ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος στο SPORT24: "Μια κόκκινη κάρτα στους Ούγγρους για τη γροθιά που δέχθηκα θα επηρέαζε τον αγώνα"

Ο Αργυρόπουλος πανηγυρίζει με το σκουφάκι της Εθνικής
Ο Αργυρόπουλος πανηγυρίζει με το σκουφάκι της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Έχουν περάσει τρεις μέρες από την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου και το debate για το αντιαθλητικό χτύπημα που δέχθηκε ο Στέλιος Αργυρόπουλος από τον Γιάνσικ συνεχίζεται. Ο Έλληνας παίχτης μίλησε στο SPORT24 για τη φάση.

Το κύμα αγάπης, θαυμασμού και υποστήριξης που λαμβάνει η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απομακρύνει τη θαμπάδα από τα πρόσωπα των παιχτών και των προπονητών που πλέον κατέβασαν τους διακόπτες και ξεκουράζονται στα ελληνικά νησιά.

Δέχονται και την υποστήριξη της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης για μια φάση, για το αντιαθλητικό χτύπημα που δέχθηκε ο Στέλιος Αργυρόπουλος από τον Σίλαρντ Γιάνσικ στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Για την εν λόγω γροθιά τιμωρήθηκε ο Έλληνας αθλητής και όχι ο Ούγγρος. Ωστόσο, οι διεθνείς το αφήνουν πίσω τους, λένε ότι αυτή η απόφαση δεν έκρινε τον αγώνα και στέκονται στην αγάπη που εισπράττουν.

Βέβαια, οι σκέψεις για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου μένουν, αλλά και τους πεισμώνουν για τις επόμενες διοργανώσεις. Σε αυτές όμως προστέθηκε και η αναγνώριση ότι πάτησαν για πρώτη φορά σε μια κορυφή, στην οποία δεν είχαν βρεθεί στο παρελθόν. Κρατούν στα χέρια τους το πρώτο τους αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Αργυρόπουλος ποζάρει με το μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Αργυρόπουλος ποζάρει με το μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων EUROKINISSI SPORTS

"Τώρα, είμαστε λίγο πιο ήρεμοι. Μας βοήθησε ότι λαμβάνουμε πολύ θετικά μηνύματα από τους ανθρώπους του αθλητισμού, από τον κόσμο, από τα μέσα ενημέρωσης. Πήραμε πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο που μας στήριξε.

Διαβάσαμε τι είπε και σε σας ο κ. Πομάσκι για εμάς και μάς συγκίνησε πολύ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος του αθλητισμού. Ίσως, μάς κόστισε πολύ η απώλεια του χρυσού μεταλλίου επειδή το πιστεύαμε και τελικά αυτό είναι που έχει σημασία. Το πιστεύουμε πολλά χρόνια το χρυσό και το σημείο όπου έχουμε φτάσει είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ανθρώπων και πολλών ετών. Είναι στενάχωρο λοιπόν, επειδή φτάσαμε πολύ κοντά στο να το καταφέρουμε.

Πήραμε αυτά τα μηνύματα ότι ο κόσμος μας στήριξε και ότι πετύχαμε κάτι. Αυτό που μένει είναι στεναχώρια και αυτό νομίζω είναι θετικό. Είναι δείγμα μεγάλης ομάδας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θέλουμε και το κάτι παραπάνω. Μακάρι να πραγματοποιηθούν όσα μας ευχήθηκαν όλοι και να πάρουμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι", τόνισε ο πολυσχιδής και πολυτάλαντος Στέλιος Αργυρόπουλος στο SPORT24.

Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι

Αμέσως το μυαλό του ταξίδεψε στις διοργανώσεις που έπονται και περισσότερο στην προσθήκη του Άγγελου Βλαχόπουλου, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα για να σταθεί στο πλευρό της μητέρας του, η οποία είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

"Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι. Θα έχουμε μαζί μας και τον Άγγελο Βλαχόπουλο και το πιο σημαντικό είναι ότι όταν θα τον έχουμε δίπλα μας, θα ξέρουμε ότι είναι καλά. Πάνω από όλα αυτό έχει σημασία. Είναι πολύ έμπειρος έχει συμμετοχές σε τελικούς και θα βοηθήσει επιπλέον την ομάδα.

Όλοι μιλάγαμε μαζί του κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος κι εκείνος μας στήριζε, όπως κι εμείς τον στηρίζουμε. Ο Άγγελος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας".

Το debate για το αντιαθλητικό χτύπημα στον Αργυρόπουλο συνεχίζεται

Ο Αργυρόπουλος μίλησε και για το αντιαθλητικό χτύπημα που δέχθηκε από τον Γιάνσικ στο τέλος της δεύτερης περιόδου στον τελικό. Αυτή η γροθιά στο πρόσωπο προκάλεσε την τιμωρία όχι του Γιάνσικ, όπως αναμενόταν αλλά του Έλληνα αθλητή.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, οι αποστολές επέστρεψαν στη βάση τους, αλλά το debate για την εν λόγω φάση συνεχίζεται με τους Ούγγρους φιλάθλους να προσπαθούν να υπερασπιστούν τον Γιάνσικ και τους διαιτητές για τη λανθασμένη απόφασή τους από τα πυρά που δέχονται.

“Αυτά γίνονται μέσα στο παιχνίδι. Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα μετά. Μίλησα με τον διαιτητή εκείνη τη στιγμή, επειδή με έβγαλε με αποβολή. Θα έχανα το μυαλό μου αν συνέχιζα να μιλάω μαζί τους για τη φάση και είχαμε τελικό. Περίμενα ότι θα το κοιτάξουν, επειδή έχουν εξετάσει και άλλες φάσεις στο VAR στα προηγούμενα παιχνίδια”, τόνισε ο Στέλιος Αργυρόπουλος.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ΗΠΑ στις γυναίκες, ο Άνταμ Κρικόριαν των τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων ήταν μεταξύ αυτών που πήραν δημοσίως θέση για το ανάποδο σφύριγμα των διαιτητών, με σχόλιό του στο instagram. Χαρακτήρισε την απόφαση αυτή: “Απολύτως γελοία και ντροπιαστική”.

Πρόκειται για εξόφθαλμο αντιαθλητικό χτύπημα και σκανδαλώδες διαιτητικό λάθος που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ξένων αθλητών και προπονητών αλλά και ειρωνικά σχόλια του τύπου: “Ο Αργυρόπουλος επιτέθηκε με το κεφάλι του στη γροθιά του Γιάνσικ. Ευτυχώς, το είδαν οι διαιτητές”. Η σωστή ποινή για το αντιαθλητικό χτύπημα του Ούγγρου αθλητή ήταν: Πέναλτι υπέρ της Ελλάδας, οριστική αποβολή του Γιάνσικ και να παίξει η Ουγγαρία με παίχτη λιγότερο για τα επόμενα τέσσερα λεπτά.

Ο Αργυρόπουλος πανηγυρίζει με το σκουφάκι της Εθνικής
Ο Αργυρόπουλος πανηγυρίζει με το σκουφάκι της Εθνικής 2022 ANNA SZILAGYI / AP PHOTO

“Αυτή η φάση έγινε μπροστά στον διαιτητή και μου έδωσε και αποβολή κιόλας! Έκρινε ότι εγώ προσπάθησα να σταματήσω τον αντίπαλο. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάνσικ με χτύπησε και φαίνεται από το γεγονός ότι αμέσως μετά σταματάει και την κίνησή του.

Έβαλε το χέρι του μου έριξε μία και σταμάτησε. Δεν με πόνεσε, δεν ήταν τόσο οξύς ο πόνος. Είμαστε μαθημένοι σε αυτό. Και δεχόμαστε χτυπήματα, αλλά και δίνουμε. Μη λέμε ψέματα. Δεν το έδειξα έντονα, αν και θα έπρεπε.

Δεν έκανα θέατρο, απλά αντέδρασα και ίσως να βοηθούσε και λίγο το θέατρο, όπως διαπίστωσα. Οι Ούγγροι στον προημιτελικό με τους Αμερικανούς (όταν αποβλήθηκε ο φουνταριστός τους) έδειξαν μεγάλη επιμονή στο θέμα. Ο αμυντικός τους ο Βάμος χτυπιόταν και πήγαν στο VAR.

Aν έκανα το ίδιο μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν μου πέρασε από το μυαλό εκείνη τη στιγμή. Μια κόκκινη κάρτα στους Ούγγρους για τη γροθιά που δέχθηκα θα επηρέαζε τον αγώνα. Θα έπαιζαν τέσσερα λεπτά με παίχτη λιγότερο. Με αυτά που είχαν δώσει οι διαιτητές τις προηγούμενες ημέρες ήταν σίγουρα κόκκινη.

Θα βοηθούσε αυτή η αποβολή, αλλά δεν μπορώ να πω ότι αυτό το διαιτητικό λάθος μάς στοίχισε το χρυσό μετάλλιο”, είπε κλείνοντας ο Αργυρόπουλος.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ