ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Και γιατί όχι στην Κίνα δηλαδή;

Players shake hands after the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London, England, Monday, Feb. 17, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Players shake hands after the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London, England, Monday, Feb. 17, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP

Είναι να αναρωτιέται κανείς αν εκείνη την στιγμή που ειπώθηκε να συνεχιστεί η Premier League στην Κίνα έφυγαν μαζεμένα SMS σε ψυχίατρους της περιοχής.

Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός, ούτε στο ελάχιστο. Δεν είναι κάποιο αστειάκι, δεν είναι κάποιες από τις γνωστές, θλιβερές μου θεματικές, που θα εξοργίσουν μερίδα από τους αθρώποι που διαβάζουν αυτήνα εδώ την στήλη ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΛΑΒΑΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΜΟΥΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

Αλήθεια πάντως, τέτοια οργή που βγάλατε λεβένδες μου ως άμυνα για το παρεάκι του Λιονέλ, ούτε οι λογιστές τους δηλαδής, να το κοιτάξετε αυτό, κρίμας είναι μικρά παιδιά είσθε, αύριο μεθαύριο θα τρώνε τα λεφτά τους στους ψυχιάτρους τα βλαστάρια σας και δεν θα μπορεί κανείς να τα κατηγορήσει.

Αλλά στο θέμα μας, γιατί όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι παραπλανητικός ο τίτλος. Όντως το ξεστόμισε κάποιος. Πιο συγκεκριμένα όντως το ξεστόμισε κάποια ομάδα. Κάποιος σύλλογος. Της Πρέμιερ Λιγκ. Της Πρέμιερ Λιγκ ΑΓΓΛΙΑΣ.

Εξηγώ. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμένει άγνωστο το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ σχετικά με το πώς θέλουν να ολοκληρώσουν την φετινή σεζόν, λόγω της κατάστασης με τον κορονοτέτοιονα. Την στιγμή που μιλάμε, όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι, με αυτό που έχει μικρό προβάδισμα να φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση των αγώνων για αυτήν την σεζόν, αλλά σε γήπεδα χωρίς ίχνος θεατή. Το άλλο, κάπως πιο ακραίο, σενάριο που θα οδηγήσει στην ακύρωση της φετινής σεζόν και την μη ανάδειξη πρωταθλητή, παραμένει ακόμα μια πολύ πιθανή επιλογή, αλλά καθώς φαίνεται τοποθετείται στην θέση της έσχατης λύσης.

Η Κίνα που κολλάει όμως; Ε κολλάει, πως δεν κολλάει έτσι θα το πέταγα στην επικεφαλίδα; Που ναι, θα μπορούσα να πετάξω αυτήν την επικεφαλίδα και μετά να γράψω 600 με 700 λέξεις, μπορεί και παραπάνω για το αν τελικά ο Ασκάρατε είχε χαίτα ή ήταν ακούρευτος, αλλά θέλω να παραμείνω on point σήμερις.

Λέγεται λοιπόν, ότι ο εκπρόσωπος ΜΙΑΣ ομάδας (που αυτήν την στιγμή δεν ξέρουμε ποια είναι) πρότεινε το εξής φανταστικο-τέλειο σενάριο:

ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙ.

Όπως ακριβώς το διαβάσατε. Να ταξιδέψουν δηλαδή οι 20 ομάδες 5,000 μίλια μέχρι την Κίνα και να παιχτούν εκεί όσες αναμετρήσεις έχουν μείνει. Ο λόγος; Επειδή η Κίνα φαίνεται να ανακάμπτει σιγά-σιγά και ένα τέτοιο «άδειασμα» των αγγλικών ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων θα μπορούσε να επιτρέψει στο κράτος να τις χρησιμοποιήσει για ιατρικούς λόγους και χώρους φιλοξενίας ασθενών.

Όταν ακούς αυτό το σκέλος τουλάχιστον, λες «ας πάει στα κομμάτια, τουλάχιστον σκέφτονται και λίγο την υπόλοιπη χώρα». Αλλά έστω κι έτσι, ακόμα και με την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων ως ιατρικά κέντρα, η πρόταση εξακολουθεί να ακροβατεί ανάμεσα στην απόλυτη τρέλα και τον πλήρη παραλογισμό εκείνων που έχουν ΠΟΛΛΑ λεφτά για πέταμα.

Πάλι καλά που ανάμεσα στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ οι πιο πολλές φωνές μιλούν για κάτι που δεν βγάζει κανένα νόημα. Ένας από τους εκπρόσωπους των ομάδων, μιλώντας στο The Athletic εξήγησε τα αυτονόητα:

«Η χώρα που πέφτει συνέχεια στο τραπέζι είναι η Κίνα. Απλά δεν βγάζει νόημα. Είναι μια θεότρελη ιδέα και θέλω να πιστεύω ότι θα απορριφθεί κατηγορηματικά. Αν έπαιρνες αυτήν την στιγμή την Πρέμιερ Λιγκ και την πήγαινες σε ένα άλλο μέρος του πλανήτη θα σε «εκραζαν» ασύστολα. Κάποιος μας κατηγόρησε ότι ζούμε σε μια φούσκα. Νιώθω πως αυτήν την στιγμή έχουν δίκιο. Αν και εγώ δεν ζω σε μια τέτοια, αντιλαμβάνομαι γιατί ο κόσμος το νομίζει αυτό».

Η φούσκα. Διότι μόνο μέσα σε μια τέτοια θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος « ρε σεις, ποια Αγγλία που είναι τίγκα στην αρρώστια και τους μολυσμένους; Θα κάτσουμε εμείς εδώ, με προϊόν δισεκατομμυριών να περιμένουμε τον Άγγλο Τσίοδρα να μας πεις πότε θα κάμομε σέντρα; ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. Θα σηκωθούμε, θα νοικιάσουμε καμιά 20ρια airbus, θα πάρουμε 20 ομάδες και όλους τους νοματαίους τους και θα πάμε να μετοικήσουμε για μερικές αγωνιστικές στην Κίνα. Τι έχει η Κίνα δηλαδή; Επειδή είναι πέντε χιλιάδες μίλια μακριά; Και ο Κολόμβος όταν έφυγε από την Ισπανία που διάολο ήταν στην Αμερική πήγα όχι στην Μάλτα. ΘΑΡΡΟΣ κύριοι. Αυτό θέλει. Αφήστε που θα είναι και άδεια τα αεροδρόμια και θα περάσομε ΤΑΠΑ από τον έλεγχο διαβατηρίων. Στην Κίνα είναι η φάση κύριοι. ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ».

Και μετά φαντάζομαι έκατσε κάτω, ιδιαίτερα περήφανος που είχε ρίξει την ιδέα στο τραπέζι. Απλά είναι να αναρωτιέται κανείς αν εκείνη ακριβώς την στιγμή έφυγαν μαζεμένα SMS σε ψυχίατρους της περιοχής με περιεχόμενο τύπου

«ΕΛΑΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΔΩ»

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ