CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός – Βάσας 20-8: Υπερηχητικοί ερυθρόλευκοι νίκησαν άνετα τους Ούγγρους και αγκάλιασαν την πρώτη θέση του ομίλου

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2025-2026 / ΟΣΦΠ - ΒΑΣΑΣ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο κολυμβητήριο του Πειραιά με καλεσμένη τη Βάσας, την οποία διέλυσε με 20-8 και αγκάλιασε την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έδειξε την τεράστια διαφορά που έχει με τη Βάσας, της οποίας επικράτησε με ιδιαίτερη άνεση με 20-8 για την 5η αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν κυριαρχικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, είδε 10 παίκτες του να γράφουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ και έκανε χαρούμενους τους φίλους του που βρέθηκε στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Πρώτος σκόρερ των “ερυθρόλευκων” ήταν ο Κάκαρης με τέσσερα τέρματα, ενώ οι Νικολαΐδης και Ζάλανκι είχαν από τρία.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στον Α’ Όμιλο, με συνέπεια να αγκαλιάσουν την πρώτη θέση, καθώς μόνο εάν “αυτοκτονήσουν” στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Ραντνίτσκι (10/02, 21:00) θα τη χάσουν.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από το πρώτο λεπτό, με τους Άνγκιαλ, Παπαναστασίου, Ζάλανκι και Κάκαρη να σκοράρουν στην πρώτη περίοδο για το 6-0, με τη Βάσας να μειώνει απλώς σε 6-1 με τον Φώσκολο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν, καθώς Γενηδουνιάς, Πούρος, Νικολαΐδης και Δήμου “έγραψαν” το 10-3 του πρώτου μέρους.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πάτησαν φρένο, αλλά αντιθέτως το γκάζι ήταν ίδιας δύναμης με την πρώτη περίοδο, με το 6-1 να είναι το σκορ περιόδου.

Άνγιαλ, Κάκαρης δις, Γκίλλας, Γενηδουνιάς και Νικολαΐδης ήταν οι σκόρερ.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού χαλάρωσε, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ούγγρους να σημειώσουν τέσσερα τέρματα, ενώ από την πλευρά των Πειραιωτών σκόραραν οι Φουντούλης, Ζάλανκι, Παπαναστασίου και τελικό 20-8 διαμόρφωσε ο Νικολαΐδης.

Τα σετ: 6-1, 4-2, 6-1, 4-4

Ολυμπιακός (Νικήτας Κόχειλας): Τζωρτζάτος, Ανγκιαλ 2, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Ζάλανκι 3, Δήμου 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 4, Νικολαΐδης 3, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς, Πούρος 1.

Βάσας (Σλόμπονταν Νίκιτς): Μίτσεϊ, Λάκατος, Τσόρμπα, Βάρναϊ, Γκάμπορ 2, Σέλεϊ, Ντάλα 1, Ντούρνιτς 2, Φώσκολος 1, Μπάτορι 1, Γκιάφρας, Ζάλαϊ 1, Κοΐμπρα Φερνάντες

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο

  • Ολυμπιακός- Βάσας 20-8
  • Ραντνίτσκι – Μλάντοστ 14-11

Η βαθμολογία στον Α’ Όμιλο

  1. Ολυμπιακός 12 (+26)
  2. Ραντνίτσκι 9 (+3)
  3. Μλάντοστ 9 (-1)
  4. Βάσας 0 (-28)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο

  • 10/02 19:00 Μλάντοστ – Βάσας
  • 10/02 20:00 Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ