ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Tony Jeffries: Τέσσερα κλασικά λάθη στην κίνηση ενός πυγμάχου

Tony Jeffries: Τέσσερα κλασικά λάθη στην κίνηση ενός πυγμάχου

Η κίνηση του αθλητή μέσα στο ρινγκ μπορεί να ορίσει την μοίρα του και να κρίνει έναν αγώνα, ακόμα κι αν τα χτυπήματα του δεν είναι τόσο ισχυρά. 

Το footwork στην πυγμαχία είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια. Η κίνηση του αθλητή μέσα στο ρινγκ μπορεί να ορίσει την μοίρα του και να κρίνει έναν αγώνα, ακόμα κι αν τα χτυπήματα του δεν είναι τόσο ισχυρά.

Όσο λιγότερα χτυπήματα δέχεται ένας πυγμάχος, τόσο περισσότερο θα επωφεληθεί. Ο Ολυμπιονίκης πυγμαχίας των Βρετανών, Tony Jeffries, μας υποδεικνύει τα τέσσερα κλασικά λάθη που υποπίπτουν ακόμα και οι επαγγελματίες.

Στην πρώτη περίπτωση ο Jeffries επικεντρώνεται στο βήμα. Το πάτημα του ποδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα του πυγμάχου. Ο Βρετανός συμβουλεύει τους πυγμάχους να μην πατούν με το πίσω μέρος αλλά με το μπροστινό.

Στην δεύτερη περίπτωση επικεντρώνεται στην στάση. Τα πόδια συχνά σε έναν αρχάριο μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο. Έτσι δεν υπάρχει ισορροπία για τον πυγμάχο. Ο σωστός τρόπος είναι να υπάρχει ένα άνοιγμα ανάμεσα στα πόδια, σαν περνάει μία γραμμή ανάμεσα.

Η τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με την κίνηση του πυγμάχου στα πλάγια. Πολλοί αθλητές σταυρώνουν λανθασμένα τα πόδια. Ο Jeffries τονίζει πως εφόσον ο αθλητής κινείται δεξιά, θα πρέπει το δεξί πόδι να δώσει την κίνηση. Αν ο πυγμάχος κινείται αριστερά, αντίστοιχα το αριστερό πόδι.

Στην τέταρτη περίπτωση οι πυγμάχοι ενώνουν τα πόδια κατά την κίνηση τους. Είναι ένα κλασικό λάθος που βλέπουμε και σε μεγάλα επαγγελματικά ρινγκ. Ο Βρετανός συμβουλεύει μικρά ανοίγματα κατά την κίνηση, και πάντα να υπάρχει απόσταση μεταξύ των ποδιών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Shamil Abdulmuslimov: Εκτελούν τον πρώην MMAer για ένα οικόπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ