Ο αήττητος Ανδρέας Κατζουράκης επιστρέφει στις 12 Δεκεμβρίου στο ρινγκ

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, ο Ανδρέας Κατζουράκης επιστρέφει στα ρινγκ, για να δώσει τον πρώτο του αγώνα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Blue Lagoon Hilton στο Μαϊάμι.
Ο πολυσυζητημένος Έλληνας πυγμάχος Ανδρέας Κατζουράκης (5-0, 4 KOs), επιστρέφει στο ρινγκ μετά από σχεδόν έναν χρόνο, το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου στο Blue Lagoon Hilton στο Μαϊάμι. Ο Κατζουράκης έχει προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει τον βετεράνο Brandon Baue, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 35 αγώνες, σε έναν αγώνα έξι γύρων στα 71.6 κιλά.
Δύο αήττητοι αντίπαλοι αποσύρθηκαν νωρίτερα από τον αγώνα, ο τελευταίος λόγω COVID-19, την Δευτέρα το απόγευμα.
Ο Κατζουράκης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2020 στην Ελλάδα, προτού υπογράψει με το Split-T Boxing τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είχε ήδη εγκατασταθεί στο Big Bear Lake της California, υπό τον θρυλικό προπονητή Abel Sanchez. Ο “Katz” ανακάλυψε ένα νέο μέρος να αποκαλεί σπίτι του στο φημισμένο Summit Gym, σχεδόν 7.000 μίλια μακριά – και 7.000 πόδια ψηλότερα – από την οικογένεια και τους φίλους του στην Αθήνα.
“Έκανα ένα φανταστικό camp με τον Abel και την ομάδα. Εδώ τα πάντα έχουν να κάνουν με την σκληρή δουλειά, την ξεκούραση και την σκληρή δουλειά ξανά! Δεν υπάρχουν καθόλου περισπασμοί που θα μπορούσαν να σου αποσπάσουν την προσοχή από την προπόνηση και με τις εξαντλητικές προπονήσεις που κάνουμε καθημερινά, χρειαζόμαστε τον καθαρό αέρα που προσφέρουν τα βουνά” είπε ο Κατζουράκης.
“Ο Ανδρέας πέρασε τους τελευταίους δύο μήνες στα βουνά στο Big Bear Lake, όπου μένει και προπονείται στο Summit Gym. Στην καριέρα μου έχω υπάρξει αρκετά τυχερός ώστε να προπονήσω μερικούς πραγματικά εξαιρετικούς μεσαίων-βαρών αθλητές. Επιτρέψτε μου απλά να πω ότι αυτό το παιδί με ενθουσιάζει. Προπονούμαστε σκληρά και ανυπομονούμε να δείξουμε την δουλειά που κάνουμε στο Summit” είπε ο Sanchez.
Ο David McWater, Διευθύνων Σύμβουλος του Split-T ενθαρρύνεται από την προοπτική που βλέπει στον 23χρονο πυγμάχο. “Ο Brendan Segalas (του Split-T), μου παρουσίασε ένα παιδί το οποίο πίστευε πως έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να γίνει εξαιρετικό, αλλά χρειαζόταν λίγη δομή και μια καλή ομάδα γύρω του για να τα αναπτύξει περισσότερο. Παρ ‘ότι έχει καταφέρει να ανατρέψει μερικούς σκληρούς βετεράνους αρκετά νωρίς στην καριέρα του, ο Ανδρέας είναι ακόμα ένα ακατέργαστο ταλέντο. Στον μόλις τέταρτο αγώνα του, κυριάρχησε επί του Walter Wright και αυτό πραγματικά μου τράβηξε την προσοχή. Νιώσαμε πως αν τον βάλουμε στο camp με τον Abel στο Big Bear και τον αφήσουμε να αναπτυχθεί, τότε ο ουρανός είναι το όριο, και αυτό ακριβώς κάναμε” είπε ο McWater.
Παρ’ όλο που έχει μόνο 5 επαγγελματικούς αγώνες, ο Κατζουράκης έχει εδραιώσει τον εαυτό ως ένα από. Τα κορυφαία ταλέντα που θα απασχολήσουν μελλοντικά την κατηγορία μεσαίων-βαρών. Το Split-T έχει λάβει ενδιαφέρον από πολλαπλούς κορυφαίους promoter σχετικά με την υπογραφή μακροχρόνιας συμφωνίας με τον νέο πυγμάχο και σκοπεύει να επισπεύσει τις συζητήσεις μπαίνοντας στο 2021.
Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Κατζουράκη θεώρησε πως ήταν σημαντικό να κρατηθεί ενεργός μπαίνοντας στην νέα χρονιά. Ανεξαρτήτως από το που και ποιόν αντιμετωπίζει, ο Κατζουράκης είναι ευγνώμων για την ευκαιρία που του δίνετε κάθε φορά που μπαίνει στο ρινγκ.
“Το μεγαλύτερό μου κίνητρο για να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής είναι να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την Ελληνική πυγμαχική κοινότητα. Αγωνίζομαι γνωρίζοντας τι έκαναν στο παρελθόν οι πρόγονοί μας και τι μπορώ να κάνω εγώ για την Ελληνική πυγμαχία στο μέλλον. Δεν χρειάζομαι περισσότερο κίνητρο απ’ αυτό“.
Για να αγοράσετε εισιτήρια για τον αγώνα του Ανδρέα και ολόκληρη κάρτα αγώνων του Global Legion Fight Club 17, επισκεφθείτε το Eventbrite.com. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και οι αγώνες ξεκινούν στις 23:00. Το event θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του FITE.com pay-per-view.