ON THE ROAD AGAIN

Οι over-the-air αναβαθμίσεις, όπως στα smartphones αλλάζουν και το αυτοκίνητο

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής κάθε Κυριακή με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Κι αν στα παλαιότερα οχήματα ο μηχανικός στο συνεργείο άνοιγε το καπό και με όσα κλειδιά και κατσαβίδια είχε, προσπαθούσε να διορθώσει μια βλάβη, στα σύγχρονα αυτοκίνητα, ο εγκέφαλος του οχήματος συνδέεται στον υπολογιστή, ο οποίος διαπιστώνει που υπάρχει το πρόβλημα και σε ορισμένες περιπτώσεις, το επιλύει κιόλας.

Στη Φόρμουλα 1, η οποία είναι και πρωτοπόρος στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, η τηλεμετρία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διαπιστώνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται και ενημερώνει τον οδηγό, ώστε να λάβει τα μέτρα του ή να επιστρέψει στα πιτς.

Στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε, υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που λανσάρισε η Opel την υπηρεσία on star, η οποία ήταν μια πλατφόρμα της General Motors. Τι έκανε; Πατούσες ένα πλήκτρο και από το Λούτον της Αγγλίας, όπου βρισκόταν ένας υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο, μιλώντας μάλιστα στη γλώσσα σου, σου έδινε πληροφορίες για μια σειρά ζητημάτων. Του έλεγες πόση πίεση έχουν τα ελαστικά μου και σου έλεγε ακριβώς, όπως και για την κατάσταση των λαδιών, της μπαταρίας, των φρένων.

Κι επειδή τα καινούργια αυτοκίνητα, διαθέτουν πολύ περισσότερη τεχνολογία συνδεσιμότητας και ο ψηφιακός κόσμος κυριαρχεί, πληθαίνουν τα μοντέλα που φέρουν λογισμικό που ενημερώνεται και ανανεώνεται εξ αποστάσεως.

Πλέον, έχουν γίνει καθεστώς οι over-the-air αναβαθμίσεις και ενημερώσεις του λογισμικού, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση των χαρακτηριστικών, της ποιότητας, της λειτουργίας και της άνεσης των οχημάτων και συνολικά της εμπειρίας χρήσης.

Το On the road again είναι εδώ και κάθε Κυριακή σας βάζει στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts

TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ