ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο Βασίλης Τόπαλος φορούσε τον ίδιο προστατευτικό εξοπλισμό με τον συναθλητή του

ELITE   2022 (  / EUROKINISSI)
ELITE 2022 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τις εργαστηριακές εξετάσεις αναμένει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία οι για να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον μηχανισμό που προκάλεσε τις βαριές κακώσεις στον 16χρονο, όπως γράφει το NEWS24/7.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα ως προς τον μηχανισμό που προκάλεσε την βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην δεξιά πλευρά του κρανίου και του εγκεφάλου του αδικοχαμένου 16χρονου πρωταθλητή της πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου, στο άνθος της ηλικίας του και με μία κοινώς ομολογούμενη, πολλά υποσχόμενη αθλητική καριέρα.

Η μέχρι στιγμής εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το τραύμα είναι συμβατό με πτώση σε σκληρή επιφάνεια, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί με απόλυτο τρόπο από την εργαστηριακή ανάλυση και τα ευρήματά της, τις επόμενες ημέρες, ώστε να συντάξει ο αρμόδιος ιατροδικαστής την έκθεσή του.

Βεβαίως, μένει να διαπιστωθεί αν υπήρξε και συνδυασμός γεγονότων, δηλαδή κάποιος τραυματισμός εκείνης της ημέρας ή προηγούμενος που οδήγησε στην αδιαθεσία του αθλητή και στη συνέχεια την πτώση του στα αποδυτήρια.

Από την Αστυνομία διερευνάται επίσης αν υπήρχε όντως οδηγία από τους ομοσπονδιακούς προπονητές να ρίξουν όλοι οι αθλητές ρυθμούς και να απέχουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο από προπονητικούς αγώνες, καθώς ο πρωταθλητής πραγματοποίησε τέτοιου είδους προπόνηση και την μοιραία ημέρα και τις προηγούμενες.

Ως προς την επιλογή του 18χρονου συναθλητή που προπονήθηκε μαζί του ο 16χρονος πρωταθλητής, η αίσθηση που έχουν αποκομίσει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Ασφάλειας Αττικής, είναι πρωτίστως ότι δεν υπήρχε πρόθεση να του κάνει εκείνος ή κάποιος άλλος κακό και πως η διαφορά των 10 κιλών που είχαν και των δύο ετών εξισωνόταν από την αθλητική κατάσταση και εμπειρία του πρωταθλητή.

Ο ίδιος ο πατέρας του αθλητή που τον συνόδευε σε όλες του τις προπονήσεις επέμενε κάθε φορά όπως και εκείνη την ημέρα, τόσο ο γιος του όσο και ο συναθλητής του να φορέσουν τον άριστο προστατευτικό εξοπλισμό που είχε προμηθευτεί ο ίδιος, όπως κράνη, ειδικά γάντια κλπ., που ήταν ανώτερος του γυμναστηρίου, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς τόσο ο πρωταθλητής όσο και οποιοσδήποτε άλλος αθλητής θα πραγματοποιούσε προπονητικό αγώνα μαζί του, όπως και έγινε.

Το βράδυ της Τετάρτης κλήθηκε εκ νέου ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στην Ασφάλεια να καταθέσει συμπληρωματικά για να αναφέρει τυχόν πρόσθετους μάρτυρες που ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα, για την περίπτωση που κάποιος αντιλήφθηκε κάτι που οι μάρτυρες που ήδη έχουν καταθέσει δεν είχαν αντιληφθεί.

Αν και η προκαταρκτική έρευνα που γίνεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση αυτή, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μόνο μετά την έκθεση του ιατροδικαστή και τις πρόσθετες καταθέσεις που έχουν μείνει, η γενική αίσθηση των αρμόδιων αστυνομικών που διερευνούν την υπόθεση είναι πως δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να υποδεικνύουν για αρχή κάποιου είδους πρόθεση.

Υπάρχει γενικά η αίσθηση της …«κακής στιγμής», ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και κάποιου είδους αμέλεια σε καθοριστικές αποφάσεις που ελήφθησαν για τον αθλητή, ο οποίος ήταν ένα υγιέστατο κατά τα λοιπά παιδί που έχασε τόσο άδικα και τόσο νωρίς την ζωή του.

Πηγή: NEWS24/7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ