ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Σοκάρουν η ανάρτηση κι οι φωτογραφίες της Κορακάκη για τον stalker: "Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα"

Σοκάρουν η ανάρτηση κι οι φωτογραφίες της Κορακάκη για τον stalker: "Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα"
INSTAGRAM

Η Άννα Κορακάκη ανέβασε ένα σοκαριστικό μήνυμα σχετικά με τη δράση του stalker της, αποκαλύπτοντας ότι εμφάνισε ψυχοσωματικά προβλήματα εξαιτίας της δράσης του και πως της έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου της λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Άννα Κορακάκη μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση του stalker της ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών από δικαστήριο της Καβάλας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σκοποβολής αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει ψυχοσωματικά προβλήματα και πως ο εμπρησμός στο αμάξι του συντρόφου της που ήταν το αποκορύφωμα της δράσης του σημειώθηκε πέντε μέρες πριν αναχωρήσει για Τόκιο, ώστε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, η 26χρονη Δραμινή κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων από το 2016 συνόδευσε τη σοκαριστική ανάρτησή της με λεπτομέρειες σχετικά με το πώς την παρακολουθούσε ο άγνωστος και πώς φοβήθηκε τόσο για τη δική της σωματική ακεραιότητα, όσο και των ανθρώπων γύρω της.

Ανέβασε δε και μία σειρά φωτογραφιών που δείχνουν το κατεστραμμένο αμάξι έπειτα από τον εμπρησμό, αλλά και την ίδια η οποία από το στρες και το άγχος εμφάνισε ψυχοσωματικά προβλήματα.

Το μήνυμα και οι φωτογραφίες της Άννας Κορακάκη

"Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος. Παρακολουθούσε κάθε μου κίνηση, τους φίλους και το σύντροφό μου· είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε.

Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη.

Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το 'stalking'. Η προσπάθεια να παραμείνω παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, με εξουθένωνε. Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα, ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του.

Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα 'παραλύσει' ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου. Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα. Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις, για 'μένα ήταν άθλος. Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: 'Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές'. Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τι περνάει ο άλλος.

Υ.Γ 1): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων.

Υ.Γ 2): Οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο 'ωμό' έχω αναρτήσει. Κάπως έτσι βίωσα το 'stalking'".

TAGS ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ