Νίκη & πρωτιά για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-9 της Βουλιαγμένης στο συγκλονιστικό σε εξέλιξη ντέρμπι της Α1 Γυναικών. Μεγάλες πρωταγωνίστριες ήταν οι νεάνιδες του Περθ.
Το 2-0 έκανε ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη αυτή την εβδομάδα. Μετά τη νίκη των ανδρών στον Λαιμό, ήρθε η εντυπωσιακή εμφάνιση της γυναικείας ομάδας στο ντέρμπι με τις περσινές πρωταθλήτριες.
Με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη Χρυσή Διαμαντοπούλου οι “ερυθρόλευκες” επιβλήθηκαν με 11-9 της Βουλιαγμένης στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής και έμειναν μόνες πρώτες στην κορυφή της βαθμολογίας.
Δύο γκολ-κεραυνοί της Εύης Τετζαλίδου έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η Άντι Μελιδώνη ισοφάρισε (3-3) για λογαριασμό της Βουλιαγμένης. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (και στις χαμένες προσπάθειες από την περιφέρεια) με τη Διαμαντοπούλου να πραγματοποιεί σειρά καλών επεμβάσεων στις προσπάθειες των αντιπάλων της.
Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη τελείωσε τη φάση στην παίκτρια παραπάνω και η γηπεδούχος ομάδας προηγήθηκε με διαφορά ενός γκολ (5-4) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με το πρώτο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου ο Ολυμπιακός έφτασε στο +2 (6-4) για πρώτη φορά στην αναμέτρηση και η “χρυσή” νεάνιδα… ξαναχτύπησε για το 8-6 με ένα άπιαστο σκαστό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Έλενας Κούβδου.
Τέσσερα λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έγινε η φάση του αγώνα με τη Βάσω Μαυρέλου να πραγματοποιεί το μακρινό σουτ. Η μπάλα δεν φάνηκε να περνάει τη (νοητή) γραμμή, όμως οι διαιτητές πήραν άλλη απόφαση (9-7).
Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και με ένα σερί 2-0 των αδερφών Πλευρίτου, ο Ολυμπιακός έφτασε σε διαφορά τεσσάρων γκολ περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με τέρματα των Μελιδώνη και Λιόση η Βουλιαγμένη μείωσε στο τελικό 11-9.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 3-2, 3-3
Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Ε.Πλευρίτου 3, Τετζαλίδου 2, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Μ.Πλευρίτου 1, Μαυρέλου 1.
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Γερόλυμου 2, Λιόση 1, Κουτέλη 1, Μελιδώνη 1, Ρουμπέση 1, Τσουκαλά 1.
Η 4η αγωνιστική ολοκληρώνεται το Σάββατο (2/2) με τις αναμετρήσεις ΝΕ Πατρών-Εθνικός (14.30) και Νηρέας Χαλανδρίου-Τρίτων Αμαρουσίου (15.00). Αναβλήθηκε για τις 9/2 το παιχνίδι Ρέθυμνο-Ηρακλής εξαιτίας προβλημάτων στο κολυμβητήριο των Χανίων.