ON THE ROAD AGAIN

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ταμπού και δεν θα είναι για τους λίγους

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, γιορτάζαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Βέβαια, το περιβάλλον δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε μόνο εκείνη τη μέρα, αλλά καθημερινά, πώς μπορούμε να το προστατέψουμε από ρύπους.

Η βιομηχανία του αυτοκινήτου έχει κάνει τεράστια βήματα και ειδικά η ευρωπαϊκή, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει ολοένα και αυστηρότερα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η ηλεκτροκίνηση, η οποία μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, σε όλες της τις μορφές, μπορεί να δώσει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, καθώς οι μεταφορές επιβαρύνουν κατά 20% το περιβάλλον, με εκπομπές ρύπων.

Σε λίγο καιρό η ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι για τους λίγους, διότι τώρα ορισμένα ηλεκτρικά είναι ακριβότερα από τα συμβατικά, αλλά για τους πολλούς και συν τω χρόνω, η διεύρυνση των δημόσιων σταθμών φόρτισης, θα δώσει έναυσμα σε περισσότερους να προτιμήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, μαζί βέβαια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της Nissan, αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταξιδεύουν μακριά. Στην πραγματικότητα, διανύουν επιπλέον 630 “καθαρά” χιλιόμετρα ετησίως, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους Ευρωπαίους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μάλιστα, το 70% των ευρωπαίων οδηγών ηλεκτρικών, σημειώνει ότι η εμπειρία που βίωσαν, ως προς το ζήτημα της εμβέλειας, ήταν καλύτερη από ό,τι περίμεναν.

Το On the road again είναι εδώ και κάθε Κυριακή σας βάζει στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts

TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ