CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 9-7: Εντυπωσιακή πρεμιέρα με γρανιτένια άμυνα για τους ερυθρόλευκους

Ο Φιλίποβιτς πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με την Προ Ρέκο
Ο Φιλίποβιτς πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με την Προ Ρέκο INTIME

Ο Ολυμπιακός με τρομερή άμυνα επικράτησε 9-7 της Προ Ρέκο στην πρώτη αγωνιστική του Champions League στο πόλο ανδρών.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο Champions League στο πόλο ανδρών, αφού επικράτησε 9-7 της Προ Ρέκο.

Οι ερυθρόλευκοι με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα στο φινάλε έφτασαν σε μια σπουδαία επικράτηση. Μάλιστα, το τέρμα του Παπαναστασίου που διαμόρφωσε το τελικό σκορ μπορεί να παίξει το ρόλο του στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το ματς: Από την αρχή της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι οι άμυνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν σε όλη την πρώτη περίοδο τους Ιταλούς, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Βάμος κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0 του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός κράτησε στο μηδέν τους Ιταλούς για λίγο ακόμα πριν ο Ζάλανκι σκοράρει μετά από συνολικά 9.40 στο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρουν το δεύτερο τέρμα τους με τον Φιλίποβιτς στον παραπάνω διαμορφώνοντας το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ιταλοί με επί μέρους 2-0 με τέρματα των Κανέλα και Ζάλανκι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ, όμως ο Φουντούλης με γκολ στον παραπάνω έφερε αμέσως το ματς στα ίσα. Το 3-3 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο φινάλε της τρίτης περιόδου και όλα θα κρίνονταν στην τέταρτη και τελευταία.

Με δύο γρήγορα γκολ των Φιλίποβιτς και Μουρίκη ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει αέρα δύο τερμάτων για πρώτη φορά. Ο Γιάνγκερ μείωσε αμέσως με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως ο Μπούσλιε έκανε το 6-4. Ο Μαργκέτα έδωσε πέναλτι για βούλιαγμα του Μπίγιατς σε μία τραβηγμένη απόφαση με τον Ζάλανκι να κάνει το 6-5.

Ο καταιγισμός γκολ συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο. Ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το 7-5, με τον Ζάλανκι να απαντά στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης κέρδισε πέναλτι με τον Φιλίποβιτς να ευστοχεί για το 8-6 πριν ο Γκράτα κάνει το 8-7 ξανά με παίκτη περισσότερο.

Με αυτό το σκορ οδηγηθήκαμε στο τελευταίο δίλεπτο. Οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το κομμάτι πριν ο Παπαναστασίου σκοράρει 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε κάνοντας το τελικό 9-7.

Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 9-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Κανέλα 1, Γκράτα 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι

Παραπάνω: 4/7, 4/11, Πεν: 1/2 / 1/1

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

1η αγωνιστική 15/11

  • Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 9-7
  • Ραντνίτσκι - Βουλιαγμένη
  • Ντινάμο Τιφλίδας - Μπαρτσελονέτα 8-14
  • Ανόβερο - Γιαντράν Σπλιτ 8-10

Βαθμολογία

  1. Μπαρτσελονέτα 3
  2. Γιαντράν Σπλιτ 3
  3. Ολυμπιακός 3
  4. Βουλιαγμένη 1
  5. Ραντνίτσκι 1
  6. Ανόβερο 0
  7. Ντιναμό Τιφλίδας 0
  8. Προ Ρέκο 0

Επόμενη αγωνιστική (29/11)

  • Ντινάμο Τιφλίδας - Ολυμπιακός
  • Ραντνίτσκι - Ανόβερο
  • Γιαντράν Σπλιτ - Προ Ρέκο
  • Βουλιαγμένη - Μπαρτσελονέτα


TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ