ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: Η Ισπανία πέταξε εκτός την Κίνα

Η Ισπανία ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε στη μάχη με την Κίνα για την πρόκριση στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά πόλο των γυναικών
Η Ισπανία ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε στη μάχη με την Κίνα για την πρόκριση στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά πόλο των γυναικών AP PHOTO/MARK HUMPHREY

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί στο ζευγάρωμα με την Κίνα για τα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά πόλο των γυναικών και μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων.

Η διαφορά που πήρε στο πρώτο οκτάλεπτο, αποδείχθηκε καταλυτική για την πρόκριση της Ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας στην ημιτελική φάση της υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς επικράτησε στον προημιτελικό της Κίνας με 11-7.

Οι Ισπανίδες, με αυτοπεποίθηση από τον ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησαν Γενάρη στη Βουδαπέστη, προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 5-2 και διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αντέχοντας στην πίεση που άσκησαν οι Κινέζες.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Φόρσα με τέσσερα γκολ, ενώ δύο τέρματα σημείωσε η Ορτίθ και από ένα, οι Μπαχ, Αννα Εσπάρ, Γκονζάλεθ, Ταράγκο και Γκαρθία. Από τις Ασιάτισσες, σκόραραν οι Νίου (2), Σινιάν Βανγκ, Σιόνγκ, Λου, Χουάνγκ Βανγκ και Ντενγκ.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-3, 2-1, 0-1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ