ΠΟΛΟ

Μπρέσια - Βουλιαγμένη 10-11: Θρίαμβος για τον ΝΟΒ, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2022-2023 / FINAL-8 /  -
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2022-2023 / FINAL-8 / - EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιώντας ονειρική εμφάνιση η Βουλιαγμένη 11-10 επικράτησε της Μπρέσια και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Champions League στο Βελιγράδι.

Στα ημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Βουλιαγμένη μετά την επικράτησή της με 11-10 κόντρα στην Μπρέσια. Ο ΝΟΒ πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση και πέταξε εκτός συνέχειας τους Ιταλούς.

Μεγάλο ματς έκανε ο Μπάμπης Τρούλος με τέσσερα γκολ, ενώ τρία είχε ο Στάθης Καλογερόπουλος. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και ο Τζωρτζάτος με τον Νικολαΐδη.

Πλέον, η Βουλιαγμένη θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Προ Ρέκο και την Φερεντσβάρος για να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά.

Το ματς: Η Βουλιαγμένη μπήκε δυνατά στο ματς. Ο Αλεσιάνι άνοιξε το σκορ, αλλά ο ΝΟΒ απάντησε με δύο γκολ από τους Καλογερόπουλο και Τρούλο.

Ο Ντι Σόμα ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, όμως η Βουλιαγμένη απάντησε εκ νέου με δύο τέρματα από τον Παπασηφάκη και τον Καλογερόπουλο με τον Ιοντίτσε να διαμορφώνει το τελικό 4-3 της πρώτης περιόδου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο ΝΟΒ πήρε εκ νέου προβάδισμα τριών γκολ με τους Κουρούβανη και Φάρμερ να σκοράρουν. Ο Αλεσιάνι μείωσε σε 4-6, αλλά ο Τρούλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 7-4.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε και το υπόλοιπο του δεύτερου οκταλέπτου με το Βαπένσκι να διαμορφώνει το 6-8 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο. Η καταιγίδα που ξέσπασε οδήγησε τους διαιτητές στην απόφαση να στείλουν τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Μετά από σχεδόν μισή ώρα ο αγώνας άρχισε με τον Ντόλτσε να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της τρίτης περιόδου λίγο μετά την έναρξή της. Έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία με το τη διαφορά στο ένα γκολ υπέρ του ΝΟΒ (7-8).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο μίλησε η δεδομένη ποιότητα του Καλογερόπουλου και του Τρούλου, αλλά και η μεγάλη κλάση του Τζωρτζάτου και του Νικολαΐδη.

Αυτή η τετράδα οδήγησε τον ΝΟΒ στη νίκη με 11-10, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι παίκτες του υστέρησαν. Άλλωστε, από την αρχή της χρονιάς όλες οι επιτυχίες της Βουλιαγμένης έχουν έρθει μέσα από την ομαδική δουλειά.

Μπρέσια - Βουλιαγμένη 10-11

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-0, 3-3

Μπρέσια: Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε 1, Πρεσιούτι, Τζινάτζα, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ιοντίτσε 2, Χάρκοβ, Αλεσιάνι 2, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάγκι

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης

Τα τέσσερα ζευγάρια του Final 8

Τετάρτη 31/05

  • Μπαρτσελονέτα - Γιουγκ 11-9
  • Νόβι Μπέογκραντ - Ολυμπιακός 13-11
  • Μπρέσια - ΝΟ Βουλιαγμένης 10-11
  • Ρέκο - Φερεντσβάρος 8-4

Τα ζευγάρια για τις θέσεις 5-8

Πέμπτη (01/06)

  • 16.30 Γιουγκ - Ολυμπιακός
  • 19.30 Μπρέσια - Φερεντσβάρος

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά

Πέμπτη (01/06)

  • 18.00 Μπαρτσελονέτα - Νόβι Μπέογκραντ
  • 21.00 ΝΟ Βουλιαγμένης - Προ Ρέκο

Τελικοί

Σάββατο (03/06)

  • 20.00 Μικρός τελικός
  • 22.00 Τελικός


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ