THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ μεταγραφές: Αυτά ισχύουν για τον Ματσόκι

Ο Πασκουάλε Ματσόκι
Ο Πασκουάλε Ματσόκι PHOTO CREDITS: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Η πολυεπίπεδα πολύ δύσκολη περίπτωση του Πασκουάλε Ματσόκι, η οποία κι ανέκυψε από ιταλικά δημοσιεύματα σχετικά με πιθανολογούμενη μεταγραφική εμπλοκή της ΑΕΚ, με το δεδομένο και ήδη κατατεθειμένο ενδιαφέρον της – ομάδας της γενέτειρας του Ιταλού ακραίου αμυντικού – Νάπολι, η προσφορά της και οι απαιτήσεις κι η στάση της Σαλερνιτάνα, να αποτελούν πειστήρια αυτής της σημαντικότατης δυσκολίας.

Το όνομα του Πασκουάλε Ματσόκι εμφανίστηκε από το... πουθενά ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ ύστερα από δημοσίευμα της Παρασκευής (8/12) σε τοπική εφημερίδα της Νάπολι. Κι εδώ βρίσκεται κι ένα από τα ουσιαστικά κομμάτια της υπόθεσης.

Το ναπολιτάνικο ΜΜΕ δημοσιοποίησε πιθανολογούμενη εμπλοκή της Ένωσης, ακριβώς επειδή υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον των "παρτενοπέι" για τον 28χρονο κατά βάσει δεξιό μπακ, αλλά αγωνιστικά πολυσύνθετο Ιταλό μεσοαμυντικό.

Συνοπτικά, ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ιταλίας, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, έχει επικοινωνήσει τόσο με τον ομόλογό του στη Σαλερνιτάνα, όσο και με τον τεχνικό διευθυντή των ουραγών της Serie A, Μόργκαν ντε Σάνκτις, ζητώντας να πληροφορηθεί τις αξιώσεις τους για τον Ματσόκι, έγκριση για την αγορά του οποίου έχει δοθεί κι από τον τεχνικό της Νάπολι, Βάλτερ Ματσάρι, ενώ παράλληλα, έχουν γίνει και σχετικές επαφές και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος σημειώνεται πως είναι γέννημα θρέμμα Ναπολιτάνος.

Στο τραπέζι ο Ντε Λαουρέντις εκτιμάται πως έχει βάλει 3 εκατ. ευρώ συν τον 23χρονο δεξιό μπακ, Αλεσάντρο Τζανόλι, τον οποίο ήθελε η Σαλερνιτάνα από το καλοκαίρι (είχε καταθέσει πρόταση δανεισμού, χωρίς τότε να γίνει δεκτή), ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις της "γκρανάτα", οι οποίες κατ’ ελάχιστο ξεπερνάνε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά είναι τα δεδομένα για την ΑΕΚ

Και κάπου εκεί κόλλησε κι η ΑΕΚ, ως μια από τις ομάδες που – φέρονται να – ανταγωνίζονται τη Νάπολι για τον Ματσόκι, με (συγκεκριμένα) τον Παναγιώτη Κονέ να έχει επικοινωνήσει απ’ ευθείας με αξιωματούχους της Σαλερνιτάνα (χωρίς να προσδιορίζεται το χρονικό πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας) ακριβώς για να μάθει τις απαιτήσεις της για τον διεθνή αμυντικό.

Η ιταλική ομάδα διατυμπανίζει πως δεν "καίγεται" να πουλήσει, αφενός έχοντας "δεμένο" τον Ματσόκι ως το 2026 κι αφετέρου αντιλαμβανόμενη την αγορά που υπάρχει για τον 28χρονο, μιας και πέραν της Νάπολι, άλλες δύο τουλάχιστον ιταλικές ομάδες (Μόντσα και Μπολόνια) έχουν χτυπήσει την πόρτα της.

Προφανές από τα παραπάνω το πολύ (και πολυεπίπεδα) ανεβασμένο επίπεδο δυσκολίας της συγκεκριμένης περίπτωσης – κι αυτό παρότι οι απολαβές του ίδιου του ποδοσφαιριστή μόνο απαγορευτικές δεν είναι, οριακά ξεπερνώντας τις 250.000 ετησίως -, το ρεαλιστικότερο ως προς την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πληροφορίας ως προς την ΑΕΚ πλέον, περισσότερο προκύπτει – και κυρίως εν όψει καλοκαιριού - από τη θέση στην οποία (κατά βάση) αγωνίζεται ο Ματσόκι.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ