Παυλίδης: “Σημαντικό επίτευγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μη νομίζουμε πως γίναμε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο”

Χαμηλά τους τόνους κράτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χάρης Παυλίδης, έπειτα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο Γυναικών από την Εθνική μας Ομάδα.
Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών επέστρεψε τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4) στην Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο και το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπειτα από τις σπουδαίες εμφανίσεις της στην Κίνα.
Στις δηλώσεις του μετά την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Χάρης Παυλίδης τόνισε πως η κατάκτηση του τίτλου ήταν σημαντικό επίτευγμα, όμως κράτησε χαμηλά τους τόνους ενόψει της συνέχειας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:
“Ένα πολύ πετυχημένο τουρνουά στο οποίο παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι. Από τη στιγμή που ανατρέψαμε το ματς με την Ολλανδία ήμουν σίγουρος πως θα κερδίζαμε όποιον αντίπαλο παίζαμε. Συγχαρητήρια σε όλους και στα παιδιά που δεν ήταν εδώ, αλλά βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.
Ένα σημαντικό επίτευγμα, αλλά μην νομίζουμε πως γίναμε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έχουμε στόχο να γίνουμε, αλλά βλέπουμε το κάθε τουρνουά σεμνά και ταπεινά. Ο στόχος είναι να παίζουμε για τα μετάλλια. Σίγουρα θα έρθουν και κακά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας”.
Οι δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:
Ελευθερία Πλευρίτου: “Είναι κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε πολλά χρόνια. Τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο πήραμε μετάλλιο το 2012 που ήταν και η πρώτη μου διοργάνωση, οπότε είναι πολλά χρόνια και η διαφορά τώρα είναι το χρυσό. Φυσικά είναι διαφορετικό, το λέω και ανατριχιάζω. Είμαστε πανευτυχείς. Θέλουμε σε κάθε τουρνουά να προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οπότε περιμένουμε το καλοκαίρι την Σιγκαπούρη. Προσπαθήσαμε μέσα και από την κούραση να αποδείξουμε κάποια πράγματα τα οποία θέλουμε να δουλέψουμε και να εξελίξουμε για το κάτι καλύτερο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πιστεύω το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό”.
Βάσω Πλευρίτου: “Σε κάθε διοργάνωση θελουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Θεωρώ πως φανήκαμε αντάξιες των προσδοκιών μας. Αυτό είναι μια μεγάλη ώθηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και όρεξη. Αφήνουμε τον ενθουσιασμό στην άκρη και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν αντιμετωπίζοντας ένα-ένα τα παιχνίδια που έρχονται.
Προσωπικά είμαι επιπλέον χαρούμενη με την προσωπική μου διάκριση, η οποία προέρχεται μέσω ομαδικής προσπάθειας. Είναι σημαντικό να βλέπω την εκτίμηση και την πίστη των υπολοίπων προς το πρόσωπο μου και με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Είναι ένα βραβείο που με τιμάει και με γεμίσει με όρεξη και ενέργεια για να φτάσω ακόμα πιο ψηλά”.
Αλεξία Τζούρκα: “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Πίστευα πως θα γυρνούσαμε με μετάλλιο από το World Cup. Το χρυσό μετάλλιο γεννά ένα απίστευτο συναίσθημα, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει στη δεύτερη συμμετοχή μου με την Εθνική ομάδα. Αυτό δεν μας εφυσηχάζει, αντιθέτως μας δημιουργεί μεγαλύτερη όρεξη να εμφανιστούμε ακόμα καλύτερες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παραμένοντας ταπεινές και συγκεντρωμένες στο στόχο μας”.