ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Βλάχος: "Κάθε πρεμιέρα είναι περίεργη, στόχος μας το βάθρο"

Βλάχος: "Κάθε πρεμιέρα είναι περίεργη, στόχος μας το βάθρο"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε για τη νίκη επί της Ουγγαρίας και τους στόχους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκίνησε την Πέμπτη.

Ο Θοδωρής Βλάχος είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουγγαρία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε πως στόχος είναι να ανέβει η ομάδα στο βάθρο, χωρίς το άγχος για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Αρχικά είπε:

"Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και περίεργη για όλες τις ομάδες, ειδικά για εμάς αυτή τη φορά που ήμασταν και το φαβορί σήμερα κόντρα σε μια Ουγγαρία που ήρθε με αλλαγές και ήταν ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Η πίεση είναι πάντα επάνω σου.

Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που παίξαμε σε πολλές περιπτώσεις αλλά είμαι ευχαριστημένος που κοντρολάραμε το ματς, ήμασταν μπροστά, δεν κυνηγήσαμε το σκορ και δεν πιεστήκαμε ποτε. Νομίζω πως έχουμε πολλά περιθώρια να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε γιατί θέλουμε την 1η ή 2η θέση του ομίλου, οπότε είμαστε κοντά σε αυτό τον στόχο".

Σε μια διοργάνωση που παρά τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας, δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε στο βάθρο και χωρίς το άγχος πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες πόσο σας βαραίνει ή σας δίνει κίνητρο το να βρεθείτε το βάθρο;

"Δεν μας βαραίνει. Δεν το σκεφτόμαστε. Δεν έχουμε έξτρα κίνητρο. Βλέπουμε μια μεγάλη διοργάνωση και θέλουμε να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες. Θέλουμε να μπούμε στα μετάλλια. Αν συμβεί θα έχει σπάσει μια παράδοση αλλά δεν το έχουμε στο μυαλό μας. Ήρθαμε με την καλύτερη ομάδα που μπορούσαμε χωρίς την πίεση της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο πόλο που μπορούμε και να βρεθούμε στο βάθρο".

Ο Θοδωρής Βλάχος βρίσκεται για 10η χρονιά στον πάγκο, πόσο σημαντικό είναι αυτό:

"Δεν τα έχω στο μυαλό μου. Είναι άλλη μια μεγάλη διοργάνωση και οφείλουμε στους εαυτούς μας να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ