ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σερβία - Ελλάδα 13-6: Ήττα και αποκλεισμός από το World League

Greece's Konstantinos Genidounias (2) celebrates after scoring a goal against Japan during a preliminary round men's water polo match at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. At right is Japan's Yusuke Inaba. (AP Photo/Mark Humphrey)
Greece's Konstantinos Genidounias (2) celebrates after scoring a goal against Japan during a preliminary round men's water polo match at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. At right is Japan's Yusuke Inaba. (AP Photo/Mark Humphrey) AP

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 13-6 από τη Σερβία στην προημιτελική φάση του World League και έχασε την ευκαιρία να παλέψει για την πρόκριση στο Super Final.

Την ήττα από την Σερβία γνώρισε η Εθνική ομάδα ανδρών στο πόλο με το 13-6 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Η ήττα αυτή στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του World League στέρησε από τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου την ευκαιρία να παλέψουν για την πρόκριση στο Super Final της διοργάνωσης το οποίο θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο της Γαλλίας από από τις 23 εώς τις 29 Ιουλίου.

Η αναμέτρηση, αν και ξεκίνησε πολύ ανταγωνιστικά και για τις δύο ομάδες, δεν εξελίχθηκε ανάλογα με τους Σέρβους να παίρνουν από νωρίς προβάδισμα (4-2), όντας άρτιοι στα επιθετικά αλλά και στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Στη δεύτερη περίοδο, αν και οι Έλληνες πολίστες μείωσαν δύο φορές στο γκολ (4-3 και 5-4), ωστόσο στη συνέχεια οι Σέρβοι έδειξαν τις επιθετικές τους αρετές, αποκτώντας προβάδισμα πέντε τερμάτων στο τέλος του ημιχρόνου (9-4).

Στην επανάληψη η Ελλάδα δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση με τους παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς να διευρύνουν το προβάδισμα και έφτασαν μέχρι και στο +7.

Το τέλος του αγώνα ήταν διαδικαστικό με τη υπόθεση νίκη να έχει τελειώσει και τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 13-6.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-2, 2-1, 2-1

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Ντομποζάνοφ, Mάντιτς, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Βίτσο, Στραχίνια Ράσοβιτς, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς, Ραντούλοβιτς, Στογιάνοβιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς, Μίτροβιτς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Αλαφραγκής, Αργυρόπουλος, Σολανάκης, Κάκαρης, Γκιουβέτσης, Γούβης, Λιμαράκης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ