ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ο Ιτούδης, ο Ιωαννίδης και το μετάλλιο στο Eurobasket

Ο Ιτούδης, ο Ιωαννίδης και το μετάλλιο στο Eurobasket
INTIME

Η Εθνική ομάδα μπαίνει τη Δευτέρα (01/08) στο γήπεδο με τελικό προορισμό το Βερολίνο και ο Βασίλης Σκουντής βάζει ποιητική αδεία μια κουβέντα του Γιάννη Ιωαννίδη στο στόμα του Δημήτρη Ιτούδη!

Στη Θεία Λειτουργία της Ανάστασης ακούγεται, μεταξύ άλλων, το προοίμιο του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου στο οποίο η πρώτη αποστροφή είναι σαφής…Εν αρχή ην ο λόγος!

Σήμερα (01/08), πρωτομηνιά του Αυγούστου, στις 16:30 στο ΟΑΚΑ, όπου μαζεύεται για πρώτη φορά (όχι πάντως όλη) η Εθνική ομάδα, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έχει σκοπό να βγάλει λόγο, ούτε καν λογύδριο…

Τα αφήνει αυτά, απ’ ό,τι φαντάζομαι, για την Πέμπτη, όταν θα δει μπροστά του και τους 23 παίκτες τους οποίους επέλεξε και συμπεριέλαβε στη λίστα των υποψηφίων για να στελεχώσουν τη δωδεκάδα που θα ανέβει στο θρόνο, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο!!!

Βιάζομαι. Υπερβάλλω. Αστειεύομαι…

Μη βαράτε, ντε!

Τα… σπυράκια του Ιτούδη

Πρώτα απ’ όλα, όπως λέει και μια παροιμία, ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον βαφτίσαμε.

Δεύτερον, κάτι τέτοιες σαχλαμάρες ακούει στα πέριξ ο Ιτούδης και βγάζει σπυράκια!

Αυτό, πάλι, δεν το φαντάζομαι, ούτε το υποθέτω, αλλά το ξέρω, διότι μου το είπε ο ίδιος και μάλιστα με πρόλαβε…

Σήμερα (31/7) που του τηλεφώνησα για να τον ρωτήσω σε τι θα εδράζεται ο λόγος που θα βγάλει και ποιο σύνθημα θα δώσει, μου είπε αυτό ακριβώς το οποίο είχα κι εγώ στο μυαλό μου…

"Να χαμηλώσουμε τον πήχη"

Τουτέστιν, να αφιππεύσουμε τον κάλαμον!

«Να χαλαρώσουμε λίγο και να χαμηλώσουμε τον πήχη. Ακούω και διαβάζω δεξιά και αριστερά για χρυσά μετάλλια, για θριάμβους και τα σχετικά» μου είπε φανερά (όχι τσατισμένος, αλλά) ενοχλημένος με την άποψη που διαχέεται…

«Υπάρχουν πολλές ισχυρές ομάδες με χημεία, με συνοχή, με προπονητές που τις κουμαντάρουν για χρόνια. Εμείς πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να γίνουμε ομάδα και ύστερα να μιλήσουμε»

Ιωαννίδης: "Μη με λες εμένα… μετάλλιο"

Ν’ αγιάσει το στόμα του Ιτούδη, έχει δίκιο-βουνό και εδώ ταιριάζει –με την απαραίτητη προσαρμογή- μια παροιμιώδης ατάκα του Γιάννη Ιωαννίδη, όταν άκουγε κάτι που δεν του πολυάρεσε και μάλιστα ,με τη χαρακτηριστική σαλονικιώτικη έκφραση…

«Μη με λες εμένα… χρυσό μετάλλιο»!

Αρχής γενομένης από αύριο η Εθνική βάζει πλώρη για το Μιλάνο και το Βερολίνο, αφού προηγουμένως περάσει μέσα από το πρώτο παράθυρο της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Βελιγράδι με τη Σερβία και στο Μαρούσι με το Βέλγιο.

Welcome on board, που λένε και πριν από τις αεροπορικές πτήσεις!

Από το αυριανό πρώτο ραντεβού θα απουσιάσουν ο Νικ Καλάθης που επιστρέφει από τις ΗΠΑ την Τρίτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι οποίοι, βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ, μπορούν να ενσωματωθούν στις 4 Αυγούστου.

Η πιο γεμάτη ατζέντα στα χρονικά

Ο Ιτούδης και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο θα καλωσορίσουν τους παίκτες που θα πιάσουν δουλειά έχοντας την πιο γεμάτη και βαρυφορτωμένη ατζέντα στην ιστορία του μπάσκετ!

Σοβαρολογώ επ’ αυτού, διότι ελέω της πανδημίας που ετεροχρόνισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και το Eurobasket του 2021, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!

Μιλάμε για συμπύκνωση και συνωστισμό…του κερατά!

Η ατζέντα περιλαμβάνει τα παράθυρα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Αύγουστος 2022, Νοέμβριος 2022, Φεβρουάριος 2023), την τελική φάση του Eurobasket (1-18 Σεπτεμβρίου 2022), την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2023, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ιαπωνία), τα Προολυμπιακά Τουρνουά (Ιούνιος 2023) και το Ολυμπιακό Τουρνουά 26 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2024) στο Παρίσι.

Και στο καπάκι, το Eurobasket του 2025, άρα το πρώτο ελεύθερο καλοκαίρι των διεθνών παικτών θα είναι αυτό του 2026!

Τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις

Απ’ αυτές τις προσεχείς διοργανώσεις, η Εθνική μπορεί να αποφύγει το Προολυμπιακό Τουρνουά, εάν κι εφόσον είναι μία από τις δυο ευρωπαϊκές ομάδες (και τις επτά συνολικά, χώρια η οικοδέσποινα Γαλλία) που θα σφραγίσει το εισιτήριο της από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ένα βιβλίο του Ουμπέρτο Εκο τιτλοφορείται «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»…

Πριτς που δεν υπάρχουν!

Αυτόν τον Αύγουστο υπάρχουν και παραϋπάρχουν (ειδήσεις) για την Εθνική ομάδα, αλλά ο μήνας θα περάσει νεράκι με τα ιατρικά/εργομετρικά τεστ, τα φιλικά ματς με την Ισπανία, το Τουρνουά «Ακρόπολις» και τους αγώνες με τη Σερβία και το Βέλγιο…

Ο Καλάθης, ο Παπανικολάου και η επετηρίδα για τον αρχηγό

Σε μια ανάρτηση της ενόψει του επερχόμενου Eurobasket, η FIBA εμφάνισε τις προάλλες μια φανέλα του Αντετοκούνμπο που θα περιμένει μέχρι την Πέμπτη για να ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας. Δεδομένου ότι ο Γιάννης θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και καταλυτικό ρόλο στα δρώμενα της Εθνικής η προετοιμασία αρχίζει αύριο ηγέτη απόντος.

Αρχίζει επίσης και αρχηγού απόντος, καθόσον για τον ρόλο αυτό προορίζεται (και) ο Νικ Καλάθης.

Στο ματς της 30ής Ιουνίου με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα (από το οποίο απουσίαζαν ο Καλάθης και ο Κώστας Σλούτκας) αρχηγός χρίσθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά βάσει ηλικίας και συμμετοχών στην Εθνική ομάδα έχει προβάδισμα ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Ντεμπούτο στον ίδιο αγώνα

Η αρχαιότητα πάντως βγάζει ισοπαλία: ο Παπανικολάου που γιορτάζει σήμερα τα 32α γενέθλια του (31 Ιουλίου 1990) και ο Καλάθης (7 Φεβρουαρίου 1989) χρίσθηκαν την ίδια ημέρα διεθνείς!

Αμφότεροι έκαναν το ντεμπούτο τους στις 12 Αυγούστου του 2009, στο φιλικό ματς με τη Ρουμανία στο ΟΑΚΑ, με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας και πλέον ο μεν Καλάθης αριθμεί 123 συμμετοχές με 1042 πόντους, ο δε Παπανικολάου 119 με 741 αντιστοίχως.

Τρίτος στην επετηρίδα είναι ο Κώστας Σλούκας (15 Ιανουαρίου 1990) που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής στις 5 Αυγούστου του 2011 σε φιλικό αγώνα με την Ιταλία και πλέον έχει στο βιογραφικό σημείωμα του 107 συμμετοχές και 710 πόντους.

Απ’ ό,τι μαθαίνω, ο αρχηγός δεν θα είναι ένας, αλλά θα επιλεγεί η λύση ενός… consortium!

Σημασία βεβαίως δεν έχουν τα αρχηγιλίκια, τα ηγετιλίκια και τα καπετανιλίκια…

Σημασία έχει το πώς θα… τσουλήσει η ομάδα, οπότε όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα…

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ EUROBASKET ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ