ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός πόλο ανδρών: Νέα βόμβα με τον Μπίατς

Ο Μάρκο Μπάιτς
Ο Μάρκο Μπάιτς AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς είναι μόνο η αρχή για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Μάρκο Μπίατς, ο οποίος είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Σε περίπου μία εβδομάδα οι παίχτες της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Σερβίας θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για το μεγάλο στόχο της χρονιάς.

Κάποιοι εξ' αυτών βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές και άλλοι τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επόμενη “στέγη” τους. Αθλητική “στέγη”. Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς είναι ένας εξ αυτών. Ποια λεπτομέρεια δούλευε σήμερα; Την επίσημη ενημέρωση των Σέρβων δημοσιογράφων. Δεν πρόκειται μόνο για κορυφαίο πολίστα, αλλά και για ένα σταρ στη Σερβία. Όλοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του.

Ο 34χρονος που αποκαλείται “φονιάς” του αντίπαλου τέρματος είναι από αυτούς που έχουν γεννηθεί με ένα άστρο πάνω στο κεφάλι τους και δεν είναι ο μόνος μεγάλου βεληνεκούς παίκτης, που αναμένεται στο Λιμάνι. Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς στο Βελιγράδι, στη Γένοβα και στο Ντουμπρόβνικ.

Είναι η περίοδος που ολοκληρώνονται οι περισσότερες μεταγραφές, δεδομένου ότι φέτος είναι Ολυμπιακή χρονιά. Πριν διεξαχθεί το Final – 8 του 2021, άρχισαν οι προβλέψεις για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2022. Παράτολμο, αλλά δικαιολογημένα είναι η πρώτη σκέψη πολλών.

Στη Γένοβα, την έδρα της Προ Ρέκο δηλαδή, προσθέτουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού εκτός από το όνομα του Φίλιπ Φιλίποβιτς και αυτό του Μάρκο Μπίατς. Ο Κροάτης, που από πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος τερματοφύλακας -αυτή τη στιγμή- παγκοσμίως, δεν θα συνεχίσει στη Ρέκο, η οποία έκλεισε τον γκολκίπερ της Μπρέσια, Μάρκο Ντελ Λούνγκο.

Οι Ιταλοί θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του στους “ερυθρόλευκους” εδώ και καιρό και όχι μόνο αυτοί, καθώς δεν περισσεύουν οι ομάδες που μπορούν να σηκώσουν το ειδικό βάρος του Μπίατς ή έχουν κλεισμένη τη θέση. Συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, γεγονός που επιβεβαιώνει και το σερβικό μπλοκ της υδατοσφαίρισης, καθώς μελετάει την υπόθεση στενά λόγω της Νόβι Μπέογκραντ. Η νέα ομάδα του Άγγελου Βλαχόπουλου επίσης θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

“Ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός από ποτέ”, δήλωσε ο Ιταλός δημοσιογράφος της RaiSport, Ντάριο ντι Τζενάρο στο SPORT 24. Και αυτό επειδή δεν είναι μόνο ο Φιλίποβιτς και ο Μπίατς που θεωρείται κλεισμένος. Ο Μαυροβούνιος αριστερόχειρας Τζούρο Ράντοβιτς ενημέρωσε για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό προ ημερών: “Είμαι λυπημένος που φεύγω από το Χέρτζεγκ Νόβι, αλλά κάθε αθλητής που θέλει να προοδεύσει, έρχεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Εχοντας συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, μπορώ να συγκεντρωθώ στην εθνική ομάδα καθώς έχουμε μπροστά μας το Super Final και τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Αναμένεται δε η επιστροφή του Γιάννη Φουντούλη, του Χριστόδουλου Κολόμβου και του Κροάτη, Άντρο Μπούσλιε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: 2016 AP Photo/Eduardo Verdugo

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ