ON THE ROAD AGAIN

Τέρμα τα φθηνά ΙΧ

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Φίλες και φίλοι, τέρμα τα φθηνά αυτοκίνητα. Ναι, ακριβώς όπως σας το λέω και είναι πολλοί οι λόγοι, τους οποίους θα εξηγήσω, αφού πρώτα κάνω μια μικρή επισήμανση.

Δηλαδή, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14 μηνών, από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Μάιο του 2021, με τα lockdown, άλλοτε πιο αυστηρά κι άλλοτε πιο χαλαρά, αλλά με πολλές από τις εμπορικές δραστηριότητες να υπολειτουργούν ή να είναι κλειστές, στην Ελλάδα έμειναν «κάβα», όπως λέμε στην αργκό, περίπου 20 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα είναι νέες καταθέσεις, καθώς, με κλειστό το εμπόριο και παρά τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συναλλαγών, έμειναν αδιάθετα.

Κι αυτά τα χρήματα, κάπως θα πρέπει να διοχετευτούν στην αγορά.

Προφανώς σε αγορές ακινήτων, γι' αυτό και βλέπουμε τις τιμές των ενοικίων να αυξάνονται, αλλά και σε αγορές αυτοκινήτων.

Το 2021, με το πιο ήπιο lockdown, η αγορά ξεκίνησε με -20,6% τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, πριν την πανδημία, και έφθασε στο +319,0% τον Απρίλιο, έναντι του αντίστοιχου περσινού.

Η εκρηκτική άνοδος των πωλήσεων, συνοδεύεται και από εκρηκτική άνοδο τιμών. Διότι, η μέση τιμή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, το 2019, ήταν 15.200 ευρώ και το 2020 έφθασε στις 17.200 ευρώ, ήτοι +13,15%. Κι ίσως, αυτή η αύξηση να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο εντός του 2021 και να αγγίξει το 20%.

Το On the road again είναι εδώ και σας βάζει στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts

TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ