WATERPOLO LEAGUE

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Οι ερυθρόλευκες υπέταξαν τον ΝΟΒ στον Λαιμό και συνεχίζουν αήττητες σε Ελλάδα και Ευρώπη

EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς φρένα συνεχίζει η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία υπέταξε με 12-10 τη Βουλιαγμένη στον Λαιμό και επέκτεινε το απόλυτο σερί της στη Waterpolo League. Κομβικά γκολ από Πλευρίτου, Τορνάρου, ύψωσε τείχος όταν χρειάστηκε η Σταματοπούλου.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος, αφού επιβλήθηκε με 12-10 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό για τη 12η αγωνιστική της Waterpolo League και συνέχισε το απόλυτο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Τορνάρου και η Πλευρίτου πρωτοστάτησαν με 3 γκολ έκαστη χτυπώντας σε κρίσιμα σημεία, ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου με σημαντικές αποκρούσεις κράτησε τις ερυθρόλευκες μπροστά στο σκορ.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης τη φετινή σεζόν, δείχνοντας πόσο αποφασισμένες είναι οι ερυθρόλευκες να ανακτήσουν τα σκήπτρα τους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε δυνατά, με την Ξενάκη να σκοράρει δύο φορές, εκατέρωθεν του τέρματος της Σιούτη από την περιφέρεια και η Τζούστρα έγραψε το 3-1 στα 3:22.

Ο Ολυμπιακός μείωσε με γκολ της Άντριους στην κόντρα έπειτα από ωραία πάσα της Σταματοπούλου, με την Ξενάκη να ανεβάζει τη διαφορά στα δύο γκολ.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα σερί 3-0 με τις Πλευρίτου, Τορνάρου και Τριχά και πέρασε μπροστά στο σκορ, αλλά η Κρασσά ισοφάρισε με πέναλτι. Τορνάρου και Φουράκη βρήκαν δίχτυα και το σκορ στο ημίχρονο ήταν 6-6.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Κρίστμας έβαλε μπροστά στο σκορ τις γηπεδούχες, με τη Σταματοπούλου να αποκρούει πέναλτι της Φουντωτού και τη Σιούτη να γράφει το 7-7 από εξαιρετική ασίστ της Πλευρίτου.

Η Τριχά έκανε το κλέψιμο, κέρδισε την αποβολή και τελείωσε την προσπάθεια στην κόντρα για το 7-8. Ο Ολυμπιακός πήρε αέρα δύο γκολ με την Πλευρίτου να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε η Νίνου, ενώ η Ξενάκη μείωσε.

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η Πλευρίτου σημείωσε ένα σημαντικό γκολ κάνοντας το 10-8, με την αρχηγό του Ολυμπιακού να στέλνει την μπάλα άουτ σε πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Η Τζούστρα πήρε την μπάλα ανάμεσα σε τρεις και σκόραρε από τα δύο μέτα για το 9-10.

Η Σταματοπούλου κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό όταν χρειάστηκε και η Τορνάρου με το τρίτο της γκολ στο ματς έδωσε ξανά απόσταση δύο γκολ στις ερυθρόλευκες. Η Άντριους στην κόντρα απάντησε στο πέναλτι της Κρασσά και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

Τα σετ: 3-2, 3-4, 2-3, 2-3.

  • ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Φουράκη 1, Κρίστμας 1, Ξενάκη 4, Φουντωτού, Κρασσά 2, Τζούστρα 2, Ανδρεάδη, Βάλβη, Αγγελίδη, Καρύτσα, Κουτσαντά, Κοβάτσεβιτς.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Διρχαλίδου, Κουρέτα, Τριχά 2, Άντριους 2, Σιούτη 2, Μπίκου, Νίνου, Πλευρίτου 3, Τορνάρου 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου, Σέκουλιτς, Λαναρά.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής: 

  • ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 10-12
  • 19:30 Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας
  • 21:30 Άλιμος ΝΑΣ Betsson – Πανιώνιος
  • 13/12, 12:00 ΝΟ Χανίων – ΝΕ Πατρών
  • 13/12, 14:30 ΠΑΟΚ – ΓΣ Ηλιούπολης
  • 13/12, 15:30 ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΟ Πατρών

Η βαθμολογία: 

  1. Ολυμπιακός 36
  2. ΝΟ Βουλιαγμένης 30
  3. Εθνικός Πειραιώς 24
  4. Άλιμος ΝΑΣ Betsson 22
  5. Πανιώνιος 21
  6. ΑΝΟ Γλυφάδας 19
  7. ΠΑΟΚ 18
  8. ΝΟ Χανίων 9 
  9. ΝΕ Πατρών 6
  10. ΓΣ Ηλιούπολης 6
  11. ΝΟ Πατρών 3
  12. ΝΟ Ρεθύμνου 3 

Η επόμενη αγωνιστική:

  • ΓΣ Ηλιούπολης – Εθνικός
  • Ολυμπιακός – Άλιμος ΝΑΣ Betsson
  • ANO Γλυφάδας – ΝΕ Πατρών
  • ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΟ Χανίων
  • ΝΟ Πατρών – ΝΟ Βουλιαγμένης
  • Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ