ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Καμιά φορά η Premier League δεν σε θέλει καθόλου

Ο Γκουίντο Καρίγιο
Ο Γκουίντο Καρίγιο AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Ο Γκίντο Καρίγιο πήγε με τυμπανοκρουσίες στη Σαουθάμπτον, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και πλέον προσπαθεί να κρατήσει την Έλτσε στη La Liga. Γράφει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

Είναι δύσκολο πρωτάθλημα η Premier League. Πέρα από τα λεφτά, τη διαφήμιση και την προβολή που πακετάρει, είναι ένας θεσμός, ένα ποδοσφαιρικό κατασκεύασμα που δεν είναι για τους λιγόψυχους. Θέλει σωματικές αντοχές, θέλει ικανότητα να αποδίδεις σε υψηλές στροφές και ταχύτητες και θέλει και "τώρα ήρθα, τώρα δείχνω". Δεν δίνει μεγάλο περιθώριο να "στρώσεις" την μηχανή σου ρε παιδί μου, πρέπει να την έχεις έτοιμη, να τρέχει στο ρελαντί από πριν, έτοιμη για μαρσάρισμα.

Yπό αυτές τις συνθήκες, είναι ξεκάθαρο πως η Premier League δεν είναι για τους slow burners, ή τέλος πάντων είναι ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΕΣ οι περιπτώσεις που το εν λόγω πρωτάθλημα επιτρέπει χώρο για τέτοιους παίκτες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΓΧΟΣ

Μια τέτοια όμως περίπτωση είναι/ήταν ο Γκίντο Καρίγιο, ένας ποδοσφαιριστής που όταν ανακοινώθηκε από την Σαουθάμπτον το 2018, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η προπονητική πορεία του τότε κόουτς της ομάδας Μαούριτσιο Πελεγκρίνο, αντιμετωπίστηκε ως μια "έξυπνη βόμβα", από αυτές που έχει "σκάσει" η Σαουθάπτον με τους Μανέ και Φαν Ντάηκ μεταξύ άλλων. Κοινώς αγοράζουμε σε σχετικά καλή τιμή για τα δεδομένα της αγοράς και μέσω της "βιτρίνας" του συλλόγου μοσχοπουλάμε και έτσι διατηρούμε την ομάδα ψηλά και με σε εξαιρετική οικονομική υγεία.

Αν βέβαια εξέταζες τα στατιστικά του παίκτη σε έπιανε ένα άγχος. Στα δύο και μισό κρόνεα που έμεινε στην Μονακό (ομάδα από την οποία τον αγόρασε η Σαουθάμπτον για 19 περίπου εκατομμύρια βρετανικά ΠΑΟΥΝΤΣ), ο Αργεντινός είχε βρει δίχτυα πέντε, οκτώ και οκτώ φορές αντίστοιχα στις σεζόν 15-16, 16-17 και 17-18 που την έβγαλε μισή.

Όχι και πολυβόλο ρε παιδί μου, αλλά ίσως ο κόουτς Πελεγκρίνο είχε διακρίνει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του πρώην φορ της Εστουντιάντες.

Τελικά, μάλλον όχι. Ο συμπαθής κατά τα λοιπά Καρίγιος έρχεται στην Σαουθάμπτον, κάθε φορά που του μιλάνε για γκολ ζητά την βοήθεια του κοινού, γράφει δέκα (10) εμφανίσεις όλες κι όλες, μηδέν (0) τεμάχια και στην Σαουθάμπτον αρχίζει να ακούγεται δειλά-δειλά ο ψίθυρος ότι ο Πελεγκρίνος έχει χειρότερο μάτι για επιθετικούς από όσο έχει ο Λουκ Σο για τάκλιν.

Από εκείνο το σημείο, ο Καρίγιος προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, "γράφει" δύο σεζόν δανεικός στην Λεγανές, με την οποία σημειώνει 6 γκολ το 18-19 και 4 μόλις το 19-20.

Το αποτέλεσμα αυτών των όχι ιδιαίτερα "εκρηκτικών" σεζόν, ήταν τελικά ο Γκίντος Καρίγιος μας να αφεθεί ελεύθερος από την Σαουθάμπτον τώρα δα προσφάτως, η οποία επέλεξε να κάψει τα 19 περίπου εκατομμύρια ΠΑΟΥΝΤΣ τα οποία ξόδεψε για να τον πάρει, παρά να τον αφήσει στο ρόστερ της να μαζεύει σκόνη.

ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΨΑΜΕ 19 ΜΥΡΙΑ ΠΑΟΥΝΤΣ

Ο καλός μας Γκίντος ανήκει πλέον στην Έλτσε, την οποία θα προσπαθήσει να κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας με τα γκολ του. ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Τώρα θα πει κάποιος εύλογα (χωρίς να αποκλείουμε αυτός ο κάποιος να είναι ο ίδιος ο Γκίντος ή κάποιο μέλος του ευρύτερου οικογενειακού του κύκλου), μα καλά και που να προλάβει να δείξει ο καψερός πράγματα όταν παίζει όλες κι όλες ΔΕΚΑ φορές; Σωστόν, τίμιον και δίκαιον το πόιντ, αλλά έλα που η Πρέμιερ πλέον δεν είναι πρωτάθλημα για "λαου – λαου" παίκτες. Τα είπαμε και πριν, τα λεφτά τα οποία παίζουν στο αγγλικό τραπέζι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και χώρος για πειραματισμούς και υπομονή δεν υπάρχει, πόσο μάλλον σε μια θέση όπως αυτή του επιθετικού, εκεί όπου τα γκολ σημαίνουν τα πάντα και όλα τα υπόλοιπα σχεδόν τίποτα.

Άρα; Άρα ο Γκίντος ο Καρίγιος, που ήρθε με πολλές τυμπανοκρούσιες από την Μονακό, μπορεί να ήθελε κάποιον χρόνο να βρει πατήματα, μπορεί να είπε με τον τρόπο του στην Σαουθάμπτον "βρε παιδιά, λίγο να μάθω την γλώσσα, λίγο να συνηθίσω την μυρωδιά από το αγγλικό γκαζόν", αλλά η αγγλική ομάδα που τότε θυμίζουμε ένιωθε την κρύα αγκαλιά του υποβιβασμού να πλησιάζει, τον άκουσε, τον εξέτασε και του είπε αποφασιστικά "μα τι λέτε κύριε, ποιον χρόνο να πάρετε, δεν σας φέραμε για να μας πάτε εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία να μας πείτε ιστορίες. Για γκολ καιγόμαστε".

Και ας κλάψανε 19 μύρια πάουντς.

Στα θετικά;

Σε περίπτωση που δεν του βγει η θέση του επιθετικού ούτε στην Έλτσε, υπάρχει πάντα η οπσιόν να το γυρίσει σε τερματζής. Στην Εστουντιάντες πάντως ένα κάποιο ταλέντο το είχε δείξει:

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ