Ουγγαρία-Ελλάδα 8-5

Η Ελλάδα ηττήθηκε εκτός έδρας από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία με 8-5, στην πρεμιέρα της στον Β' Προκριματικό Ομίλου του World League. Το σχόλιο του... Μέγιερι.
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον Β’ Προκριματικό Ομίλου του World League η Εθνική ομάδα. Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά ηττήθηκε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία με 8-5.
Η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας ήταν καλή αλλά επιθετικά “κόλλησε” στον τερματοφύλακα Βίκτορ Νάγκι, τον κορυφαίο τερματοφύλακα του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε με 2-1 με γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στην αρχή της β’ περιόδου, αλλά με ένα σερί 4-0 βρέθηκε πίσω με τρία τέρματα στο ημίχρονο (5-2).
Στην επόμενη περίοδο η Ουγγαρία έφτασε στο 7-3 και “κλείδωσε” τη νίκη.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο κολυμβητήριο της πόλης Μίσκολτς, 140 χιλιόμετρα μακριά από την Βουδαπέστη.
Τα 8λεπτα: 1-1, 4-1, 2-1, 1-2
OΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένετεκ):Νάγκι, Ζίβος 1, Τοθ, Χοζνιάνσκι 1, Γιάνσικ, Βάμος 1, Ντένες Βάργκα 2, Ντάνιελ Βάργκα 1, Χάραϊ, Μπέντο 2, Γκορ-Νάγκι, Σάλαμον, Ντέκερ.
ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς):Τσαλκάνης , Χρ. Αφρουδάκης 2, Γούνας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Βλαχόπουλος, Ποντικέας, Δελακάς 1, Μυλωνάκης 1, Πρέκας, Γούβης, Δερβίσης, Γαλανίδης.
* Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Κροατία στις 10/12 στο Ζάγκρεμπ.
Μέγιερι: “Άτυχη Ελλάδα”
Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μπάλας Μέγιερι έγραψε στο twitter: ”Άτυχη Ελλάδα, η Ουγγαρία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο”.
Unlucky Greece, Hungary is still the best team in the world!!! #waterpolo
— Balazs Megyeri (@megyo42) November 12, 2013