ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT24: "Αρνούμαστε να χάσουμε"

Ο Θοδωρής Βλάχος πανηγυρίζει για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής πόλο στο Παγκόσμιο
Ο Θοδωρής Βλάχος πανηγυρίζει για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής πόλο στο Παγκόσμιο AP PHOTO/ANNA SZILAGYI

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος μίλησε στο SPORT24, μετά την εντυπωσιακή πρόκριση της “γαλανόλευκης” στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είχε χάσει τον εαυτό της στα δύο πρώτα οκτάλεπτα του αγώνα με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, κατάφερε να συνέλθει και να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην οκτάδα. Όμως, για τη “γαλανόλευκη” και τον προπονητή της τώρα αρχίζει η διοργάνωση.

"Το γεγονός ότι προκριθήκαμε στα προημιτελικά δεν σημαίνει κάτι γι' αυτήν την ομάδα. Για εμάς τώρα αρχίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν είναι ο στόχος μας τα προημιτελικά, αλλά η πρόκριση στην τετράδα. Στους ''8'' θα φτάναμε. Αν δεν τα καταφέρναμε σήμερα, θα το πετυχαίναμε στο επόμενο παιχνίδι, στο χιαστί. Ξέρουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες και τις αρετές για να φτάσουμε ως εκεί.

Βέβαια, στα δύο πρώτα οκτάλεπτα δεν φάνηκε αυτό, δεν ήμασταν καλοί. Ωστόσο, στη συνέχεια δείξαμε ότι έχουμε τα ψυχικά αποθέματα για να ξεπεράσουμε μια τέτοια συνθήκη, να γυρίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι και κυρίως ότι αρνούμαστε να χάσουμε. Στη συνέχεια με καλές άμυνες και με καλές επιλογές στην επίθεση φτάσαμε εκεί πού θέλαμε", τόνισε ο κόουτς Βλάχος και στη συνέχεια εξήγησε τι τον ενδιαφέρει περισσότερο, ασχέτως αποτελέσματος.

“Αυτό που πάντα μας νοιάζει περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο είναι να παίξουμε εμείς καλά, να παίξουμε όπως μπορούμε. Να βγαίνουμε από την πισίνα και να είμαστε σίγουροι ότι το κάναμε αυτό, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε. Ας παίζουμε έτσι και ας μας κερδίσει κάποιος που θα είναι καλύτερός μας. Τότε, μπορούμε να πούμε: “Ε, ήταν καλύτεροί μας και χάσαμε”.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής προβληματίστηκε με το πρόσωπο που έδειξε η Εθνική ομάδα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με τους Αμερικανούς και θα συζητήσει με τους παίχτες του για τα λάθη που έγιναν. “Αυτός ο αγώνας είχε δύο όψεις για εμάς την αρνητική στην αρχή και τη θετική στη συνέχεια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι καλό που είδαμε νωρίς τα προβλήματά μας στη διοργάνωση, βγάλαμε αντίδραση και δεν χάσαμε.

Χαιρόμαστε, επειδή όπως μαθαίνουμε προσφέραμε ένα ωραίο πρωινό ξύπνημα στους Έλληνες που μας έβλεπαν και άνοιξε και η δική μας όρεξη για τη συνέχεια”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ