CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Ούιπεστ - Ολυμπιακός 6-7: Μεγάλο διπλό για τις ερυθρόλευκες με buzzer beater της Βασιλικής Πλευρίτου

1   2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
1 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 7-6 της Ούιπεστ στην Ουγγαρία με την Βασιλική Πλευρίτου να σκοράρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League, πραγματοποίησε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 7-6 της Ούιπεστ στη Βουδαπέστη.

Οι ερυθρόλευκες πήραν το διπλό δια χειρός Βασιλικής Πλευρίτου η οποία σκόραρε σε παίκτρια παραπάνω στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις άμυνες των δύο ομάδων να πρωταγωνιστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο οκτάλεπτο μπήκε μόλις ένα γκολ και αυτό από την Ούιπεστ με σουτ της Χαϊντού από την περιφέρεια.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Σιούτη έφερε το ματς στα ίσα, η Αουμπέλι στην παίκτρια παραπάνω έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στις γηπεδούχες με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να κάνει το 2-2 στα μισά της περιόδου.

Στην τελευταία φάση του οκταλέπτου η Χαϊντού έδωσε το προβάδισμα στην Ούιπεστ, ενώ με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Μπάξα στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 4-2.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και με γκολ από την Νικόλ Ελευθεριάδου και την Βασιλική Πλευρίτου έφερε το ματς στα ίσα με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 4-4.

Η Χυδηριώτη στην παίκτρια παραπάνω έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως η Χαϊντού ισοφάρισε με πέναλτι. Η Ξενάκη απάντησε αμέσως, όμως με 1.12 να απομένει για το φινάλε η Φάραγκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 6-6.

Τα κορίτσια του Δημήτρη Κραβαρίτη ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η Ελευθερία Πλευρίτου έχασε πέναλτι στα 56'' όμως στη συνέχεια οι ερυθρόλευκες έβγαλαν μεγάλη άμυνα.

Με εννιά δευτερόλεπτα να απομένουν ο Ολυμπιακός έπαιξε με παίκτρια παραπάνω και η Βασιλική Πλευρίτου στο τελευταίο δευτερόλεπτο διαμόρφωσε το τελικό 7-6.

Ούιπεστ - Ολυμπιακός 6-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπέντζουρ): Μάγιαρι, Αουμπέλι 1, Γκολοπένζα Ν., Χαϊντού 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάξα 1, Φάραγκο 1, Ζέκεντι, Τίμπα, Ίρμες, Νάγκι, Γκολοπένζα Σ..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ