24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Η short list των αντί - Καμαρά

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολυσυλλεκτικό το πρωινό 24ο Ευαγγέλιο για Καμαρά κι αντί - Καμαρά, για την διαχρονική αδυναμία της Ρεν στους στόπερ του Ολυμπιακού, για το δίδυμο του ΠΑΟΚ που "χαλάει" τον Βλάνταν Ιβιτς και για το μέλλον του Ιντέγε.

Πρωινό 24ο Ευαγγέλιο κατευθείαν από τις πιάτσες ατζέντηδων και σκάουτς, είτε με follow up σε γραμμένες μεταγραφικές υποθέσεις, είτε με... διευκρινήσεις, συμπληρώματα, αστερίσκους. Εχουμε (και λέμε): για Μαντί Καμαρά κι... "αντι-Καμαράδες", για τον προηγούμενο (λευκό)... Σισέ του Ολυμπιακού που ήθελε η Ρεν, γιατί δεν παίζει ο Ιβιτς για διάδοχος του Άμπελ Φερέιρα, για το ποιο "κανάλι"σπρώχνει τον Πορτογάλο κόουτς προς Ρωσία και για τον Ιντεγε, σε πόσες ομάδες και με τι λεφτά, προτείνεται. Δεν τα λες και λίγα.

1. Μπορεί να εμφανίζονται, εγχώρια και διεθνή, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο είτε για εκ νέου "φούντωμα" του φλέρτ της Νάπολι για τον Τσιμίκα, είτε περι ενδιαφέροντος της Ρεν για τον Σισέ (παρεμπιπτόντως η τελευταία φορά που η εν λόγω γαλλική ομάδα έκανε σούπερ προσφορά για παίκτη του Ολυμπιακού ήταν για τον Ρέτσο, κάτι που κινητοποίησε τότε την Λεβερκούζεν και τον έκλεισε με ποσό ρεκορ) αλλά για την στήλη ο μοναδικός "ερυθρόλευκος" που μπορεί αυτο το καλοκαίρι να πουληθεί με μεγάλη υπεραξία είναι ο Μαντί Καμαρά.

Να το θέσω και διαφορετικά ή για την ακρίβεια να μεταφέρω την πίστη/εκτίμηση/πρόβλεψη/γνώση της έγκυρης διεθνής πιάτσας agents: ο Καμαρά γράφει τα τελευταία κεφάλαια της καριέρας του στον Ολυμπιακό αφού είτε από την Αγγλία, είτε απο την Ιταλία, είτε κι από τις δυο αργά ή γρήγορα θα φτάσει προσφορά plus 20 εκατ. ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ περήφανης πώλησης των "ερυθρόλευκων". Παρεμπιπτόντως δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, προσωπικά όμως, δεν είμαι σίγουρος αν είναι του Ποντένσε ή του Ρέτσου (ο...Μέντες με τον Κουτσολιάκο θα γνωρίζουν πολύ καλύτερα).

Κάτι που μάλλον αντιλαμβάνονται και στους νέους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι χωρίς να το... κραυγάζουν, μέσα από τους δικούς τους μηχανισμούς, έχουν φτιάξει μια short list με τους υποψήφιους και ιδανικούς "αντι-Καμαρά", έτσι ώστε αν και όταν χρειαστεί, να είναι έτοιμοι. Και επειδή στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι ρευστά, πόσο μάλλον ενόψει μιας μεγάλης μεταγραφικής περιόδου, εννοείται πως αυτή η λίστα στο πέρασμα του χρόνου μπορεί να διαφοροποιηθεί, να μειωθεί ή και να αυξηθεί, ανάλογα με τις αφαιρέσεις ή τις προσθέσεις περιπτώσεων...

Πάμε και στο ζουμί της ιστορίας: με αφορμή κάτι που διάβασα πρόσφατα, πως ο Αιγύπτιος μέσος, Μοχαμεντ Ελνενί, που έπαιζε στην Μπεσίκτας δανεικός κι ανήκει στην Άρσεναλ, είναι βασικός υποψήφιος για "αντι-Καμαρά" θα μεταφέρω την (τελείως διαφορετική) πληροφόρηση του 24ου Ευαγγελίου.

Αν όντως ο Καμαρά πουληθεί τότε ο αντικαταστάτης του θα είναι ή επιλογής Μαρτίνς, με πορτογαλική σφραγίδα και παρελθόν (όχι απαραιτήτως και Πορτογάλος), ή προϊόν σκάουτινγκ της γαλλικής "ομάδας" που υπάρχει στον Ολυμπιακό (Καρεμπέ - Μοντεστό - Ανιγκό) ή συγκερασμός και των δυο. Γιατί κάλλιστα μπορεί να αποκτηθούν και δυο, ένας πιο έτοιμος και ένας ποιο... επενδυτικός!

2. Θέμα επιστροφής του Βλάνταν Ιβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Κι ας γράφεται και... ξαναγράφεται το εν λόγω σενάριο. Κάτι πάντως που δεν έχει να κάνει με τον Άμπελ Φερέιρα (τον οποίο το μεγάλο και ενωμένο πορτογαλικό κανάλι ατζέντηδων και τεχνικών διευθυντών προσπαθούν να τον σπρώξουν στην Ρωσία για να γλιτώσει και μεγάλος μερος της αποζημίωσης ο ΠΑΟΚ).

Εξηγούμεθα: ο Βλάνταν Ιβιτς δεν θέλει να... βλέπει και να ακούει για τους Γκαγκάτση και Κυριάκο. Όπως κι αυτοί με την σειρά τους δεν πάνε τον Σέρβο...

3. Ο Μπράουν Ιντέγε... χαιρέτησε ήδη στον Άρη. Και μπορεί να γράφτηκε η Νότιγχαμ για πιθανό προορισμό του αλλά η στήλη έμαθε πως ο Νιγηριανός φορ έχει προταθεί σε 5 τουρκικές ομάδες. Με ετήσιες αποδοχές απο 800.000 ευρώ και πάνω αλλά και signing fee ως ελεύθερος...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ