ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 12-11: Προβάδισμα οι ερυθρόλευκοι

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα για την Α1 πόλο ανδρών.
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 12-11 τον Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε το προβάδισμα με 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για την ημιτελική φάση των playoffs της Α1 πόλο ανδρών.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και ένα τρομερό φινάλε, ο Ολυμπιακός νίκησε τελικά τον Απόλλωνα Σμύρνης με 12-11 και πήρε προβάδισμα με 1-0 στις νίκες στη μεταξύ τους σειρά των αγώνων της ημιτελικής φάσης των playoffs της Α1 πόλο ανδρών.

Οι ερυθρόλευκες πρωταθλήτριες Ευρώπης πόλο μάλιστα παρακολούθησαν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας ανδρών του Ολυμπιακού.

Ο Απόλλων κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, τον κοντράρισε γερά, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο και επιδίωξε μέχρι το φινάλε να του πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Έφτασε, μάλιστα πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ζερδεβάς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του Γούνα και οι ερυθρόλευκοι κράτησαν τη νίκη και το προβάδισμα.

Ωστόσο, η ομάδα του Δεληγιάννη έδειξε μια τεράστια δυναμική και συνέπεια και θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τις νίκες στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα την Παρασκευή 7/5 (13:00) στην τυπική έδρα της, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, φυσικά, οι ερυθρόλευκοι παίρνουν την πρόκριση για τους τελικούς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερνε να βρίσκει λύσεις από το ξεκίνημα, μόνο με τον πρωταγωνιστή του αγώνα και σκόρερ του Ντίνο Γενηδουνιά, ο οποίος πέτυχε 7 γκολ και εκμεταλλευόμενος κυρίως τον παίκτη παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν και με 8-5 στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά ο Απόλλων είχε σε μεγάλη μέρα τον φουνταριστό του Μανώλη Σολανάκη (ο οποίος πέτυχε 5 γκολ).

Οι παίκτες της Ελαφράς Ταξιαρχίας ισοφάρισαν σε 9-9, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-9, αλλά ο Απόλλων δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισαν σε 11-11. Ο Μουρίκης πέτυχε το 12-11 για τους ερυθρόλευκους. Ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι, ο Άλεξ Γούνας εκτέλεσε δυνατά και πάνω δεξιά στην εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Μανώλης Ζερδεβάς με μια εκτίναξη κατέβασε τη μπαλα και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 12-11

Οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 2-4, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόφ 3, Βιτέλλας 1, Μπόουεν, Γούνας 1, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 5, Δραγώνας, Φέγγος.

ΕΥΚΟΛΑ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Κυρίαρχος ήταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης στον άλλον πρώτο ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου, επί του οποίου επικράτησε με 14-4 στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Έκανε το 1-0 στις νίκες και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς διατηρώντας παράλληλα το απόλυτο των νικών στη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν απέδειξε την ανωτερότητά της κόντρα στη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με εξαιρετική άμυνα έχτισε από νωρίς προβάδισμα νίκης. Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Λούδη, που δεν μπόρεσε να έχει και πολλά περιθώρια αντίδρασης, απλά απολαμβάνει τη συμμετοχή της για παρθενική φορά στα ημιτελικά των πλέι φ και την έξοδο στην Ευρώπη, προσβλέποντας σε καλύτερη εμφάνιση στον δεύτερο αγώνα της σειράς. Αυτός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 7/5 στις 20:00 στο Περιστέρι. Η πρόκριση κρίνεται και εδώ στις δύο νίκες.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 14-4

Οκτάλεπτα: 4-0, 5-0, 3-3, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης 2, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λόζινα 2, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός 1, Βλάσσης 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς, Φάρμερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Καρούντζος 1, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τζώρτζης, Αγκόρτσας 1, Αϊβαλιώτης, Γιαννόπουλος, Μπιτσάκος 1.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ