ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός πόλο ανδρών: Συμφώνησαν με Λόντσαρ οι ερυθρόλευκοι, οι επόμενες κινήσεις

Croatia's Luka Loncar, right, challenges for the ball with Hungary's Adam Jozsef Decker during their quarter final match at the mens European Waterpolo Championships in Belgrade, Serbia, Tuesday, Jan. 19, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Croatia's Luka Loncar, right, challenges for the ball with Hungary's Adam Jozsef Decker during their quarter final match at the mens European Waterpolo Championships in Belgrade, Serbia, Tuesday, Jan. 19, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Κροάτη φουνταριστό Λούκα Λόντσαρ και αυτή είναι μια από τις ριζικές αλλαγές που θα γίνουν στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Η ομάδα πόλο των ανδρών του Ολυμπιακού θα εμφανιστεί ριζικά αλλαγμένη την επόμενη σεζόν. Αυτή η αλλαγή δεν σχετίζεται εξ ολοκλήρου με την παρουσία της στο Final 8 του Βελιγραδίου. Οι διαφοροποιήσεις στη θέση του φουνταριστού, σε μια θέση του άξονα που καθορίζει το παιχνίδι μιας ομάδας είναι ολοκληρωτικές.

Ο Ολυμπιακός δεν μιλάει απλά με τον Λούκα Λόντσαρ. Έχει συμφωνήσει ήδη με τον 35χρονο της Προ Ρέκο.

Οι Πειραιώτες είναι ομάδα πρώτης επιλογής για τα μεγάλα ονόματα, ένα ασφαλές λιμάνι και όταν απαιτείται να κινηθούν άμεσα -πριν δηλαδή να διαμορφωθεί το μπάτζετ της επόμενης σεζόν που καθορίζεται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας στο ποδόσφαιρο- το κάνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό έγινε με τον Κροάτη Λόντσαρ, δεδομένου ότι μένει κενό στα δύο μέτρα, μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Μουρίκη και του Χριστόδουλου Κολόμβου. Ο πρώτος θα συνεχίσει στον Πανιώνιο και ο δεύτερος θα επιστρέψει στην τουρκική ΕΝΚΑ.

Τα 35 χρόνια του Λόντσαρ δεν φοβίζουν δεδομένου ότι αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ τα επιτρέπει και η θέση του φουνταριστού. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από έναν 35χρονο ποδοσφαιριστή, για παράδειγμα. Ο δεύτερος κλεισμένος φουνταριστός, είναι ο 24χρονος Δημήτρης Νικολαΐδης που θα φύγει από τη Βουλιαγμένη και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Τα δεδομένα για Μιλάνοβιτς και Κόλιανιν

Ωστόσο, η παρουσία της ομάδας του Πειραιά στο Final 8 μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τις συνεργασίες, στις οποίες δεν θα δοθεί συνέχεια. Για παράδειγμα, δεν αναμένεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του προπονητή, Ίγκορ Μιλάνοβιτς που ήταν μονοετές και λήγει τώρα. Η ιστορία ίσως να γραφόταν διαφορετικά για τον Σέρβο κόουτς, αν ο Ολυμπιακός επέστρεφε με το τρόπαιο από το Βελιγράδι.

Ο κ. Μιλάνοβιτς δεν έχει συζητήσει επίσημα με τη διοίκηση των “ερυθρολεύκων” για την επόμενη ημέρα, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα. Ο Σέρβος κόουτς ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για την εμφάνιση της ομάδας στο Βελιγράδι, αλλά δεν έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη για την εξέλιξη της συνεργασίας τους και αν αυτή θα ανανεωθεί ή όχι. Ο κ. Κουντούρης -που συνηθίζει να έχει βέλη στην φαρέτρα του για κάθε πιθανό ενδεχόμενο προκειμένου να διαφυλάξει το μέλλον της ομάδας- έφυγε από το Βελιγράδι την επόμενη ημέρα της ήττας από τη Νόβι Μπέογκραντ και θα ενημερώσει τον Ίγκορ Μιλάνοβιτς για τις προθέσεις του δια ζώσης, αφού επιστρέψει η ομάδα από τη Σερβία.

Από την ημέρα της αποχώρησης του Θοδωρή Βλάχου κι έπειτα, ο Χρβόγιε Κόλιανιν βρίσκεται σταθερά στο ραντάρ του Ολυμπιακού. Πέρυσι, στην κούρσα της διαδοχής του κ. Βλάχου τον “νίκησε” ο Μιλάνοβιτς ως πιο δυνατό και στιβαρό όνομα. Φέτος, ο ξένος της ομάδας θα είναι ο Λούκα Λόντσαρ (δεν θα συνεχίσει ο Φιλιποβιτς) και το γεγονός ότι είναι Κροάτης όπως και ο Κόλιανιν -που γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα- πιθανότατα προσμετρηθεί.

Η παρουσία του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι του Final 8 του Champions League του Βελιγραδίου είναι αυτή που βάζει το πρόσημο στην εμφάνισή του στη διοργάνωση και αυτό είναι αρνητικό.

Για ομάδες της δυναμικής, της ιστορίας και του εκτοπίσματος του Ολυμπιακού η παρουσία στο Final 8 έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της επιτυχίας και οριοθετείται σε αυτό του καθήκοντος. Για να μην κριθεί μια χρονιά αποτυχημένη, οι Πειραιώτες θέλουν νταμπλ και είσοδο στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα πέτυχαν και τα τρία! Ωστόσο, ήθελαν η πορεία τους στο Final 8 να μη σταματήσει από το πρώτο παιχνίδι.

Η ήττα μπορεί να προήλθε από την ισχυρή Νόβι Μπέογκραντ που έφτασε στον τελικό, αλλά συνέβη στην πρεμιέρα γεγονός που δεν επέτρεψε στην ομάδα να κάνει το συν ένα βήμα που επιθυμούσε. Αυτή η συγκυρία προκαλεί τις δικές της σταθμίσεις για τις εξελίξεις στο Λιμάνι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ