ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Αντίο Ντάνι, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτές

Αντίο Ντάνι, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτές
Ο Ντάνι Πογιάτος κατευθύνεται προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Να πούμε ότι δεν τα είπαμε; Τα είπαμε. Ως στήλη τα είπαμε. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Είπαμε με το που ήρθε το παιδί και είδαμε αυτό το αστραφτερό χαμόγελο, ότι ο Ντάνις ο Πογιάτος δεν είναι για μέρη μας, δεν είναι για τα ποδοσφαιρικά μας λημέρια.

Από τις αρχές Αυγούστου τα λέγαμε, όταν όλοι και όλες φοβοσαντο ακόμα για το πώς και αν θα κάμουν διακοπές. Τότε που εσείς φεύγατε στην ζούλα για τις παραλίες, τότε που ακόμα παλεύατε με την ιδέα της μάσκας, ΑΠΟ ΤΟΤΕ εμείς τα λέγαμε ότι το παιδί αυτό ΠΟΛΥ χαμογελάει και δεν θα του βγει σε καλό. Είπαμε βέβαια και κάτι άλλα, ότι ίσως θα του πήγαινε και το Ορφέας ως όνομα για να γίνει και δικηγόρος, αλλά οκ, ΠΑΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Τέλος λοιπόν ο Ντάνι μας, το καμάρι μας και στην θέση του ο σοφογέροντας Λάζλο Μπόλονι, που λέει θα δει το ρόστερ του Πανατενάηκος από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι και ο Μολό θα τσεκαριστεί από μηδενική βάση, έστω και αν γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος θα βρει έναν μαγικό τρόπο να τα κάνει ΚΑΙ με τον Μπόλονι μπάχαλο. Δεν ξέρουμε, αυτήν την αίσθηση έχουμε, άλλωστε ο Μολό σου δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που αν τον αφήσει μόνο του μέσα σε ένα μπαρ, στο τέλος θα παρεξηγηθεί με τις οδοντογλυφίδες.

Το θέμα μας όμως είναι ο Ντάνις, για τους υπόλοιπους του Πανατενάηκος θα έχουμε να πούμε όταν δώσει ελέγχους ο δάσκαλος Λάζλο. Πώς να νιώθει τώρα ο Ντάνις; Πώς να νιώθει ως ο κάτοχος (πλέον) ενός καταπληκτικού ρεκόρ, του προπονητή δηλαδή που αποχωρεί από τον πράσινο πάγκο χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 3 επίσημους αγώνες; Δεν το λες και εύκολη καραμέλα να καταπιείς όσο και να τηνε πιπιλίσεις.

Πόσο μάλλον όταν κάνεις μια από εδώ, μια από εκεί, γυρνάς γύρω από τον άξονά σου και βλέπεις ότι σε αφήσανε μόνο σου δίπλα στα χυμένα ποτά, στα σπασμένα πιάτα και τις ραγισμένες πορσελάνες, ενώ κάποιος πρόλαβε να σου κολλήσει και μια σελίδα Α4 στην πλάτη που γράφει απάνου "ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ".

Διαβάσαμε άλλωστε ότι ο Πογιάτος ήταν "σοκαρισμένος" όταν του ανακοινώθηκε το αντίο, μιας και περίμενε λέει ότι θα είχε ΛΙΓΟ παραπάνω χρόνο να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Δεν ξέρουμε τώρα τι σόι στίγμα θα ήταν αυτό, άλλωστε τι να καταλάβουμε από 3 αγώνες και μια χούφτα μισοπλέμονα φιλικά, αλλά αυτό που κρατάμε από τον Ντάνι τελικώς, αυτό βασικά που ΜΠΟΡΑΜΕ να κρατήσουμε από τον Ντάνι είναι το εκπληκτικό εκείνο βίντεο που είχε ανέβει από το επίσημο youtube-ικό κανάλι της ομάδος, εκείνο που έδειχνε τον Ντάνι τον Πογιάτος να ξεναγείται στις εγκαταστάσεις της ομάδος και να μας εξηγεί την φιλοσοφία του. Αυτό δηλαδής:

Και εντάξει, οκ, για την φιλοσοφία δεν καταλάβαμε και τίποτα, κάτι για ποδόσφαιρα κατοχής μας είχε πει, κάτι για σκληρή δουλειά, κάτι για την ιστορία της ομάδος, όλα αυτά τα κλασσικά εικονογραφημένα δηλαδή που λέει ένας προπονητής που παρουσιάζεται από έναν σύλλογο. Τι να έλεγε δηλαδή ο χριστιανός; Ότι εμένανε μου αρέσει να δίνω την μπάλα στον αντίπαλο και μετά να κλείνομαι ταμπούρι στην άμυνα και αν κάτσει καμιά αντεπίθα να παίξω το χαρτί να βάλω κανένα γκολζ; Δεν γίνονται αυτά τα πράματα φίλες και φίλοι.

Όχι. Αυτό που τελικώς κρατάμε από τον Ντάνι τον Πογιάτος, είναι πως κατά πάσα πιθανότητα, όπως τον είδαμε να έρχεται βίδεο, έτσι μάλλον έφυγε. Με το λουκ τριαντάρη τουρίστα στην αλυσίδα Πάρο-Σαντορίνη-Μύκονο, με το άσπρο του το ΦΡΕΣΚΟ του πουκαμισάκι, το γκρίζο του το πανθαλόνι το αλαφρώς καλοκαιρινό και το αψεγάδιαστο σπορτέξ παπούτσι του που είναι λες και το έχεις περάσει πέντε χέρια λουλάκι. Μπόνους κανονάκι ασφαλώς είναι το σακίδιο το σένιο, στο οποίο ποιος ξέρει τι καλούδια κουβαλάει.

Αυτήν του την εικόνα θέμε να κρατήσουμε. Την καθαρά καλοκαιρινή, την καθαρά τουριστική. Χωρίς την στενοχώρια που ακολούθησε, το σταδιακό στράβωμα στα αποδυτήρια, τα στραβά αποτελέσματα, το περίφημο στόρι "βάζω δε βάζω τον Μακέντα, αλλά ακόμα και όταν τον βάζω δεν ξέρω γιατί τον βάζω". Εμείς θέμε ΑΥΤΟΝ τον Ντάνι. Τον Ντάνι του βίντεο. Τον Ντάνι που ήθελε να μάθει (πέρα από τα της ομάδας) που πέφτει ένα καλό κοκτεηλάδικο ας πούμε, τον Ντάνι που ήθελε να δει την Ακρόπολη, τον Ντάνι που δοκίμαζε για πρώτη φορά γκρηκ σουβλάκι σε εκείνους τους κατσικοκλέφτες στο Μοναστηράκι. Τον Ντάνι που ενδεχομένως να ήθελε να βιώσει και ένα καλοκαιρινό φλερτάκι, ή ακόμα και ένα τσουναμικό έρωτα, σαν εκείνο που είδαμε στο περίφημο κινηματογραφικό έπος "Ερωτικό Ταξίδι: Τζώννυ και Ναντίν" (μέρος 1ο ΚΑΙ μέρος 2ο).

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα πολύ να σας λινκάρω την μεγάλη αυτή κινηματογραφική στιγμή της Τζοβάνας Φραγκούλη και του Κλέητον Νόρκρος, αλλά κάποιος αντίχριστος τα έχει κατεβάσει τα βίντεα από το γιουτούμπ.

Οπότε μένουμε απλά στο ΑΝΤΙΟ ΝΤΑΝΙ, ΓΛΥΚΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Αυτό ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑΛΛΟ.

TAGS ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ