ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Μπαίνει στη μάχη η Εθνική πόλο γυναικών

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με το σκουφάκι της Εθνικής
Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με το σκουφάκι της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών μπαίνει στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου και το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα για τον όμιλο και το δρόμο προς τη διάκριση.

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών μπαίνει στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου θα παραταχθεί ανανεωμένο και με δύο σημαντικές απουσίες αφού δεν θα αγωνιστούν η Χρυσή Διαμαντοπούλου με την Νικόλ Ελευθεριάδου.

Στην αποστολή της Εθνικής βρίσκονται οι: Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Ξενάκη.

Με όπλα την άμυνα και το δίδυμο φουνταριστών

Δεδομένα δύο από τα στοιχεία πάνω στα οποία θα πατήσει η Εθνική για να προχωρήσει στο τουρνουά είναι η άμυνά της και το εξαιρετικό δίδυμο που διαθέτει στη θέση του φουνταριστου.

Ξενάκη και Μυριοκεφαλιτάκη συνθέτουν ίσως το καλύτερο δίδυμο του τουρνουά και πέρα από το σκοράρισμα μπορούν να φθείρουν τις αντίπαλες άμυνες κερδίζοντας αποβολές.

Σίγουρα η απόδοση της Εθνικής στην παίκτρια παραπάνω και στην λιγότερη θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το που μπορεί να φτάσει.

Κομβικό το ματς με την Ισπανία

Η Εθνική μας βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Σέγκετ μαζί με την Ισπανία, την Ταϊλάνδη και τη Γαλλία. Δίχως αμφιβολία το ματς της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα στην Εθνική μας και την Ισπανία είναι αυτό που εκτός απροόπτου θα κρίνει την πρωτιά.

Εάν η γαλανόλευκη πάρει την πρώτη θέση τότε θα περάσει απευθείας στα προημιτελικά όπου και θα την περιμένει η νικήτρια από την αναμέτρηση της τρίτης του πρώτου ομίλου με την δεύτερη του Β ομίλου. Ποιες ομάδες μπορεί να βρίσκονται εκεί; Λογικά θα είναι ο Καναδάς και η Ολλανδία.

Σε περίπτωση που δεν βγει πρώτη η Εθνική μας θα βγει λογικά μέχρι δεύτερη (φαντάζει αδύνατο να πάει πιο κάτω) και θα αντιμετωπίσει την τρίτη του τρίτου ομίλου (πιθανότατα την Βραζιλία) για να μπει στην οκτάδα.

Αυτό το ενδεχόμενο την βγάζει στο δρόμο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη που είναι εκείνη των ΗΠΑ. Ένα ενδεχόμενο που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει η Εθνική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Δευτέρα 20 Ιουνίου

  • 19:00 Ελλάδα-Ταϊλάνδη
  • 20:30 Γαλλία-Ισπανία

Τετάρτη 22 Ιουνίου

  • 19:00 Ισπανία-Ελλάδα
  • 20:30 Ταϊλάνδη-Γαλλία

Παρασκευή 24 Ιουνίου

  • 19:00 Ταϊλάνδη-Ισπανία
  • 20:30 Γαλλία-Ελλάδα
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ