ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-9: Το πρωτάθλημα βάφτηκε ερυθρόλευκο για 9η συνεχόμενη σεζόν

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-9: Το πρωτάθλημα βάφτηκε ερυθρόλευκο για 9η συνεχόμενη σεζόν
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών επικρατώντας 12-9 της Βουλιαγμένης και κάνοντας το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά.

Την κατάκτηση του 9ου συνεχόμενου πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 12-9 της Βουλιαγμένης. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-1 στη σειρά των τελικών των playoffs με τη νίκη στο Πέτρος Καπαγέρωφ.

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα και το άγχος των δύο ομάδων, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Βουλιαγμένη μπήκαν με ορμή και αποφασιστικότητα στον 4ο τελικό, με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να δίνουν ρεσιτάλ και τις άμυνες να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα ειδικά στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου.

Σχεδόν κάθε επίθεση κατέληγε σε γκολ ενώ υπήρχε και επιθετική πολυφωνία, με τους γηπεδούχους να έχουν για σκόρερ των πρώτων τεσσάρων τερμάτων τους Γενηδουνιά, Μουρίκη, Σκουμπάκη και Κάκαρη και τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να βρίσκουν δίχτυα με Γιουβέτση και Λοζίνα. Κάπως έτσι το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου βρήκε τους δύο μονομάχους να έχουν σημειώσει 8 γκολ με τους Πειραιώτες να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3).

Η Βουλιαγμένη έκανε τη μεγάλη επιστροφή στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Μυλωνάκης μείωσε σε 5-4 με ωραίο σουτ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί της επιθέσεις του στον παίκτη παραπάνω, με αποτέλεσμα ο Μπάσιτς να ισοφαρίσει στο 4:32 πριν απ' το τέλος του ημιχρόνου.

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά. Άμεσα με όμορφο σουτ του Τρούλου η Βουλιαγμένη έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα. Πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με ένα τρομερό γκολ απ' τον Μπάσισιτς που έκανε το 6-7.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε αρχικά στο 3ο οκτάλεπτο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω. Η Βουλιαγμένη έτσι επέκτεινε το σερί της και με τον Καλογερόπουλο στην αντεπίθεση έγραψε το 6-8. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν "ανάσα" με ένα αιφνιδιαστικό σουτ του Καπότση και από εκεί και πέρα άλλαξαν πρόσωπο.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, οι ερυθρόλευκοι έγραψαν το δικό τους σερί. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 8-8 με τον Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω. Πριν απ' τη λήξη του οκταλέπτου έγινε το 9-8 με ένα ωραίο σουτ απ' τον Σκουμπάκη.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ, σημειώνοντας το 10-8 με τον Χρυσοσπάθη, ο οποίος σούταρε από μακριά. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί με την Βουλιαγμένη να δείχνει σημάδια κατάρρευσης.

Το 11-8 έγινε από τον Γενηδουνιά πανηγυρίζοντας έξαλλα, ενώ κατάφερε να γράψει και το 12-8 στην αντεπίθεση. Η Βουλιαγμένη έβαλε τέλος σε ένα σερί 6-0 του Ολυμπιακού με τον Καλογερόπουλο. Μέχρι και το φινάλε, το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-4, 3-1, 3-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 4, Αργυρόπουλος , Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 1, Ιρβινγκ , Γαλανόπουλος

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής , Γκιουβέτσης 1 , Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2 , Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης , Λόζινα 1, Μπάσιτς 2 , Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ