“Κάκιστη η διαιτησία Μάνταλου”

Κάκιστη χαρακτήρισε τη διαιτησία του Μάνταλου ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή SUPER BALL, υπογραμμίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος από τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.
Νωρίτερα ο Γιάννης Αλαφούζος είχε χαρακτηρίσει “χειρουργικές κινήσεις” τα σφυρίγματα του Μάνταλου, τονίζοντας παράλληλα ότι “δεν ήμασταν εμείς αυτοί που πέφταμε κάτω”.
Μιλώντας στην εκπομπή SUPER BALL από το “σαλόνι” της εκπομπής στο ΟΑΚΑ τόνισε: “Παρά τις προκλήσεις που δέχτηκε ο κόσμος μας ήταν εκπληκτικός και η ομάδα νομίζω ότι ήταν εκπληκτική. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ατυχές για μας και δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες.
Δείξαμε ότι οι παίκτες μας είναι προπονημένοι, σε καλύτερη κατάσταση από τους παίκτες του Ολυμπιακού γιατί αυτοί έπεφταν κάτω και ζητούσαν κράμπες.
Να θυμηθούμε επίσης ότι είχαμε τον αγώνα την Πέμπτη στην Αγγλία. Είχαμε ζητήσει από την Σούπερ Λιγκ να παίξουμε Δευτέρα αλλά δεν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο, αναμενόμενο βέβαια”.
Υπάρχουν κάποιες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού για κακή φιλοξενία των ανθρώπων των “ερυθρόλευκων”;
“Κοιτάξτε, εμείς διασφαλίσαμε όπως οφείλαμε μια άριστη φιλοξενία στον Ολυμπιακό και με εκπλήσσει αυτό που λέτε”.
Το μόνο που είδαμε και θα συμφωνήσετε είναι κάποιες φωτοβολίδες που σίγουρα θα θέλατε να εκλείψουν;
“Οπωσδήποτε είναι λάθος αυτό. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του έχουν προκληθεί για πολλά χρονιά και ιδιαίτερος φέτος από παράγοντες που θα μπορούσαμε να πούμε ότι “έφτιαχναν” αγώνες, έστειναν παιχνίδια. Βέβαια αυτά είναι εικασίες και φάνηκε ότι του Παναθηναϊκού του αξίζει μια καλύτερη θέση και ο όποιος νοών νοείτω”.
Θεωρείτε ότι έπρεπε να είχατε φέρει νωρίτερα τον Ρότσα;
“Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ο κ. Φερέιρα ήταν ένας πολύ μεγάλος προπονητής. Η ομάδα που είδατε και παίζει σήμερα, παίζει με δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Μια ομάδα που έφτιαξε ο κ. Φερείρα. Ο κ. Ρότσα ενέπνευσε τους παίκτες. Κάνει εξαιρετική δουλειά στο τακτικό κομμάτι, κάτι στο οποίο έπασχε ο Παναθηναϊκός στο προηγούμενο διάστημα”.
Ένα σχόλιο για την διαιτησία του κ. Μάνταλου;
“Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ο κ. Μάνταλος μας έδινε την εντύπωση ότι επίτηδες σφύριζε ανάποδα. Δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι στον Αντώνη Πετρόπουλο και γενικά ήταν μια κάκιστη διαιτησία”.
Προηγουμένως ο κ. Αλαφούζος είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες.
Για το παιχνίδι: “Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού που παρόλο που προκλήθηκε χυδαία, κρατήθηκε στα όρια της ευπρέπειας. Πρέπει επίσης να συγχαρούμε μια εξαιρετική ομάδα που είδαμε σήμερα ότι η βαθμολογική της θέση δεν ανταποκρίνεται στην αξία της και στις ικανότητες των παικτών της”.
Για τη διαιτησία: “Ο διαιτητής είχε χειρουργικές αποφάσεις στο παιχνίδι, αλλά τι να κάνουμε. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν τέτοιες διαιτητικές αποφάσεις και γιατί συμμετέχουν σε παιχνίδια διαιτητές που εμπλέκονται στα στημένα. Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση: Όσοι έχουν ανάμειξη στα στημένα να τιμωρούνται, όσοι δεν έχουν να συνεχίζουν.
Δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες αλλοιώσεις. Ο διαιτητής σφύριζε ανάποδα σήμερα, ήταν προκλητικός, ενώ υπήρξε και πέναλτι. Το είδε όλος ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο ηθικός νικητής. Δεν θεωρώ κέρδος την καλή του εικόνα, διότι ήταν δεδομένη για μένα”.
Για την “Παναθηναϊκή Συμμαχία”: “Σε όλη την Ευρώπη ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι αυτό της λαϊκής βάσης. Αυτή τη στιγμή το 58% των μετοχών ανήκουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ελπίζω κι άλλοι Παναθηναϊκοί να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα αλλά κοιτάμε να προοδεύουμε σταδιακά”.
Για τον Ολυμπιακό: “Δεν έπεφταν οι δικοί μας παίκτες κάτω, αλλά του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Είναι κρίμα όμως που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό”.