ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Είπα το 'συγγνώμη' στους παίκτες μου, δεν κατάλαβα πως το άκουγε όλη η Ελλάδα"

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Είπα το 'συγγνώμη' στους παίκτες μου, δεν κατάλαβα πως το άκουγε όλη η Ελλάδα"

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος μίλησε στο SPORT24 και στους Βασίλη Σκουντή και Χάρη Σταύρου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη Φουκουόκα, ενώ αναφέρθηκε και στη συγγνώμη που ζήτησε για το τάιμ άουτ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (31/07) έφτασε στην Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής πόλο ανδρών, με εκατοντάδες κόσμο να τους περιμένει στο "Ελ. Βενιζέλος" για να τους συγχαρεί για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα.

Όπως είναι λογικό, οι διεθνείς, αλλά και ο Θοδωρής Βλάχος, γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να μιλάει στο SPORT24 για τα συναισθήματά του μετά τα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό, αλλά και για το δικό του "συγγνώμη" προς τους παίκτες του.

- Τα λουλούδια και οι αγκαλιές συζύγου, παιδιών και συγγενών, απαλύνουν τον πόνο;

"Βέβαια. Μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα, ότι είμαστε μία ομάδα που κατάφερε πάρα πολλά στη Φουκουόκα. Πλέον βλέπετε γελαστά πρόσωπα και ψηλά το κεφάλι. Καταφέραμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαστε αργυροί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Νομίζω πως όλα τα άλλα ναι μεν συνέβησαν, αλλά είναι η αρχή για μία αντεπίθεση προκειμένου να καταφέρουμε αυτό που ονειρευόμαστε".

- Σε μία χώρα που δεν ζητούν συγγνώμη ακόμα και για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, φάνηκε πολύ περίεργο ένας άνθρωπος που τον έχει αγαπήσει ο κόσμος να βγαίνει και να χρεώνει τον εαυτό του με ένα λάθος. Που κανείς δεν ξέρει αν ήταν κιόλας λάθος.

"Ναι, κανείς δεν ξέρει (σ.σ. αν ήταν λάθος). Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες. Τα συναισθήματα ήταν πάρα πολύ έντονα. Ένιωσα εκείνη την στιγμή πως έπρεπε να το πω αυτό για να το ακούσουν κυρίως οι παίκτες μου. Σε αυτούς απευθυνόμουν, δεν κατάλαβα πως το άκουγε όλη η Ελλάδα. Ήθελα να το ακούσουν για να φύγει από πάνω τους το βάρος.

Γιατί πήγε ένα παιχνίδι στα πέναλτι, χάθηκαν πέναλτι και επειδή έγινε κι αυτό το λάθος από την πλευρά μου, ήθελα να βγω μπροστά και να τους απαλύνω από την στεναχώρια. Το παιχνίδι, όπως είπε και ο Φουντούλης, χάθηκε απ' όλους. Εμείς επιστρέφουμε νικητές. Δεν έχουμε ούτε στεναχώρια, ούτε πίκρα. Σίγουρα θέλαμε την κορυφή. Δεν χάσαμε από τους Ούγγρους. Στα πέναλτι κρίνονται Champions League με τεράστιες ομάδες δισεκατομμυρίων μπάτζετ. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μας έρθει πίσω".

Δείτε το video από την άφιξη:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ