ΑΡΗΣ

Άρης μεταγραφές: Το deal Καμάτσο και η παράκαμψη της αύξησης

Ο Καμάτσο με τη φανέλα του Άρη
Ο Καμάτσο με τη φανέλα του Άρη EUROKINISSI SPORTS

Άκρως ευοίωνο το "χαίρω πολύ" του Ράφαελ Καμάτσο στο ελληνικό κοινό στην ημίωρη παρθενική του συμμετοχή με τη φανέλα του Άρη στο φιλικό με τον Ολυμπιακό. Τι περιλαμβάνει το deal δανεισμού του Πορτογάλου από τη Σπόρτινγκ και η προβλεπόμενη μισθολογική αύξηση που παράκαμψε, ώστε να διευκολύνει τη συμφωνία.

Δεν συνηθίζεται. Για την ακρίβεια, δεν… γίνεται. Ποδοσφαιριστής που δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από τη νέα του ομάδα να ντεμπουτάρει – έστω και σε φιλικό παιχνίδι – φορώντας τη φανέλα της στο… πεδίο, στο γήπεδο. Έγινε στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό με τον Ράφαελ Καμάτσο να αγωνίζεται, σκάρτα, μισή ώρα.

Και να συστήνεται, αν μη τι άλλο, θορυβωδώς στο ελληνικό κοινό. Ένα γκολ, ένα φοβερό σλάλομ και μια άρνηση για ένα δεύτερο από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και άλλη μια πολύ καλή φάση, ο λογαριασμός που συνθέτει το άκρως ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Πορτογάλου εξτρέμ.

Δανεισμός ο οποίος περιλαμβάνει οψιόν αγοράς – μη υποχρεωτική – ύψους 3 εκατ. ευρώ και τον Άρη να καλύπτει το 100% των απολαβών του 22χρονου ακραίου, ύψους περίπου 700.000 ευρώ (σ.σ. 1,3 εκατ. ευρώ οι μεικτές του απολαβές στα "λιοντάρια").

Ενδεικτικό της επιθυμίας του Καμάτσο να φύγει από το "Αλβαλάδε" προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής, το γεγονός ότι βάσει του συμβολαίου του στους δευτεραθλητές Πορτογαλίας, οι απολαβές του αυξάνονται ετησίως κατά 300.000 ευρώ.

Αντιλαμβανόμενος όμως, πως μια τέτοια προσαύξηση στο ήδη μεγάλο συμβόλαιο του θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του να βρει ομάδα, αποδέχτηκε – χωρίς σε αυτό να προβλέπεται κάποια πρόσθετη "επιβάρυνση" από τον Άρη στη συμφωνία του δανεισμού του - να μην καταβληθεί αυτή η αύξηση στη σεζόν που από χτες ξεκίνησε στο "Βικελίδης".

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ