ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Βασίλης Τόπαλος: Σε εξέλιξη έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: Σε εξέλιξη έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Η έρευνα αναμένεται να φωτίσει "κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του", τόνισε ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης. Όσα δήλωσε ο προπονητής του. Ρεπορτάζ NEWS247.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χτες Δευτέρα (2/1), μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η έρευνα θα αποδώσει καρπούς και θα "ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του".

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος πρωταθλητής είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί σύντομα συνειδητοποίησαν ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αμέσως μετά νοσηλεύτηκε στην Εντατική, όπου και κατέληξε.

Ο κ. Αυγενάκης είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως "άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών".

Τι είπε ο προπονητής του

Ο προπονητής του 16χρονου πυγμάχου, Νίκος Γιδάκος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, και περιέγραψε πως αντιλήφθηκε τον θανάσιμο τραυματισμό του πρωταθλητή.

"Κάποια στιγμή, το μόνο που θυμάμαι δηλαδή, είναι ότι σφύριξα και ότι παρακολουθούσα στο γυμναστήριο τι γίνεται, δηλαδή τα υπόλοιπα γκρουπ. Ο Βασίλης πήγε στην τουαλέτα, σε μία που έχουμε στον κάτω χώρο και ένας συναθλητής του τον είδε και μας φώναξε".

Όπως εξήγησε εκείνη την ώρα ήταν και ο πατέρας του εκεί, ο οποίος ερχόταν τακτικά για να βοηθήσει στις προπονήσεις του γιου του. Ερωτώμενος αν ο 16χρονος πήγε τουαλέτα λόγω αδιαθεσίας, ο προπονητής δήλωσε, "Εμένα προσωπικά δεν μου είπε, γιατί στη γωνία πάντα είχε τον μπαμπά του, δεν κατάλαβα, απ' ότι έμαθα τους είπε ότι πάει στην τουαλέτα να πλυθεί και ότι θα ερχόταν, νομίζω, να συνεχίσει την προπόνησή του. Φώναξε ένα παιδί, ένας συναθλητής που ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα και δεν αθλούταν. Αμέσως, δηλαδή με το που πήγα, είχε προλάβει ο μπαμπάς του, τον είχε στα χέρια του και προσπαθήσαμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες".

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ