ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φιορέτος: Ο Έλληνας της Χέλσινγκμποργκ

Φιορέτος: Ο Έλληνας της Χέλσινγκμποργκ

Ο 19χρονος μέσος της Χέλσινγκμποργκ, Αλεξάντερ Φιορέτος, μιλά στο Sport24.gr για τα όνειρά του, τον Φίλιπ Χελάντερ, τον Μάρκους Μπεργκ και τον... Γιώργο Καραγκούνη.

Η ταυτότητά του μπορεί να είναι σουηδική, αλλά το αίμα που κυλά στις φλέβες του είναι ελληνικό γι αυτό, άλλωστε, επέλεξε να είναι κάτοχος δύο διαβατηρίων. Ο Αλεξάντερ Φιορέτος, 19χρονος μέσος της Χέλσινγκμποργκ ακτινογραφεί πως βλέπουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας οι Σουηδοί κι αποκαλύπτει στο Sport24.gr, τα όνειρά του που έχουν έντονο χρώμα Ελλάδας.

-Πως νιώθεις για την Ελλάδα με δεδομένο ότι έχεις ελληνικές ρίζες;

"Γεννήθηκα στη Σουηδία σε μία πόλη που ονομάζεται Lund και βρίσκεται στα νότια της χώρας. Ο παππούς μου ήταν Έλληνας κι ο πατέρας μου έζησε στην Ελλάδα. Η καταγωγή μου είναι από την Πελοπόννησο, από μία μικρή πόλη που λέγεται Ζαχάρω. Έρχομαι στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και νιώθω Έλληνας. Αγαπώ τον ελληνικό πολιτισμό, τον καιρό και το φαγητό. Επίσης, έρχομαι αρκετά συχνά και στην Αθήνα, καθώς η οικογένεια μου έχει ένα διαμέρισμα εκεί".

-Μιλάς ελληνικά;

“Μπορώ να μιλήσω κάποια ελληνικά, όμως δεν είμαι τέλειος. Καταλαβαίνω σχεδόν τα πάντα αλλά δεν είμαι τόσο καλός όταν μιλάω. Έκανα μαθήματα ελληνικών στο σχολείο κι αυτό με βοήθησε αρκετά”.

Έκανα μαθήματα ελληνικών στο σχολείο κι αυτό με βοήθησε αρκετά

-Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα;

“Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου. Θα ήθελα κάποια στιγμή στην καριέρα μου να αγωνιστώ στην Super League. Έχω πολλά ξαδέλφια και φίλους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν διάφορες ομάδες της πρώτης κατηγορίας”.

Φιορέτος: Ο Έλληνας της Χέλσινγκμποργκ

-Στο παρελθόν αρκετές φορές έχει προπονηθεί στον Ολυμπιακό. Είναι πιθανό να αγωνιστείς με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”; Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο;

“Η εμπειρία μου στον Ολυμπιακό ήταν πραγματικά πολύ καλή. Η παρουσία μου εκεί στις προπονήσεις ήταν καλή κι ίσως στο μέλλον υπάρξει κάποιο ενδεχόμενο συνεργασίας. Προς το παρόν ο πατέρας μου και ο ατζέντης μου είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την επικοινωνία με τις ομάδες. Εγώ συγκεντρώνομαι μόνο στην απόδοση μου και πως θα βοηθήσω την ομάδα μου, την Χέλσινμποργκ”.

Νομίζω ότι το επίπεδο των τοπ ομάδων της Ελλάδας είναι υψηλότερο από των αντίστοιχων σουηδικών.

-Ποια είναι η άποψη των Σουηδών για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

“Η γνώμη που υπάρχει είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι το επίπεδο των τοπ ομάδων της Ελλάδας είναι υψηλότερο από των αντίστοιχων σουηδικών. Παρ' όλ' αυτά το επίπεδο μεταξύ του ελληνικού και του σουηδικού ποδοσφαίρου δεν διαφέρει πολύ και είναι αρκετά παρόμοιο”.

-Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τον Φίλιπ Χελάντερ της Μάλμε. Ποια είναι η άποψη σου γι' αυτόν;

“Έχω παίξει αρκετές φορές απέναντι στον Φίλιπ Χελάντερ και κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός αμυντικός. Την τελευταία σεζόν που έπαιξε στο Champions league έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα λογίζεται στους καλύτερους αμυντικούς της Σουηδίας”.

Φιορέτος: Ο Έλληνας της Χέλσινγκμποργκ

-Στην Ελλάδα αγωνίζονται αρκετοί Σουηδοί παίκτες (Μάρκους Μπεργκ, Τζίμι Ντουρμάζ, Γιάκομπ Γιόχανσον και παλιότερα ο Όλοφ Μέλμπεργκ). Πιστεύεις ότι αυτό είναι μία απόδειξη ότι μπορούν παίκτες από τη Σουηδία να “κολλήσουν” στον ελληνικό τρόπο παιχνιδιού;

“Την πρώτη φορά που ήμουν στον Ολυμπιακό συναντήθηκα με τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Ήταν πολύ όμορφο που τον συνάντησα στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη. Πολλοί Σουηδοί παίκτες έχουν δείξει καλά δείγματα στην Ελλάδα και νομίζω ότι ο σουηδικός τρόπος παιχνιδιού ταιριάζει στα μεγάλα ελληνικά κλαμπς. Ο Μάρκους Μπεργκ είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους κορυφαίους στράικερ της Ευρώπης”.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους κορυφαίους στράικερ της Ευρώπης.

-Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να αγωνιστείς εδώ;

“Στην Χέλσινμποργκ αγωνίζομαι ως κεντρικός μέσος και τα δυνατά μου σημεία είναι η τεχνική, ο τρόπος που βλέπω το γήπεδο κι η ευχέρεια μου στις πάσες. Πιστεύω ότι θα μπορούσα με αυτά τα στοιχεία να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό. Την περσινή σεζόν σκόραρα 6 γκολ κι έδωσα 12 ασίστ σε 22 αγώνες που έπαιξα. Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα χρειαζόμουν χρόνο για να προσαρμοστώ ως παίκτης, όμως είμαι σίγουρος ότι θα τα πήγαινα πολύ καλά στην Super League”.

Φιορέτος: Ο Έλληνας της Χέλσινγκμποργκ

-Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς στην Εθνική Ελλάδας;

“Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου είναι να αγωνιστώ με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και να εκπροσωπήσω την χώρα μου. Ελπίζω ότι αυτό το όνειρο θα υλοποιηθεί σύντομα”

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου είναι να αγωνιστώ με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και να εκπροσωπήσω την χώρα μου.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Έλληνας παίκτης;

“Στο παρελθόν το είδωλο μου ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, όμως τώρα μου αρέσει πραγματικά πολύ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που αγωνίζεται στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Επίσης μου αρέσει ένας παίκτης που έπαιζε στον Ολυμπιακό κι αυτός είναι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος”.

Στο παρελθόν το είδωλο μου ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, όμως τώρα μου αρέσει πραγματικά πολύ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που αγωνίζεται στην Μπάγερ Λεβερκούζεν

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την Εθνική Ελλάδας;

“Όπως ανέφερα και πριν παρακολουθώ όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από διάφορες ιστοσελίδες αλλά ενημερώνομαι κι από τους συγγενείς μου στην Ελλάδα. Προσπαθώ πάντα να παρακολουθώ τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας κι έτσι είμαι πάντα κοντά σε όσα συμβαίνουν”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ