του Ακπόμ, μετά την Μπεσίκτας, με το 24ο Ευαγγέλιο να ψάχνει τι γίνεται στον πρώην αγαπημένο σύλλογο του Νταγίπ Ερντογάν (πριν ο Σουλτάνος αλλαξοπιστήσει και γίνει Μπασάκσεχίρ). Εκεί δηλαδή απο όπου αποχώρησαν (απο το μπασκετικό κομμάτι της) Ομπράντοβιτς και Σλούκας ενώ στο ποδοσφαιρικό (όπως είχαμε γράψει κατηγορηματικά) δεν υπήρχε περίπτωση να πάειο Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά την πίεση και τις προτάσεις που δέχτηκε.

Παραδοσιακά η Φενέρ είναι η ομάδα απο την τουρκική Big 3 που είχε και έχει το μεγαλύτερο νταλαβέρι με τον ελληνικό αθλητισμό. Στο λεγόμενο πάρε δώσε.

Για παράδειγμα θέμα χρόνου αποτελεί να ανακοινωθεί πως νέος προπονητής, στην ποδοσφαιρική της ομάδα, θα είναι ο Ερόλ Μπουλούτ! Ο Γερμανοαναθρεμένος Τούρκος, που ως ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα στην Ελλάδα και με ατζέντη τον Πολ Κουτσολιάκο πήγε απο τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό κι ενω προηγουμένως είχε χαλάσει λόγω... Μπέου,την συμφωνημένη μετακινησή του στον Παναθηναϊκό (παλιά ιστορία, με τρομερό παρασκήνιο)!

O 45χρονος Μπουλούτ έκανε μια σούπερ σεζόν με την... ελληνική Αλάνιασπορ. Την έβγαλε σε θέση Ευρώπης ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, χάνοντας 2-0 απο την Τράμπζονσπορ. Μάλιστα στοπαιχνίδι αυτό ξεκίνησε στην ενδεκάδα και μετους τρεις Έλληνες, δηλαδή Μπακασέτα (τέταρτος χαμένος τελικός), Σιώπη και Τζαβέλα.

Στην Αλάνια ο Μπουλούτ πήγε μόλις το περασμένο καλοκαίρι και μετά απο ένα χρόνο ετοιμάζεται να κάνει μια ακόμη μεταγραφή, σε έναν αυτή την φορά κορυφαίο πάγκο και στην Φενέρ που έχει μείνει πάρα πολλά χρόνια χωρίς τίτλο. Σύντομα θα ανακοινωθεί ως προπονητής της κι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του Εμρέ Μπελόζογλου, ως νέου τεχνικού διευθυντής της Φενέρ. Του παίκτη φετίχ για τον σύλλογο, που στα 40 του χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να πορευτεί "πακέτο" με τον Μπουλούτ.

ΘΕΛΕΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΕΝΕΡ

Γιατί όμως, το πρώτο κυριακάτικο βράδυ του Αυγούστου η στήλη καταπιάστηκε με την Φενέρ και τον νέο της προπονητή, που πέρασε απο τα μέρη μας; Επειδή ο Μπουλούτ, όπως έκανε και στην Αλάνια, δεδομένα θα ψωνίσει και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο απο την ελληνική Σούπερλιγκ.

Πέρσι ήταν ο Μπακασέτας, που με τα γκολ, τις ασίστ και τις εμφανίσεις του εξελίχθηκε σε μια απο τις αποκαλύψεις του τουρκικού πρωταθλήματος, κάτιπου πιστώθηκε στον Μπουλούτ. Με τον τελευταίο να θέλει να τον πάρει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη αλλά και να ξανασκάρει την ελληνική αγορά.

Πάμε και στο "ψητό": ο Μπουλούτ έχει δώσει ήδη στην διοίκηση της Φενέρ μια λίστα με 5 ονόματα παικτών που θέλει να αποκτηθούν.Και στην 2η θέση(!) αυτής βρίσκεται ο Μπακασέτας. Οι υπόλοιποι 4: ο συμπαίκτης του "Μπάκα" στην Αλάνια, ο Βρετανός στόπερ Στίβεν Κόλκερ, ο επίσης στόπερ Oζτούρκ απο την Γκέζτεπε, ο αριστερός εξτρέμ Ιμπραήμ Νταρί και στο Νο1 της λίστας του ο Μερτ Χακάν Γιαντάς, μεσοεπιθετικός της Σίβασπορ.

Η Φενέρ δεν έχει φάει ban απο την ΦΙΦΑ αλλά κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο και θα πρέπει να πουλάει παίκτες για να αγοράζει μετά. Εκτός κι αν πρόκειται για ελεύθερους ή δανεικούς. Είναι σε διαπραγμάτευση με την Λάτσιο για να της πουλήσει τον Κοσοβάρο επιθετικό της Μουριχί (15 γκολ-6 ασίστ σε 32 ματς). Ζητάει 20 εκατ. ευρώ και τον Καϊσέδο στα ανταλλάγματα, με τους "Λατσιάλι" να προσφέρουν 15 εκατ. και τον Καϊσέδο. Και όπως λέει η τουρκική πιάτσα κάπου στην μέση θα ντιλάρουν, γιατί η Φενέρ έχει ανάγκη τα χρήματα αυτά.

O ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

Πάμε και παρακάτω και συγκεκριμένα στην ελληνική πιάτσα agents,με κάποια μέλη της να έχουν γραμμή επικοινωνίας με τον Μπουλούτ. Και απο τον Ολυμπιακό κι απο τον ΠΑΟΚ κι αναφέρομαι είτε σε στελέχη,είτε σε ανθρώπους των δυο ελληνικών ΠΑΕ. Κρατείστε το αυτό για το μέλλον.

H στήλη, λοιπόν, έμαθε πως απο το ελληνικό πρωτάθλημα ο Έρολ Μπουλούτ έχει κάνει ένα πρώτο focus σε 5 παίκτες και συγκεκριμένα στους Πέλκα/Μαουρίτσιο-Ελ Αραμπί-Φετφατζίδη/Ιντέγιε. Στην πορεία το θεωρούμε πολύ πιθανό να προκύψουν κι άλλοι. Σίγουρα θα του προταθούν περισσότεροι!!

Απο εκεί και πέρα ο Μπουλούτ δεδομένα θα πάρει έναν ή δυο παίκτες απο την πρώην ομάδα του, την Αλάνια, για να τους...εξευμενίσει που τους εγκατέλειψε για τα...μεγαλεία της Φενέρ. Εδώ κολλάει και ο Μπακασέτας.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ