Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Περιστέρι - ΠΑΟΚ: Αυτά γράφει το φύλλο αγώνα για τη διακοπή

Περιστέρι - ΠΑΟΚ: Αυτά γράφει το φύλλο αγώνα για τη διακοπή
INTIME

Με 5-0 υπέρ του ΠΑΟΚ κατοχυρώθηκε, σε πρώτη φάση, ο αγώνας της Γ' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των ανδρών ανάμεσα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και του Περιστερίου που διεκόπη λόγω επεισοδίων. Το Περιστέρι κατέθεσε ένσταση.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν αιτία να διακοπεί ο αγώνας του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ οι διαιτητές της αναμέτρησης έγραψαν στο φύλλο αγώνα όσα συνέβησαν στο 1'18'' πριν από τη λήξη με την εισβολή των οπαδών και κατοχύρωσαν τον αγώνα με 5-0 υπέρ του Δικεφάλου.

Το φύλλο αγώνα αναφέρει τα εξής:

"Στο 1.18 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου και ενώ είχε ισοφαρίσει η ομάδα του ΠΑΟΚ (σε 8-8), διεκόψαμε τον αγώνα λόγω επεισοδίων που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του γηπεδούχου σωματείου. Συγκεκριμένα, φίλαθλοι του Περιστερίου, πηδώντας τα κάγκελα της κερκίδας, με κοντάρια και ομπρέλα, που ήταν στον χώρο της πισίνας, επιτέθηκαν στον παίχτη του ΠΑΟΚ Νο 4 Προσινικλή Νικόλαο, ο οποίος για να τους αποφύγει πήδηξε μέσα στη δεξαμενή.

Νωρίτερα, στο 3.38, ο συγκεκριμένος παίχτης είχε αποβληθεί με αντικατάσταση και με εντολή του αλυτάρχη κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Όμως, ο παίχτης αυτός επέστρεψε πίσω και έκανε άσεμνες χειρονομίες στους φιλάθλους που ήταν στην κερκίδα. Αντιδρώντας οι φίλαθλοι, του πέταξαν ένα μπουκάλι νερό και ένα ποτήρι καφέ, βρίζοντάς τον. Ο αλυτάρχης προσπάθησε να ηρεμήσει τους φιλάθλους με τη βοήθεια του βοηθού προπονητή του Περιστερίου κ. Πασλή και απομάκρυνε τον παίκτη στην άλλη μεριά της πισίνας.

Μετά την είσοδο των φιλάθλων, που κινήθηκαν απειλητικά με κοντάρια και την ομπρέλα, οι διαιτητές διακόψαμε αμέσως τον αγώνα. Με εντολή δική μας και του αλυτάρχη, εκκενώθηκε η κερκίδα του κολυμβητηρίου από φιλάθλους, εντός 10 λεπτών. Αμέσως, καλέσαμε τους αρχηγούς των ομάδων για να συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μας είπε ότι θα ρωτήσει τον πρόεδρό του, για την απόφαση, ενώ ο αρχηγός του Περιστερίου δέχτηκε να συνεχιστεί ο αγώνας. Μετά την πάροδο 5 λεπτών, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μας ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει τον αγώνα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατοχυρώνεται ο αγώνας με 5-0 υπέρ του ανυπαίτιου σωματείου, βάσει του άρθρου 14 παρ. 2 του κανονισμού της προκήρυξης της ΚΟΕ. Θα ακολουθήσει αναλυτική έκθεση των εμπλεκομένων".

Αναμένεται η έκθεση της Αστυνομίας, ενώ την τελική απόφαση για την έκβαση της αναμέτρησης θα λάβει ο αθλητικός δικαστής.

Ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου ανέφερε: "Ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστεί. Δεν συνέτρεχε λόγος να μην συνεχιστεί το παιχνίδι από τη στιγμή που η αστυνομία είχε εγγυηθεί την συνέχιση της αναμέτρησης, ενώ απέμενε μόλις 1.18".

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΟΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ