ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-3: Στο ρελαντί οι ερυθρόλευκοι, προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-3: Στο ρελαντί οι ερυθρόλευκοι, προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Μάνο Ζερδεβά επικράτησε 6-3 της ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Stoiximan Final 4 Κυπέλλου στο πόλο ανδρών.

Μπορεί να μην έπιασε και την καλύτερή του απόδοση, όπως απαιτούσε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο προπονητής του Θοδωρής Βλάχος, εντούτοις ο κάτοχος του τίτλου -και μεγάλο φαβορί στο Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών- Ολυμπιακός επιβλήθηκε σε ρυθμούς ρελαντί επί της ΑΕΚ με 6-3 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, στη Λάρισα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό που θα γίνει αύριο Κυριακή (17/4), απέναντι στον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ΝΟ Βουλιαγμένης - Υδραϊκός, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά.

Οι ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν το 23ο Κύπελλο στην ιστορία τους, στην ιωβηλαία 30ή συμμετοχή τους σε τελικό του θεσμού.

Η αξιόμαχη ΑΕΚ αντιστάθηκε γερά στο πρώτο μέρος του αγώνα και έδειχνε πως θα το παλέψει μέχρι το φινάλε, εξαντλώντας τις πιθανότητές της. Με την άμυνά της να μπλοκάρει πολλά από τα ατού του μεγάλου αντιπάλου και με τον αειθαλή τερματοφύλακά της Κωνσταντίνο Φλέγκα να κάνει σωτήριες επεμβάσεις, κατάφερε να κρατάει τους ερυθρόλευκους σε μικρό σκορ και να τελειώσει το ημίχρονο ισόπαλη 2-2.

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο και χωρίς να δεχτούν γκολ, αφού η άμυνα στάθηκε στο ύψος της και ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν "κέρβερος" κάτω από τα δοκάρια, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα ασφαλείας (5-2), το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε και το τελικό 6-3.

Εκτός από τον Ζερδεβά, για τους ερυθρόλευκους ξεχώρισε ο Άντρο Μπούσλιε, αφού εκτός από τον αμυντικό τομέα, βοήθησε πολύ στην επίθεση, σκοράροντας τα 3 από τα 6 γκολ.

Το κολυμβητήριο είναι γεμάτο στους αγώνες του F-4. Όλους τους αγώνες παρακολουθεί ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος με πολλά μέλη του ΔΣ (στη φωτο με την Έφη Μωραϊτίδου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 6-3

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 3-0, 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός 1, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ