CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-8: Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη ρεβάνς και κρατάνε στα χέρια τους την πρόκριση στο Final Four του Champions League

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-8: Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη ρεβάνς και κρατάνε στα χέρια τους την πρόκριση στο Final Four του Champions League
Ο Παπαναστασίου πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός κόντρα στη Φερεντσβάρος, υποχρέωσε τους Ούγγρους στην πρώτη τους ήττα μετά από 10 μήνες και κρατάει πλέον στα χέρια του την πρόκριση στο Final Four του Champions League.

Ο Ολυμπιακός με μπροστάρηδες τους Νίκο Γκίλλα, Μάρτον Βάμος και τον Δημήτρη Νικολαΐδη να φοράει το "ερυθρόλευκο" σκουφάκι μετά από τέσσερις μήνες, κέρδισε τη Φερεντσβάρος με 10-8 και έκανε άλμα πρόκρισης στο Final Four του Champions League πόλο.

Οι Πειραιώτες χάρις στο εκπληκτικό τους δεύτερο οκτάλεπτο, που έτρεξαν ένα επιμέρους 4-1, υποχρέωσαν την ουγγρική ομάδα στην πρώτη τους ήττα τους τελευταίους 10 μήνες.

Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό είναι το δύσκολο ταξίδι στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα στις 3 Μαΐου, σε ένα ματς που με διπλό τον στέλνει απευθείας στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Το ματς

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με τρεις συνεχόμενες κακές αποφάσεις στις επιθέσεις τους, με την πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού να είναι του Ολυμπιακού, καθώς το εξ επαφής σουτ του Γούβη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Φερεντσβάρος άνοιξε το σκορ με τον Γιάνσικ να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας των Πειραιωτών και να εκτελεί εξ επαφής τον Μάρκο Μπίγιατς.

Στα πρώτα 7' ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις στον παίκτη παραπάνω, καθώς έχασε και τις τρεις ευκαιρίες που του δόθηκαν, με τους "ερυθρόλευκους" να βρίσκουν το πολυπόθητο γκολ ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου με τον αρχηγό τους, Ντίνο Γενηδουνιά.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς με τον Βάμος να "λέει ευχαριστώ" στο πέναλτι που υπέπεσε ο Ντι Σόμα πάνω στον Νικολαΐδη.

Ο Μάντιτς είχε άμεση απάντηση από την ουγγρική πλευρά, με το επιθετικό κρεσέντο των Βάμος και Γκίλλα να υπογράφουν το 3-0 σερί του Ολυμπιακού και να δίνουν μαξιλαράκι ασφαλείας στους Πειραιώτες.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Φερεντσβάρος με δύο γκολ σε λιγότερο από ένα λεπτό με τους Βάργκα και Μάντιτς έβαλε πίεση στους Πειραιώτες, οι οποίοι απάντησαν με ένα δικό τους σερί 2-0 από τους Δήμο και Παπαναστασίου.

Ο πρώτος ξεγέλασε με σκαστό στουτ τον Βόγκελ, ενώ ο δεύτερος πήδηξε ψηλότερα από τους Ούγγρους αμυντικούς και έκανε το 7-4.

Το τρίτο οκτάλεπτο έκλεισε με τους Πολ και Παναστασίου να βρίσκουν δίχτυα αμφότεροι πιάνοντας απροετοίμαστες τις δύο άμυνες για το 7-5 και 8-5 αντιστοίχως.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Αργυρόπουλος μείωσε γρήγορα για τη Φερεντσβάρος, με τον Δημήτρη Νικολαΐδη να βρίσκει δίχτυα με το "ερυθρόλευκο" σκουφάκι μετά από τέσσερις μήνες για το 9-6.

Ο Νίκος Γκίλλας με το τρίτο του προσωπικό τέρμα με ψηλοκρεμαστό σουτ έδωσε αέρα θριάμβου στην επικράτηση του Ολυμπιακού (10-6), πριν οι Ντι Σόμα και Φέκετε κλείσουν το ματς με τη διαφορά στα επίπεδα του πρώτου ματς (10-8).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-3, 2-3

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Γκίλλας 3, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 1, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

Φερεντσβάρος (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς 2, Πολ 1, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 1, Ντι Σόμα 1, Φέκετε 1, Βιγκβάρι, Νέμετ, Βάργκα 1, Γιάνσικ 1, Νάγκι, Βόγκελ.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

  • Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-8
  • Μπρέσια - Μπαρτσελονέτα 12-5

Η βαθμολογία του B' ομίλου

  1. Ολυμπιακός 9
  2. Φερεντσβάρος 9
  3. Μπαρτσελονέτα 6
  4. Μπρέσια 0

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • 03/05 19:30 Μπαρτσελονέτα - Ολυμπιακός
  • 03/05 21:00 Φερεντσβάρος - Μπρέσια
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ