ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Εθνική Ελλάδας: Το σεμινάριο στον Αγραβάνη και ο καφές του Σλούκα

Εθνική Ελλάδας: Το σεμινάριο στον Αγραβάνη και ο καφές του Σλούκα
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα πέρασε αβρόχοις ποσίν από τον Βόσπορο και ο Βασίλης Σκουντής ασχολείται σήμερα με τα παρασυνελευόμενα της ιστορίας...

Τέτοιες μέρες (για την ακρίβεια στις 2 Μαρτίου) του 2013 το ελληνικό μπάσκετ τυλιγόταν στο πένθος για τον θάνατο του Γιώργου Κολοκυθά. Ο "Μύτος" ήταν ένας και μοναδικός καθ' όλα: ως παίκτης, ως προσωπικότητα, ως γενικός έφορος των Εθνικών ομάδων και πάει λέγοντας.

Εννέα χρόνια αργότερα δύο παιδιά του από την δαφνοστεφή και παρασημοφορημένη Εθνική ομάδα της δεκαετίας του 2000, προσπαθούν να βαδίσουν στα χνάρια του και -για να πω την αμαρτία μου- δεν τα καταφέρνουν κι άσχημα!

Βεβαίως ο Δήμος Ντικούδης και ο Νίκος Ζήσης δεν είναι τόσο γλεντζέδες, δεν καπνίζουν αρειμανίως τσιγάρα ή πούρα και δεν ξενυχτάνε, όπως ο συχωρεμένος ο Κολοκυθάς, αλλά θαρρώ πως μόνο και μόνο η παρουσία τους αναπληρώνει σε ένα βαθμό το μεγάλο κενό.

Αυτή η παρουσία κάθε άλλο παρά συμβολική και τυπική είναι, καθόσον, όπως μου είπε ένα πουλάκι, ο Ντικούδης ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και επικεφαλής των Εθνικών ομάδων και ο Ζήσης με την ιδιότητα του τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ανδρών κάνουν πολλή δουλίτσα στα ενδότερα, χωρίς βεβαίως να υποκαθιστούν ή να καπελώνουν τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τους συνεργάτες του!

Η επιφοίτηση του Ζήση στον Μωραΐτη

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μαρτύρησε στη συνέντευξη του στο SPORT24 την "επιφοίτηση" που δέχθηκε από τον Ζήση, με τον οποίο διετέλεσε συμπαίκτης πέρυσι στην ΑΕΚ.

Ιδού τι αποκάλυψε ο γκαρντ του Περιστερίου, ο οποίος υπήρξε κιόλας η αποκάλυψη της Εθνικής στο ματς της περασμένης Δευτέρας: "Ο Ζήσης με συμβούλευε πολύ στα ματς με την Τουρκία, κυρίως για την άμυνα πάνω στον Λάρκιν. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, έχουμε εξαιρετική σχέση και με βοηθάει πολύ όταν το χρειάζομαι. Μου είπε να πάω δυνατά πάνω στον Λάρκιν και να μην τον φοβάμαι. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κοίταζα προς τον πάγκο, μου μιλούσε και με βοήθησε πολύ".

Και συνέχισε ο Μωραΐτης: "Η παρουσία τέτοιων προσωπικοτήτων στην Εθνική, όπως του Ζήση ή του Ντικούδη, των λεγόμενων 'Legends' είναι για εμάς μεγάλο κίνητρο. Μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και το επίπεδο. Ήδη έχουν πάει την Εθνική ένα σκαλί και θεωρώ πως η συνέχεια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αυτούς τους ανθρώπους, θα είναι ακόμα καλύτερη".

Ο Μωραΐτης δεν ήταν ο μόνος που υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία του έξτρα σεμιναρίου. Ούτε ο Ζήσης ήταν ο μόνος ο οποίος πιπίλισε το μυαλό ενός παίκτη για το δέον γενέσθαι.

Το σεμινάριο του Ντικούδη στον Αγραβάνη

Την παραμονή του δεύτερου αγώνα, λοιπόν, χτύπησε η πόρτα του δωματίου στο οποίο έμενε ο Δημήτρης Αγραβάνης που την άνοιξε και είδε μπροστά του τον Δήμο Ντικούδη...

"Και μόνο το γεγονός ότι βρίσκονται μαζί μας και κοντά μας δυο θρύλοι εκείνης της γενιάς μας κολακεύει και μας βοηθάει πολύ από αγωνιστικής, ψυχολογικής και πνευματικής πλευράς", μου εκμυστηρεύτηκε ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής στους πρώτους τέσσερις αγώνες της προκριματικής φάσης...

Ποια σπέσιαλ συμβουλή έδωσε ο Ντικούδης στον Αγραβάνη;

Η ντρίμπλα στις διεισδύσεις

"Δεδομένου ότι έπαιζε στη θέση μου και την ξέρει καλά, μου είπε ότι πρέπει να βελτιώσω περισσότερο τη ντρίμπλα μου στις διεισδύσεις, ώστε να γίνω ακόμη καλύτερο stretch four. Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω με τρίποντο σε φάσεις pick n' pop, αλλά o Ντικούδης με έβαλε και στο τρυπάκι για να προσπαθώ να τελειώνω φάσεις με drive μέσα στη ρακέτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οπωσδήποτε πρέπει να βελτιώσω τη ντρίμπλα μου και το πώς βάζω την μπάλα πάνω στο παρκέ".

Λίγες ώρες μετά το σεμινάριο του Ντικουδη προς τον Αγραβάνη η αργότερα η αποστολή μπήκε στο πούλμαν με προορισμό τη Sinan Erdem Arena, αλλά οι οιωνοί δεν ήταν ευχάριστοι.

Η γκαντεμιά του Σλούκα με τους καφέδες

Όπως το συνηθίζει ο Κώστας Σλούκας πήρε μαζί του σε ένα πλαστικό ποτηράκι τον καφέ του, αλλά σε μια στροφή έπεσε πάνω του ο Γιάννης Κουζέλογλου που καθόταν στο διπλανό κάθισμα και έγινε το κακό!

"Όχι ρε γ@@@ω το" φώναξε απογοητευμένος ο Σαλονικός γκαρντ. "Και τις τρεις φορές που μου χύθηκε ο καφές πριν από ματς του Ολυμπιακού στην EuroLeague χάσαμε"!

Με το που έκανε αυτή την αποκάλυψη ο Σλούκας, οι συμπαίκτες του άρχισαν να γελάνε!

"Τρίτωσε το κακό, πάει τέλειωσε" του είπε ο Κώστας Παπανικολάου. "Γι' αυτό να φροντίσεις να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς για να μη μου μαγαρίσεις την τιμή που έχω να είμαι αρχηγός"!

Ο Σλούκας χαμογέλασε, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι παίκτες του έλεγαν να μη δίνει σημασία σε αυτό το γεγονός. "Θα τη σπάσουμε τη γκαντεμιά που σε δέρνει με τους καφέδες, μην ανησυχείς. Είμαστε εδώ για σένα" τον διαβεβαίωσαν, όπερ και εγένετο...

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ