ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Κίνεφ 14-11: Τσαρίνες της Ευρώπης οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν και το Super Cup

Ολυμπιακός - Κίνεφ 14-11: Τσαρίνες της Ευρώπης οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν και το Super Cup
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός με τρομερή άμυνα και εξαιρετικό επιθετικό πλουραλισμό επικράτησε 14-11 της Κίνεφ και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup στο πόλο γυναικών.

Τον τέταρτο τίτλο της μέσα σε μία χρονιά κατέκτησε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες με τρομερή άμυνα και εξαιρετικό επιθετικό πλουραλισμό επικράτησαν 14-11 της Κίνεφ και κατέκτησαν το ευρωπαϊκό Super Cup στο πόλο γυναικών.

Αυτός είναι ο πέμπτος ευρωπαϊκός τίτλος για το συγκεκριμένο τμήμα του Ολυμπιακού, είχαν προηγηθεί δύο Euroleague (2015, 2021), ένα LEN Trophy (2014) και ένα Super Cup (2015).

Οι ερυθρόλευκες μετά το μουδιασμένο ξεκίνημά τους κατάφεραν να κυριαρχήσουν απόλυτα στην πισίνα και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς: Οι Ρωσίδες ήταν εκείνες που μπήκαν καλύτερα στον τελικό. Με όπλο το γνωστό τους παιχνίδι το οποίο στηρίζεται στις κόντρες οι παίκτριες της Κίνεφ προηγήθηκαν με δύο τέρματα 2-4, με την Ελευθεριάδου να διαμορφώνει το τελικό 3-4 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν ονειρικό για τον Ολυμπιακό ο οποίος με όπλα τις Ράνεϊ και Βασιλική Πλευρίτου έτρεξε επί μέρους 6-2 για να φτάσει στο +3 με 9-6. Καθοριστική ήταν και η παρουσία της Σταματοπούλου η οποία με τις αποκρούσεις της έδωσε την απαραίτητη ώθηση μέσα από την άμυνα.

Η έναρξη της τρίτης περιόδου βρήκε τις Ρωσίδες να πετυχαίνουν δύο γρήγορα τέρματα και να μειώσουν σε 9-8, αλλά η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ένα επί μέρους 3-0 το οποίο έκοψε τα φτερά της Κίνεφ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 12-9 με τις ερυθρόλευκες να μη κόβουν ρυθμό.

Ολυμπιακός - Κίνεφ 14-11

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 6-2, 3-3, 2-2

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχιά, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ 4, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Κίνεφ: Καρνάουχ 1, Ζούμπκοβα 5, Προκοφίεβα 1, Σομπόλεβα, Κρίμερ 2, Ντιατσένκο, Κόσιχ, Γκλίζινα 1, Ντομάκχινα, Ιβάνοβα, Ρίζκοβα 1, Κρούγκλοβα

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ