ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πυγμαχία: Γιατί η ατομική προπόνηση, τα βίντεο και τα βιβλία δεν αρκούν

Πυγμαχία: Γιατί η ατομική προπόνηση, τα βίντεο και τα βιβλία δεν αρκούν

Είναι σημαντικό κομμάτι της πυγμαχίας πόση δουλειά μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του με στόχο την βελτίωση. Ωστόσο η ατομική προπόνηση από μόνη της δεν αρκεί για να ανέβει ένας πυγμάχος επίπεδο.

Εδώ μπαίνει ο σημαντικός ρόλος του προπονητή που σε καθοδηγεί. Ένας ασκούμενος μπορεί να ξεκινήσει την προπόνηση βλέποντας βίντεο στο Youtube. Πολλά πράγματα θα τα μάθει πιθανότατα λάθος και τότε θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο για έναν προπονητή να τα διορθώσει.

Με όποιον προπονητή και να συζητήσετε θα σας πει το ίδιο. Προτιμά να έρθει ένας αρχάριος που δεν ξέρει ούτε τα βήματα και εκείνος να τον πλάσει σιγά σιγά, παρά να έρθει ένας ασκούμενος που έχει λάθος βάσεις.

Η πυγμαχία δεν μπορεί να διδαχτεί από ένα βιβλίο ή ένα βίντεο. Χρειάζεται παρτενέρ, καθώς όσο και να κάνει κάποιος μόνος του, στο ρινγκ θα ανέβει με αντίπαλο. Μερικοί ασκούμενοι γεννιούνται έχοντας ταλέντο σε αυτό, οι περισσότεροι όμως γίνονται καλύτεροι μέσω της σωστής προπόνησης. Πως ένα βίντεο ή ένα βιβλίο μπορεί να εξηγήσει την αίσθηση του χτυπήματος όταν το δέχεσαι;

Κάποια σημαντικά πράγματα που μπορούν να σε βελτιώσουν κάνοντας ατομική προπόνηση είναι τα παρακάτω:

Μάθε να τρέχεις. Ξεκίνα με 2-3 χιλιόμετρα την μέρα και σε αργό τέμπο.

Κάνε σκοινάκι. Το σκοινάκι είναι ο βασιλιάς των ατομικών προπονήσεων.

Κάνε βασικές ασκήσεις, όπως push-ups, καθίσματα κτλ.

Σε κάθε σου προπόνηση να κάνεις ζέσταμα.

Φτιάξε έναν σάκο και δούλεψε σε αυτόν.

Όλα αυτά συμπληρώνονται ιδανικά αν βρεις και το κατάλληλο γυμναστήριο που θα σου μάθει τα βασικά.

Η πυγμαχία απαιτεί τέσσερα στοιχεία: Kαλή φυσική κατάσταση για να προπονείσαι. Προπόνηση με αντίπαλο για να βελτιώσεις τις ικανότητες σου. Σπάρινγκ για να συνδυάσεις όσα δουλεύεις. Όσο μάχεσαι, βελτιώνεσαι.

Το να προπονείσαι πολύ καιρό μόνος και αργότερα να αναζητήσεις προπονητή, κάνει το έργο του προπονητή δύσκολο. Για έναν αρχάριο χρειάζονται περίπου 3 μήνες να μάθει τα βασικά και να παίξει έναν ερασιτεχνικό αγώνα σε έξι μήνες.

Η πυγμαχία είναι ένα σκληρό και ρεαλιστικό σπορ που δεν μαθαίνεται από την οθόνη και τις λέξεις.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Πέντε ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγκ που θα έμπαιναν στο κλουβί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ