ON THE ROAD AGAIN

Ο τουρισμός τραβά και το αυτοκίνητο

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT 24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής κάθε Κυριακή με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα, άνοιξε επίσημα από τις 14 - 15 Μαϊου και το γεγονός ότι συμπαρασύρει σχεδόν οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας, είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης.

Μάλιστα, η εκρηκτική άνοδος του ελληνικού τουρισμού την τελευταία δεκαετία, συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με την άνοδο των πωλήσεων αυτοκινήτων, ΙΧ και επαγγελματικών, αλλά και μοτοσυκλετών, έπειτα από την απόλυτη καθίζηση με την οικονομική κρίση, το 2012, με 58.482 μονάδες πωλήσεων.

Κι ο λόγος είναι προφανής, καθώς ο πολλαπλάσιος αριθμός επισκεπτών στη χώρα μας, που έφθασε τα 34 εκατ. το 2019, σημαίνει ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα οχήματα προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Οχήματα προς ενοικίαση, τα λεγόμενα rent a car, όπως και μοτοσυκλέτες στα νησιά, επαγγελματικά για τις μεγαλύτερες ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και επιβατικά βαν, για τη μεταφορά προσωπικού και πελατών στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μεταβλήθηκε αυτό το μίγμα, λιανικών και εταιρικών πωλήσεων και πώς οι εταιρικές πωλήσεις έχουν υπερσκελίσει τις λιανικές.

Το On the road again είναι εδώ και κάθε Κυριακή σας βάζει στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts


TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ