ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Βλάχος: "Υπάρχει πολλή πίεση, πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε νίκες με μεγάλους αντιπάλους"

2024 European Water Polo Championship-
Greece-Montenegro
Ο Θοδωρής Βλάχος ISTVAN DERENCSENYI/LEN

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, στο πλαίσιο της εύκολης νίκης στην πρεμιέρα κόντρα στην Κίνα με 24-6, μίλησε για την πίεση που υπάρχει εντός ομάδας για να πρωταγωνιστήσουν, την κούραση των παικτών και τι πρέπει να κάνει η "γαλανόλευκη" για να βρεθεί στο ξανά στο βάθρο.

Η Εθνική Πόλο ανδρών είχε μια εύκολη πρεμιέρα κόντρα σε ένα υποδεέστερο αντίπαλο, όπως είναι η Κίνα, με τους αθλητές της "γαλανόλευκης" να κάνουν προθέρμανση εν όψει της δύσκολης συνέχειας, πετυχαίνοντας 24 τέρματα και δεχόμενοι μόλις 6.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε για τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα του να πρωταγωνιστήσει, το πρωτόγνωρο σενάριο των δύο μεγάλων διοργανώσεων σε διάστημα 15 ημερών, καθώς επίσης και στο τι χρειάζεται για να επαναλάβει η Ελλάδα τον θρίαμβο της Φουκουόκα του 2023, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

Για την καλή αρχή κόντρα σε έναν εύκολο αντίπαλο, όπως είναι η Κίνα: "Η Κίνα είναι μια ομάδα με χαμηλές δυνατότητες, τα δύο ρόστερ δεν μπορούν να συγκριθούν. Ήμασταν αρκετά σοβαροί, ήταν ένα καλό παιχνίδι. Το πιο σοβαρό ματς θα είναι το τρίτο με τους Γάλλους, θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί έχοντας διάθεση και να είμαστε σοβαροί".

Για το απαιτητικό Ευρωπαϊκό που ολοκληρώθηκε με την Εθνική στην 5η θέση και τη διαχείριση εν όψει του Παγκοσμίου: "Ήταν κάτι καινούριο, ποτέ δεν υπήρξαν δύο διοργανώσεις με διάστημα 15 ημερών διαφοράς. Θα δείξει αν κάναμε κάτι σωστά ή λάθος. Τα παιδία είναι κουρασμένα, ερχόμενοι και από τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, δεν είναι μόνο η σωματική κούραση αλλά και η πνευματική. Υπάρχει πολλή πίεση, όλα είναι στον μέγιστο βαθμό. Θέλει ιδιαίτερη διαχείριση, προσπαθούμε να ακούσουμε τι λένε οι αθλητές, τι αισθάνονται".

Για τον στόχο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: "Στόχος είναι υψηλός εάν παίξουμε πολύ καλά. Πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε μεγάλες νίκες με μεγάλους αντιπάλους".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ